Kan en ynde overvintre?

Ynde er flerårig og kan overvintre. Den bør i så fall stå lyst og svalt ved en temperatur på rundt 5–12 °C. I denne perioden skal jorden holdes lett fuktig, men ikke tilsettes næring. Dusj gjerne bladene for å tilføre luftfuktighet.

Hvordan få blomsten ynde til å overvintre?

På høsten må den inn i hus. Optimal temperatur gjennom vinteren er 13-16 grader i et solrikt vindu. Den kan se litt pjusk ut, men holder du ut til våren, vil den belønne deg med et enda rikere og flottere flor på terrassen neste sommer. Om våren beskjæres gjerne rankene og ny jord tilføres.

Hvor lenge blomstrer ynde?

Blomstringstid: Blomstringstiden til planten foregår hele sommeren og på høsten, selv om blomstringen kan være begrenset for de som er plantet på skyggefulle steder.

Kan en ynde overvintre? – Related Questions

Hvordan ta vare på blomster om vinteren?

Plasser blomstene frostfritt. Kjelleren, garasjen eller et kaldt soverom er fine steder, men vær obs på at plantene vil trives best hvis de har litt lys. Vann plantene veldig sparsomt omtrent en gang i måneden, men sørg for at jorden ikke blir for våt slik at røttene råtner. Fjern eventuelt visne blader og lignende.

Når kan man plante ut ynde?

Trives godt utendørs om sommeren, men tas inn når nattetemperaturen går under +16 °C. Beskjæres om våren eller høsten.

Når blomstrer tiriltunge?

Tiriltunge i full blomst. Tiriltunge er flerårig plante og kan bli opptil 30 cm høy. Den har gule, ofte noe rødfarga blomster som gjerne sitter 3 – 4 sammen. Tiriltunge blomster i juni – juli.

Hvor lenge blomstrer hvitveisen?

Hvitveis blomstrer fra april til juni.

Hvor lenge blomstrer Klokkebusk?

Blomstring: Blomstrer i juni-juli med hele tre farger på samme busk, rød, rosa og hvit! Busken har bred vekst, like høy som den er bred. ​​Klokkebusk bør skjæres etter blomstring, gjerne i august-september måned.

Skal Afrikalilje klippes ned?

Afrikaliljer kan “overvintres” på samme måte som alle andre løker: Etter at den har blomstret ferdig, skal stilken klippes av i toppen så den ikke setter frø. Bladene må få lov å visne ned av seg selv, fordi næringen i dem blir lagret i løken.

Hvordan få Afrikalilje til å blomstre?

I vekstsesongen trenger afrikaliljen full sol, masse vann og så god drenering at den aldri blir stående i vann mer enn maks 1 time. Den må naturligvis også gjødsles for å næring nok til å blomstre rikt og vakkert i mange uker.

Hvordan overvintre afrikansk lilje?

Planten er flerårig og kan overvintre svalt, lyst og frostfritt i temperaturer rundt 5 til 8 °C. Ved temperaturer over 10-12 °C er det ikke sikkert at planten vil blomstre året etter. Om vinteren er det viktig at Afrikas blå lilje tørker ute mellom vanningene.

Hvordan få liljer til å trives?

De fleste liljer trives i porøs, sandholdig løvjord med en lett sur eller nøytral pH-verdi. Hvis du har mulighet til å sette en markdekkende plante i samme potte som liljen, er dette fordelaktig siden disse plantene kan skygge for jorden og sørge for at liljens røtter holdes kjølige.

Er liljer flerårig?

Liljer er flerårige og vi komme igjen år etter år.

Hvor lenge varer liljer?

Sett liljene dine kjølig

Det er også viktig å fjerne alle blader som kan havne i vannet, og bruke holdbarhetsmiddel hvis man har det. Liljer kan fint holde seg friske i opptil to uker, men dette avhenger mye av plasseringen.

Når skal liljer klippes ned?

Liljer kan beskjæres på midten av slutten av høsten, men dette er ikke strengt nødvendig. Du kan like gjerne la bladene stå over vinteren. Døde blader er enkle å børste av kronen på planten om våren når ny vekst begynner.

Hvordan vanne liljer i potte?

Kjøper du liljer i potte, vanner og gjødsler du planten som en vanlig potteplante. Planten vil visne ned etterhvert, men løkene dør ikke. Løkene kan plantes ute i hagen eller ute i krukker, og i de fleste tilfeller vil du få ny blomstring neste år. Sett løkene 10-15 cm ned i jorden.

Hvor giftig er liljer?

Katter som har fått i seg selv små mengder fra disse plantene kan utvikle nyresvikt. Kontakt din veterinær hvis katten din har smakt på liljer. Planter i Lilium- og Hemerocallis-slekten er svært giftig for katter. Giftinformasjonen svarer ikke på henvendelser om forgiftning hos dyr fra allmennheten.

Skal liljer ha kalk?

Skal liljer ha kalk? Ruteliljer trives også i jord med høyt kalkinnhold og krever ellers fuktig grobunn i vekstperioden. Er hagejorden din kalkfattig, kan du godt drysse litt kalk ut tidlig på våren når frosten er over.

Hvilke planter liker ikke kalk?

Surjordsplanter som lyng, rododendron og hageblåbær skal ikke kalkes, de kan gjerne gjødsles. Pass på å ikke kalke for mye, da vil plantene mistrives fordi de får problemer med å ta opp næring.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment