Morsomme ting å gjøre hjemme med barn

 • Bygg en innendørs telt med tepper og puter
 • Lag hjemmelaget pizza sammen og la barna velge sine egne toppings
 • Gjør et vitenskapseksperiment som å lage slim eller utforske magnetisme
 • Lag din egen film ved å skrive et manus, kle seg ut og filme det hele
 • Ha en brettspilldag med favorittspillene deres
 • Gjør et kunstprosjekt som å male på lerret eller lage papirblomster
 • Bak cookies eller cupcakes sammen og pynt dem etterpå
 • Lag en hinderløype i stuen eller hagen for litt fysisk aktivitet
 • Gjør yoga-øvelser sammen for å slappe av og øke fleksibiliteten
 • Lær noe nytt sammen som å spille gitar eller strikke

Er du lei av å lete etter nye aktiviteter å gjøre med barna hjemme? Vel, du er ikke alene. Å holde barn underholdt hele dagen kan være en stor utfordring, spesielt når vi alle har blitt tvunget til å tilbringe mer tid innendørs den siste tiden. Men fortvil ikke! Det finnes mange morsomme ting å gjøre hjemme med barna som vil få dem til å glemme alt om skjermene og glede seg over tiden sammen med deg.

Som foreldre vet vi at det kan være vanskelig å finne på kreative ideer for å holde barna opptatt hele dagen. Og det er ikke bare det at de kjeder seg – det kan også være utfordrende å motivere dem til å engasjere seg i aktiviteter som ikke involverer en datamaskin eller TV-skjerm. Men frykt ikke, her kommer noen tips som vil hjelpe deg med å planlegge en dag full av moro og latter sammen med dine små.

Hva kan jeg gjøre når jeg kjeder meg

Morsomme aktiviteter å gjøre hjemme med barn inkluderer å lage en egen lekeplass, matlaging sammen og kunst- og håndverksprosjekter. Når barna kjeder seg kan du lese bøker sammen eller gå på tur utendørs for å utforske naturen og være fysisk aktive.

LES DETTE:  Morsomme ting å gjøre i helgen med kjæresten

Morsomme aktiviteter å gjøre hjemme med barn

Barn kan kjede seg i løpet av dagen, og det kan være utfordrende for foreldre å finne på underholdning hele tiden. Heldigvis finnes det mange morsomme aktiviteter som kan gjøres hjemme med barna. Her er noen tips:

Lage sin egen lekeplass

Barna elsker å leke, og en måte å underholde dem på er ved å lage din egen lekeplass hjemme. Du kan henge opp en huske eller en klatrevegg hvis du har plass ute, eller bygge din egen trehytte. Dette vil gi barna et sted hvor de kan være kreative og ha det gøy.

Matlaging med barna

En annen morsom aktivitet er matlaging sammen med barna. La dem hjelpe til med enkle oppgaver som å røre i gryten eller legge ingredienser i bakebollen. Dette vil lære dem om matlaging og gi dem mulighet til å prøve nye smaker.

Kunst- og håndverksprosjekter

Barn elsker også å være kreative, så la dem lage sine egne kunst- og håndverksprosjekter hjemme. Du kan kjøpe fargebøker, maleutstyr eller andre materialer som papir og lim. Dette vil gi dem mulighet til å uttrykke seg på en kreativ måte.

 • Bygge med Lego eller andre byggesett
 • Lage egne smykker eller armbånd
 • Lage sine egne dukker eller bamser

Slik underholder du barna når de kjeder seg

Kjedsomhet kan være en vanlig ting for barn, men det betyr ikke at det må være en dårlig dag. Her er noen tips som kan hjelpe deg å underholde barna når de kjeder seg:

Lese bøker sammen

Lesing er en flott måte å underholde barna på og samtidig stimulere fantasien deres. Du kan lese høyt for dem eller la dem lese selv hvis de er i stand til det. Velg en bok som passer til deres alder og interesser.

Gå på tur utendørs

En annen måte å underholde barna på er ved å gå på tur utendørs. Dette vil gi dem mulighet til å utforske naturen og bli fysisk aktive samtidig.

 • Picknick i parken
 • Gå på skattejakt
 • Fiske i nærheten av vannet ditt område har tillatelse til fiskeaktiviteter.

Lag en kreativ og morsom lekeplass hjemme

Hvis du ønsker å lage din egen lekeplass hjemme, trenger du ikke nødvendigvis en stor hage eller mye plass. Her er noen tips til hvordan du kan lage en kreativ og morsom lekeplass hjemme:

Lage et “lekehjørne”

Sett av et hjørne i stuen eller på barnerommet som kan brukes til lek. Dette kan være et sted hvor barna kan bygge med Lego, løse puslespill eller leke med dukker.

LES DETTE:  Hva kan du gjøre når du kjeder deg inne?

Balansebrett

Du kan også lage ditt eget balansebrett ved å bruke en treplanke og to runde gjenstander som fungerer som stopper på hver side. Dette vil gi barna mulighet til å øve på balanse og koordinasjon.

Klatrevegg

Hvis du har plass i hagen og ønsker å gjøre det litt mer spennende, kan du bygge din egen klatrevegg. Dette vil gi barna mulighet til å utfordre seg selv fysisk og ha det gøy samtidig.

Involvere barna i matlagingen og gjør det til en morsom opplevelse

Matlaging sammen med barna kan være en morsom og lærerik opplevelse for både deg og dem. Her er noen tips til hvordan du kan involvere barna i matlagingen:

Lage egne pizzaer

Barn elsker pizza, så hvorfor ikke la dem få lov til å lage sin egen? De kan velge sine egne ingredienser og hjelpe til med å lage deigen og legge på pålegg.

Lage egne pannekaker

En annen morsom aktivitet er å lage egne pannekaker. Barna kan hjelpe til med å blande ingrediensene og steke pannekakene.

Lære om sunn mat

Mens du involverer barna i matlagingen, kan du også lære dem om sunn mat. Du kan for eksempel snakke om hvorfor det er viktig å spise grønnsaker og frukt, eller vise dem hvordan man lager en sunn salat.

Spill og brettspill for å ha det gøy med familien hjemme

Brettspill og spill er flott måte å underholde hele familien på hjemme. Her er noen tips til spill som kan være morsomme for alle:

Monopol

Dette klassiske brettspillet er alltid en hit blant både voksne og barn. Spillet kan ta lang tid, så det er perfekt for en kveld når dere vil ha noe som varer lenge.

Familiequiz

Hvis dere vil ha litt mer interaktiv underholdning, kan dere prøve en familiequiz. Lag spørsmål som passer for alle aldre og se hvem som får flest riktige svar.

Gå-fisk-kortspill

Dette kortspillet er enkelt nok for små barn å lære seg, men likevel morsomt for alle aldre. Det kan spilles med to eller flere spillere.

Lag dine egne kunst- og håndverksprosjekter hjemme

Kunst- og håndverksprosjekter er en flott måte å være kreativ og ha det gøy hjemme. Her er noen tips til hvordan du kan lage dine egne prosjekter:

LES DETTE:  Forslag til hobbyer for voksne

Origami

Origami er en japansk papirkunst som kan være morsomt å lære seg. Du kan finne instruksjoner på nettet eller i bøker, og alt du trenger er papir.

Pyssel med garn

Du kan også lage forskjellige pyssel med garn, som for eksempel vevde armbånd eller nøkkelringer. Dette vil gi deg mulighet til å være kreativ og lage noe som er personlig.

Maling på lerret

Hvis du liker å male, kan du kjøpe lerret og maleutstyr og prøve deg på noen malerier. Dette vil gi deg mulighet til å uttrykke deg selv på en kreativ måte.

Morsomme utendørsaktiviteter i hagen eller på terrassen

Hvis du har en hage eller terrasse, finnes det mange morsomme aktiviteter dere kan gjøre utendørs sammen. Her er noen tips:

Vannleker

På varme dager kan dere ha det gøy med vannleker. Du kan for eksempel sette opp en sprinkler eller fylle en lekebasseng med vann.

Frisbeegolf

Du kan også spille frisbeegolf i hagen eller på terrassen. Sett opp noen mål og se hvem som klarer å kaste frisbeen i flest antall mål.

Hagearbeid

Hvis du vil kombinere moro og nytte, kan dere prøve å gjøre litt hagearbeid sammen. Barna kan hjelpe til med å vanne blomster eller plante grønnsaker.

Organiser en morsom filmkveld eller spillkveld med hele familien hjemme

Hvis dere har lyst til å ha en avslappende kveld hjemme, kan dere organisere en filmkveld eller spillkveld. Her er noen tips:

Klassiske filmer

Velg en klassisk film som passer for alle aldre, og lag popcorn og snacks. Dette vil gi dere mulighet til å slappe av sammen og nyte en god film.

Brettspill

Hvis dere heller vil spille brettspill, kan dere velge et spill som passer for alle aldre. Det finnes mange forskjellige brettspill å velge mellom, så det er noe for enhver smak.

Videospill

Til slutt kan dere også spille videospill sammen. Velg et spill som er passende for barn og voksne, og ha det gøy sammen.

Konklusjonen er at det er mange morsomme og kreative ting man kan gjøre hjemme med barna. Fra å lage mat sammen til å bygge en sjørøverskute av pappesker, mulighetene er uendelige. Det viktigste er å bruke fantasien og ha det gøy samtidig som man lærer og utforsker nye ting sammen med barna. Så bli inspirert, prøv nye aktiviteter og skap fantastiske minner med barna dine hjemme!

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment