Hva er forskjell på drill og slagdrill?

Det som skiller dem fra hverandre er at slagdrillen har en slagfunksjon som hamrer rundt skruen i roterende retning når motstanden øker. Dette betyr at slagdrillen kan ha betydelig høyere dreiemoment enn en drill (ofte over 200 Nm) og at du ikke trenger å holde i mot så mye når den jobber.

Er bor og drill det samme?

Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Kan man bore i betong med vanlig drill?

Slagboring. Når man skal bore i stein og betong, må man benytte et hardmetallbor med en tange som passer til maskinen. På vanlige bormaskiner med rasterslagverk benytter man vanlige sylindriske bor som spennes inn med chucken. Akkurat på slike bor er utvalget stort.

Hva er forskjell på drill og slagdrill? – Related Questions

Hva betyr tallene på en drill?

Hva betyr tallene på en drill? Jo høyere moment (tallet på momentringen), desto mer “kraft” genererer drillen og skruen kan skrus dypere inn i arbeidsstykket. Det er i tillegg en spesialinnstilling for boring. Noen driller/skrutrekkere er i tillegg utstyrt med en slagfunksjon som kan velges med denne borinnstillingen.

Er DeWalt kvalitet?

Kvalitet lønner seg

DeWalt er vår generalist og har produkter i både proff kvalitet og noe rimeligere modeller for forbrukeren. Frode forteller at de nylig har byttet til Bosch når det gjelder tilbehør til elektroverktøy på grunn av kvaliteten og bredden til merket.

Hvilken Makita drill er best?

Makita sin drill er en topp drill. Hvis vi sammenligner den med DeWalt sin drill er nok denne modellen hakket under, men kanskje det beste alternativet til deg som bruker drillen til hjemmebruk. (en gang i mellom) Dette er testens eneste drill som vi mener hører hjemme i amatør kategorien.

Hvilken drill til isbor?

Etter vår erfaring bør du ha en drill på 18 volt, og et batteri på helst 3 Ah eller mer for å kunne bruke den på et isbor av litt størrelse – og ikke minst klare å borre nok hull når du først er ute på isen og fisker.

Kan man borre med drill?

Uansett er borring i betong ikke en veldig affære med slik drill. Det beste du bruker i betong er en såkalt borhammer, en drill med pneumatisk slagfunksjon. Der går borringen som i smør. Krever en annen type bor enn det du har kjøpt.

Kan man bore med drill?

En enkel drillskrutrekker fungerer ofte bra for tre, gips eller plast, men hvis du skal bore i betong, trenger du en slagbor eller borhammer (med slagfunksjon). Hvis du er usikker på hva slags drill du har, er det bedre å lese manualen enn å satse!

Når bruker man slagtrekker?

En slagtrekker ser ut som en drill for et utrent øye, men er vidt forskjellig fra drillen. Slagtrekkeren er det riktige verktøyet til tøffe skrujobber, fordi det slår i rotasjonsretning og dermed presser skruen innover uten at du selv må trå til og presse.

Hva er forskjellen på muttertrekker og slagtrekker?

Muttertrekkeren finnes i flere størrelser. De største modellene er typisk utstyrt med samme firkantede feste som pipesettet ditt, mens de mindre modellene har hexfeste som passer til vanlige bits. Disse mindre muttertrekkerne kalles også slagtrekkere, men teknologioen og funksjonen er den samme.

Kan man bore med Slagskrutrekker?

For å bore med en slagskrutrekker trenger man spesielle bor. Slike maskiner har ikke en vanlig chuck, men vanlige ¼ tommer sekskant, slik som alle skrubits. Det betyr at man må ha bor med slik sekskant tange. For å bore i metall bør man også ha en kvalitet som er beregnet på slag.

Hva bruker man slagdrill til?

En slagboremaskin, også kalt slagdrill, er en vanlig bormaskin som også har mulighet for å bruke en hammerfunksjon på boret slik at boret går frem og tilbake når det roterer og hamrer i bunnen av hullet. Slagborfunksjonen er blant annet egnet for lettere borearbeider i stein og betong.

Hva er forskjell på slagdrill og borhammer?

Kort fortalt egner slagbor seg til mindre jobber hvor du skal bore hull i harde materialer – litt som en kraftig drill – mens borhammer er for større jobber ved boring og meisling i stein og betong.

Kan Metallbor brukes på tre?

Metallbor er et universalbor og fungerer også fint på tre og trefiberplater, det kan også brukes på flere typer plast og kunststoffer.

Hvordan se forskjell på trebor og metallbor?

TIL METALL

Metallbor er normalt svarte, og de er slipt slik at skjærene danner en spiss. Det betyr at boret, i motsetning til trebor, starter med å skjære i sentrum.

Hva er high speed bor?

HSSbor, vanlig spiralbor i kaldvalset stål med rund stamme til bruk i elektriske boremaskiner og håndholt drill for boring i metall eller tre.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment