Hva er best å behandle terrassebord med?

Impregnerte terrassebord har dårligere beskyttelse i snittflaten. Vi anbefaler derfor å impregnere endeveden mens du snekrer terrassen. Senere behandles endeveden på terrasseborden på lik linje med resten av terrassen – du behandler de synlige flatene. Bruk terrassebeis eller -olje på endeveden.

Kan terrassebord males?

Et terrassegulv skal aldri males med husmaling. Forskjellen fra en husvegg er at terrassen ligger horisontalt samt at du har fuktinntrengning fra flere kanter. – Uansett hvor flink du er med pensel og rull, får du aldri malt terrassebordene på alle sider.

Hvordan gråne terrassebord?

Hvis det ikke regner på deler av terrassen, for eksempel under takutstikk, kan man hjelpe gråningsprosessen ved å vanne terrassen med myk stråle fra hageslangen, sier Odd Einar Reseland. Når to strøk trebeskyttelse er påført og har fått tørke, påføres ett strøk overflatebeskyttelse.

Hva er best å behandle terrassebord med? – Related Questions

Hvordan få treverk grått?

Jernvitrol reagerer med sollys og bryter ned overflaten i treverket. Dette gir den fine sølvgrå «fjellhytte-looken» og beskyttelse mot sopp og alger. Vått trevirke er ikke så farlig så lenge fukten slipper ut igjen og får tørket opp.

Kan man pusse terrassebord?

Steg 2: Sliping av terrassebord

Det er veldig viktig at terrassen er helt tørr før du begynner på denne jobben. Du behøver ikke å pusse veldig hardt, det holder å gå lett over med et slipebrett – gjerne Jordans EasyPad slipebrett. Hvilken korning du skal bruke, avhenger litt av terrasseoverflatens utgangspunkt.

Hvordan få vekk grønske på terrassebord?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Hvordan behandle terrassebord med grønnsåpe?

Terrassebordene skal være våte når overflaten børstes, og du bør unngå å vaske i direkte sollys. Når du lar grønnsåpevannet trekke inn i treet, vil fettet fra grønnsåpen legge seg som en hinne i overflaten. Da skal du heller ikke spyle etterpå.

Hvordan skrubbe terrasse?

Slik renser du:
  1. Rydd unna alt på terrassen, og fei bort alt løst støv og skitt.
  2. Ta på verneutstyr.
  3. Hell terrasserensen over i lavtrykksprøyte, eller påfør med pensel.
  4. Fukt treverket godt med vann.
  5. Spray på terrasserensen, og la virke i 5-10 minutter.
  6. Fest terrasseskrubben til forlengerskaftet og begynn å skrubb.

Hvordan få vekk terrassebeis?

Det finnes flere måter å fjerne gammel beis på – terrassebeisfjerner, terrasserens, trerens og malingsfjerner er noen eksempler. Å slipe ned treverket med innleid slipemaskin er også et alternativ.

Kan man male over terrassebeis?

Er huset ditt beiset, og du ønsker å dekke treverket mer, kan du fint bytte til dekkbeis eller maling. Det samme gjelder om boligen din er dekkbeiset. Du kan fint bytte til maling, men resultatet vil ikke bli bra om du maler over med vanlig beis.

Kan man male over beis?

Visuelt er forskjellen tydelig: malingen dekker treverket, mens beisen lar trestrukturen skinne igjennom. Du kan male over beis, men ikke beise over maling.

Kan man ta 2 strøk med terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hva er forskjellen på dekkbeis og beis?

Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater enn maling, men tykkere sjikt enn beis. Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid.

Hvorfor flasser terrassebeis?

Terrassebeis kan forsvinne eller flasse av på grunn av flere faktorer: Om man beiser rett opp på gammel beislag (selv om dette ser greit ut), uten å fjerne dette først. Hvis man påfører for mye og det dannes film. Gamle terrasser blir jevnest med kost, da bord kurver og er ujevne og rullen treffer ujevnt.

Hva er best av vannbasert eller oljebasert terrassebeis?

Vann er bra for miljøet

Fra et miljømessig synspunkt er vannbaserte produkter å foretrekke, da de inneholder få løsemidler i forhold til oljebasert trebeskyttelse. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.

Hvor ofte ha på terrassebeis?

– Olje er som regel en klar behandling. Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvor mye terrassebeis pr kvm?

Anbefalt forbruk: 6-10 pr. strøk (m2/liter).

Kan man olje terrassen i sola?

I sterkt solskinn bør du unngå å olje terrassen. Da kan oljen rekke å tørke før den trenger inn i treet. Du bør heller ikke olje for sent på kvelden, da kan det legge seg dugg på overflaten før den tørker.

Hvordan vaske ubehandlet terrasse?

Bland vaskemiddel med vann i forholdet 1 til 10. Dusj ut over terrassen og la det virke 5-10 min før du begynner å skure. Det er best å gjøre dette når det er overskyet og treverket ikke er alt for varmt, kan gjerne utføres en dag det yrer litt, da løser man mye bedre opp overflatesmusset.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment