Når er det best å plante morelltre?

Vår eller høst. Den gunstigste perioden å plante på er tidlig på våren. Da får både greinene og røttene tid til å etablere seg godt før vinteren. – Om høsten kan man gjøre et varp, det er billigere å kjøpe plantene, men risikoen er at treet ikke overlever vinteren, spesielt i innlandet, sier Redalen.

Hvor fort vokser morelltre?

Arten vokser fort, men lever kort, 100–150 år. Den blir 15–32 m høy med en stammediameter på 90–120 cm. Det er som regel en enkelt, rett stamme, og rotskudd forekommer sjeldent.

Når er det best å plante frukttre?

Det beste plantetidspunktet er likevel tidlig vår og på høsten når det er litt fukt i bakken. Da roter plantene seg bedre og raskere. Når du har funnet ditt tre i hagesenteret, er det lurt å dyppe hele jordklumpen i vann, og la den suge opp vann i 5-10 minutter. Så graver du et godt hull der planten skal stå.

Når er det best å plante morelltre? – Related Questions

Hvor stor avstand mellom frukttrær?

De fleste frukttrær krever en planteavstand på cirka tre meter.

Hvor sent kan man plante frukttrær?

Epletrær kan plantes sent på høsten under forutsetning av at bakken ikke er frossen. Om vinteren er treet i hvile, men så snart det blir noen plussgrader i jorden begynner røttene å vokse. Dette gjør at høstplantede trær etablerer seg bra. Det finnes mange ulike eplesorter å velge blant.

Når på året bør man plante epletre?

Det bittelitte epletreet vil ikke klare seg lenge inne, så plant det ut tidlig på sommeren. Følg fremgangsmåten for planting av frukttrær, selv om planten er mindre enn et ferdig tre du kjøper.

Når er det best å plante plommetre?

Å plante plommetrær

Plommetreet kan egentlig plantes når som helst, så lenge det ikke er tele i marken. Det er best å plante det enten på sensommeren eller på høsten, da det er både varmt og nok med nedbør da. Men det går også fint å plante treet om våren.

Når kan man pode frukttrær?

Når kan man pode frukttrær? Podekvisten tas i februar-mars og må være fra siste sommers vekst og fra et friskt tre. Podekvist kan tas fra et tre du har i hagen selv, fra andre eplehager eller fra kvistbanker.

Når plante pæretre?

Fyll på med drenerende materiale nederst og deretter rikelig med god jord. Vann mye og fortsett å tilføre næring og vanne rikelig om sommeren når det er tørt. Pæretreet kan med fordel plantes om høsten.

Hvor tidlig kan man plante trær?

Det er best å plante trær om våren eller om høsten. Da er fordampingen minst og jorden inneholder mer fukt enn midt på sommeren. Bor du i et område med kort vekstsesong er det være lurt å velge våren. Da får plantene hele sesongen på å etablere seg og sikrer etableringen og god overvintring.

Når kan man plante på våren?

Om våren er tidlig eller sein – en god tommelfingerregel er å vente til etter 17. mai med å plante ut sommerblomster og grønnsakplanter.

Hvordan plante nye planter?

Plasser plantene slik at de får det lyset de trenger og den fuktigheten de krever.

Se etter skadedyr

  1. Se alltid på undersiden av bladene når du kjøper en ny plante eller skaffer deg stiklinger.
  2. Plasser den nye planten et stykke unna de andre plantene, for å unngå eventuell smitte.

Skal man bytte vann på stiklinger?

Plasser vasen med stiklinger lyst, uten at den blir stående i direkte sollys. Skift vann regelmessig. Når stiklingene har dannet lange røtter, kan de plantes i jord. Det er viktig å være tålmodig, for det kan ta alt fra noen uker til måneder.

Hvordan få luftig jord?

Med dreneringshull i bunnen og lecakuler blir dreneringen bedre, og jorden blir porøs og luftig slik at planten trives godt. Også potteskår er bra å blande i bunnen. Husk å velge jord av høy kvalitet samtidig som du vanner regelmessig med næring, ikke minst i sommerhalvåret.

Hvordan sette stikling i jord?

Brekk eller kutt forsiktig av uten å skade morplanten. Fjern jord fra røttene og sett avleggeren i vann, hvor den etter et par uker vil utvikle røtter. Deretter planter du den i ny jord. Alternativt kan du sette avleggeren direkte i ny jord uten å ta veien om vannglasset.

Når sette stiklinger i jord?

Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger! Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder.

Når kan stiklinger settes i jord?

Teknisk sett kan du når som helst overføre stiklinger til jord. Faktisk kan du plante de direkte i jord, men det er mye vanskeligere å gjøre i hjemmet ditt. Når du planter rett i jord, må du holde en god balanse mellom jordfuktighet, luftstrøm og fuktighet i rommet. Det kan være veldig vanskelig å gjøre innvendig.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment