Hva er prisen på garasjeport?

Pris på garasjeport kan variere en hel del. Laveste garasjeport pris får du som regel dersom du velger en enkel garasje uten dører eller vinduer, og uten portåpner. Slike garasjeporter kan fint fås til under 10 000 kroner, men også mer. Skal du ha en dobbel garasjeport må du regne med å betale rundt 18 000 kroner.

Hvor mye koster en ferdig montert garasje?

Gjennomsnittsprisen for en spesialtilpasset garasje starter på rundt 11.000 kroner per kvadratmeter for de rimeligste prosjektene. Prisen inkluderer alle kostnader knyttet til prosjektet, også materialinnkjøp som kunden selv foretar. I den andre enden av skalaen ser vi prosjekter opp mot 20.000 kroner per kvadratmeter.

Hvor mye koster en port?

En industriport koster typisk et sted mellom 30-40 000 kroner. En faktor som kan påvirke prisen i ganske stor grad, er om du velger en motorisert eller manuell port. En motorisert port koster rundt 7000 kroner mer enn en manuell port.

Hva er standard garasjeport?

En garasjeport med bredde på 4,90 m, gjør det enkelt å kjøre inn og ut, selv om det allerede står en bil parkert i garasjen. 4,90 m er standardstørrelsen på en 6,2 m bred garasje. Høyden på portene leveres fra 1,87 – 3,95 m. Dersom du har en SUV med skiboks bør du ha 2,30 m høyde.

Hva er prisen på garasjeport? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å montere en garasjeport?

Man kan beregne ca. 4-8 timer på å montere en garasjeport med port åpner. Under kan du se noen punkter som påvirker tiden.

Hvor lenge varer en garasjeport?

Han opplyser at en garasjeport som er riktig montert og får jevnlig tilsyn, kan vare i minst 20–25 år.

Hva er vanlig størrelse på garasje?

Typiske størrelser for private garasjer (lengde x bredde – ytre vegger): Enkeltgarasje: 6,2m x 3,8m (ca. 21,5m².) Enkeltgarasje med sidedør (6,2 x 5,6m (ca.

Hvor bred bør en garasje være?

Garasjebredden på enkelgarasjer er 320 eller 380 cm. En garasje med bredde på 380 cm er fornuftig dersom du ønsker litt romsligere plass rundt bilen når den står inne i garasjen. Du kan også velge en enda bredere enkelgarasje (noen kaller dette halvannengarasje) med breddene 440 og 500 cm.

Hvor stor er en dobbel garasjeport?

En dobbel garasjeport har den fordelen at man kun har en stor port. Det vi kaller en dobbel garasjeport er fra 450 cm og større i bredde. Man har da en stor åpning å kjøre inn i, samtidig som man har plass til eventuelt to biler.

Hvor bred bør en dobbelgarasje være?

Vi anbefaler å bestille en dobbelgarasje med minimum 620 cm i bredde og lengde, dersom du har plass på tomten. Dette gir deg noe bedre plass rundt bilene enn den minste på 560 cm, og gjør det også enklere å kjøre inn og ut.

Hva koster en dobbel garasjeport?

Du kan beregne omtrent 6000 til 7000 kr for de enkleste variantene av garasjeporter, opp til 10 000 kr for mer avanserte porter. En dobbel garasjeport kan koste fra omtrent 10 000 kr til 15 000 kr, inkludert montering.

Er det lov å bo over garasjen?

For å ha en leilighet over garasjen som noen i husstanden skal bo i eller som skal leies ut, må leiligheten tilfredsstille en rekke krav i Byggteknisk forskrift (TEK17). Dette fordi leiligheten må godkjennes for “varig opphold”.

Er det lov å bo i garasje?

En garasje kan i utgangspunktet ikke brukes som boenhet. Dersom garasjen ønskes brukt som bolig/varig oppholdsrom legges andre krav til grunn fra kommunen.

Hvor langt må garasjen stå fra huset?

Mindre frittliggende bygninger, slik som garasje med grunnflate under 50 m², skal plasseres minst 1,0 meter fra bygning i samme bruksenhet, og minst 2,0 meter fra bygning i annen bruksenhet. For garasjer større enn 50 m², er avstandsregelen minimum 8 meter fra annen bygning.

Kan man bygge garasje inntil husvegg?

Bygging av garasje inntil huset vil i de aller fleste tilfeller kreve en byggesøknad og tilhørende nabovarsel. Det er bare tilbygg under 15 kvadratmeter som ikke vil være søknadspliktig. For frittstående garasjer er grensen 50 kvadratmeter.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment