Kan man ha Mikrosement på fliser?

Du kan nemlig bruke mikrosement. Det er et meget anvendelig produkt som egner seg for de fleste overflater og materialer, og som fint kan legges på eksisterende fliser for å gi nytt liv til både vegger og gulv på badet ditt.

Hvor mye koster det å få lagt Mikrosement?

Her er en pekepinn på totalprisen (materialer og arbeid er inkludert) ved påføring av mikrosement av profesjonelle håndverkere:
  • Gulv 5kvm: 3000 – 3800 kr per kvm.
  • Gulv 10 kvm: 2000 – 2500 kr per kvm.
  • Vegger på 20 kvm: 2500 – 3800 kr per kvm.
  • Vegger på 35 kvm: 1500 – 3000 kr per kvm.

Er Mikrosement godkjent på bad?

Kan man dusje rett på Mikrosement? MIKROSEMENTEN ER LIKE GODKJENT PÅ BAD SOM DET EN VANLIG FLIS ER. Det kan legges på gulv, vegger, trapper, piper, kjøkkenbenk, møbler, bad, i dusjsoner, basseng og kan brukes til å lage vasker og badekar.

Kan man ha Mikrosement på fliser? – Related Questions

Kan man dusje rett på Mikrosement?

Kan Mikrosement legges i dusjsonen? Svaret på spørsmålet er enkelt, NEI, alle typer Mikrosement kan ikke legges i dusjsone.

Hvor lenge holder Mikrosement?

Enkelt å fornye badet

Da kan du legge mikrosement utenpå baderomsflisene. Mange har bad som er 10-15 år gamle der badet fortsatt kan holde i 10 år til, men så er man lei flisene. Da kan du legge mikrosement utenpå de gamle flisene og få et nytt bad for 70-80 tusen i stedet for flere hundre tusen.

Er Mikrosement vanntett?

Mikrosement er vanntett, så dersom du legger det oppå fliser der du for eksempel har problemer med lekkasje under flisene kan det hende du sparer deg noen tusenlapper på arbeid med å fikse membranen under flisene.

Kan man legge Mikrosement på belegg?

Svaret er ja. Mikrosement kan legges på alle overflater, enten det er fliser på badet eller parkett i stuen.

Hvordan få godkjent baderom?

Tidligere var det søknadsplikt for våtromsarbeid for å sikre at arbeidet ble utført skikkelig av godkjente fagfolk, men søknadsplikten ble opphevet 1. januar 2012. I dag blir de fleste baderom i Norge bygget, renovert og pusset opp uten at en eneste søknad blir sendt.

Er Mikrosement godkjent som membran?

Mikrosement kan legges på alle stabile overflater, og det fester seg godt. Derfor kan du bruke mikrosement både på gulv, vegger, tak og til og med på baderomsmøbler om du ønsker. Mikrosement kan uten problem legges i dusjsonen, så lenge det ligger et godkjent lag med membran under som sikrer at dusjsonen blir vanntett.

Hvor tykt lag med Mikrosement?

Mikrosement er under påføring en lett masse som legges i et 1-3 millimeter tykt lag. Etter full herding gir det en slitesterk og vannavisende overflate som i mange sammenheng er sammenlignbar med betong.

Kan jeg legge Mikrosement selv?

Klart du kan! Alle kan legge både fliser, gulv og mikrosement selv.

Hva kan man legge oppå fliser?

Du kan fint legge vinyl på et flisgulv. Det er enkelt å legge, nesten som et gulvteppe, men det skaper til gjengjeld en del forarbeid. Vinyl er nemlig veldig mykt, og selv små ujevnheter vil synes etter kort tid. Underlaget må derfor rettes helt opp.

Kan man legge epoxy på fliser?

Hva slags underlag kan man legge epoxy på? De fleste typer underlag, men litt ettersom hva det skal brukes til. Betong, tre, fliser, linoleum og annet.

Kan man legge ny membran på flis?

Hvis membranen er ny og forskriftsmessig lagt, kan det være fornuftig å legge flisflis. Vær oppmerksom på at du da bygger på overflatene med noen millimeter, og at dette kan få konsekvenser for blant annet tilpassing og montering av innredning etter flisleggingen.

Kan Mikrosement erstatte membran?

Det er verdt å merke seg at mikrosement ikke er en erstatning for membran. Et bad skal med andre ord ha en velfungerende og godkjent membran for å holde tett selv om du bruker mikrosement.

Hvordan dekke over fliser?

En tynn blanding multipuss sparkles på flisene og utjevnes med en bred pensel. Trekk deretter pussen i et jevnt lag utover alle flisene med et pussebrett i stål, slik at flisene er helt dekket.

Er Mikrosement slitesterkt?

Mikrosement er ett unikt produkt fordi det kan legges i tynne sjikt på de aller fleste underlag. Den er vanntett og slitesterk. Samtidig aksepterer den litt bevegelse i underlaget uten at det sprekker.

Kan man legge fliser oppå fliser?

Ja, dersom man er trygg at den vanntette membranen under eksisterende fliser er intakt, vil det i de fleste tilfeller være mulig å legge nye fliser oppå de gamle. Arbeidsmengden vil bli mindre enn om alt det gamle rives først.

Er det lov å legge flis på flis?

Visste du at du kan legge flis på flis? Med flis på flis kan du med enkle grep oppgradere badet eller flisene over kjøkkenbenken, uten at du må sette av voldsomt med tid og penger til en kostbar renovering.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment