Hvordan fungerer dørhåndtak?

En dørvrider (også omtalt som dørhåndtak) er den delen av en dørlås som benyttes for å åpne en dør. Normalt er dørvrideren mekanisk koblet til en falle i låskassen som gjør at dreiebevegelsen hånden skaper ved å trykke ned vrideren trekker inn den fjærbelastede fallen.

Hvor kan man kjøpe dørhåndtak?

Fine dørhåndtak for alle typer dører finner du hos Byggmax. Er du på utkikk etter en dørvrider, finner du også det.

Hvordan få av gamle dørhåndtak?

 1. For å ta ut et dørhåndtak som står i døra, bruk en liten tang og trekk splinten forsiktig ut. Dørhåndtaket er da enkelt å ta fra hverandre.
 2. Finn fram en liten spikkekniv og skrap malingen forsiktig av.
 3. Etter at malingen er skrapt av påføres et poleringsmiddel for messing/metall.

Hvordan fungerer dørhåndtak? – Related Questions

Kan man Spraylakke dørhåndtak?

Først må du rigge til en type stativ som gjør at du får sprayet dørhåndtak og eventuelt nøkkelhulldeksel fra alle sider. Se bilder for inspirasjon. Deretter sprayer du begge deler med Quick Bengalack Avettingsspray, og lar denne virke i 15-30 sekunder. Tørk deretter godt av med en rengjøringsklut.

Hva betyr CC dørhåndtak?

Trygg handel på FINN

pris, lengder, ++ under hvert enkelt bilde. Cc-mål er mål fra senter til senter skruehull på håndtaket.

Hvordan ta av innerdør?

For å løsne den gamle døren bruker du en flat skrutrekker som du setter inn under låsetappen på hengseldelen samtidig som du trekker døren til deg. Dersom innerdøren din er en massiv dør med metallhengsel må du løsne skruene på metallplaten som sitter på døren før du trekker den ut.

Hvordan male slett dør?

Det beste er å påføre malingen med rull og deretter slette den med en fordriver eller pensel. Det er viktig at rullen tar opp godt med maling og sprer den jevnt og effektivt, så du slipper å legge på maling i flere omganger og rulle mye «frem og tilbake».

Hvordan male gamle dører?

Slik gjør du:
 1. Skrap vekk løs maling.
 2. Vask døren med Salmiakkvann for å få vekk fett.
 3. Sparkle dype hakk med tresparkel.
 4. Puss sparklede felter når den er helt tørr.
 5. Døren males når den er tørr og støvfri.
 6. RØR GODT i malingsboksen!
 7. Mal i tynnestrøk.
 8. La tørke 24 timer mellom hver gang.

Hvorfor henger dørhåndtaket?

Enten er det fjæren som skal holde håndtaket oppe, som er slapp eller helt i stykker. Den kan du skifte. Den andre muligheten er at metallpinnen som forbinder de to håndtakene på hver side av døren er slitt. Da kan du kjøpe noen spesielle muffer (firkanthylstre) eller skifte pinnen.

Hvordan få vekk knirking i dører?

Om du har dører som knirker, finnes det flere ulike metoder for å fikse det. Du kan bruke en spesialolje du kjøper i jernvarehandelen, du kan bruke oppvaskmiddel, eller smøre hengslene fra begge sider med vaselin. Det kan være lurt å ha en klut i nærheten når du påfører olje eller annet flytende for å tørke opp søl.

Hvorfor knirker dørhåndtak?

Hvis dørhåndtaket er løst, skyldes det ofte en løs unbrakoskrue. Denne kan du enkelt stramme med en unbrakonøkkel. Før du begynner å stramme den, er det viktig at du presser dørhåndtakene godt sammen.

Hvordan smøre dørlås?

Et hovedtiltak er en dusj med låsspray to ganger i året. Finn frem til alle åpninger i mekanikken på hver dør og gi dem litt velfortjent smøring med låsolje eller -spray. Her er det viktig å velge riktig type smøremiddel. Den finner du hos en låsesmed, byggevare- eller jernvareutsalg.

Kan man bytte lås selv?

Kan man installere en lås selv? Skal man installere ny lås bør dette gjøres av en låsesmed. Du kan forøvrig skifte både låskasse og elektronisk lås selv, men det er langt ifra det tryggeste alternativet.

Kan skyvedører låses?

For å kunne låse en skyvedør, kreves en hakereilelås. Avhengig av om døren er innfelt eller utenpåliggende, og i hvilket miljø den sitter, ser alternativene litt ulike ut. Skyvedører leveres som standard med skålhåndtak, og også med draring hvis det er en innfelt skyvedør, og døren ikke er låsbar.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment