Når kan man plante forglemmegei?

Er forglemmegei giftig?

Forglemmegei er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva betyr forglemmegei?

Forglemmegei er en oversettelse av det tyske navnet på slekta og har trolig sammenheng med at blomsterkronene lett faller av. De få registrerte lokalnavnene henspiller på blomstenes opplevde likhet med øyne; for eksempel kattaue, mariauga.

Hvor lenge blomstrer forglemmegei?

Dyrking og blomstringstid av Forglemmegei

Sesongen topper seg mellom juni og august.

Når kan man plante forglemmegei? – Related Questions

Er forglemmegei ugress?

En staude som egentlig er en «villblomst», noen kaller den til og med ugress, er forglemmegei.

Hvilken juleblomst tåler ned mot minus 5 grader?

Julerose tåler å stå ute om vinteren

Julerose er en liten tøffing og tåler å stå ute selv om det blir 5-6 minusgrader. Den egner seg derfor strålende utenfor døren til jul.

Hvor giftig er julerose?

Julerose er en giftig plante som kan føre til forgiftning selv ved små inntak. Kontakt Giftinformasjonen for råd dersom barnet ditt har smakt på en julerose.

Kan man ha julerose inne?

Noe så spesielt som en plante som blomstrer i snøvær, det er nettopp det julerosen er. Du kan ha den inne, i potte ved inngangspartiet eller ute i bedet.

Hvor mye kulde tåler lavendel?

Både sitron og oliven må settes frostfritt om vinteren, mens lavendel fint klarer en vinter i sone H4.

Skal lavendel klippes helt ned?

Sent på høsten bør lavendel klippes helt ned når planten har visnet. Dette bør gjøres for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen når våren kommer. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Lavendel deles gjerne om høsten.

Skal lavendel klippes ned om våren?

Lavendel er en vintergrønn busk. Den bør derfor klippes ned til 5-8 cm over bakken hver vår. Men pass på å ikke klippe lenger ned enn at planten fortsatt har sunne nye skudd. Klipp gjerne slik at den avrundes litt i toppen, det gir finere planter.

Skal man knipe av lavendel?

Slik steller du lavendel

Trives best når den plasseres på en solrik plass. Liker seg i godt drenert og sandholdig jord. Bør klippes/beskjæres helt ned før det blir vinter. Da kommer det nye fine skudd neste vår.

Hvordan få lavendel til å trives?

For at lavendel skal trives bør den plasseres på en solrik plass. La lavendel tørke lett mellom hver vanning. Husk å knipe av gamle og visne blomster, dette fremmer ny blomstring. Jorden bør være lett og gjerne sandholdig.

Hva kan man plante sammen med lavendel?

Mange setter lavendel i staudebedet mellom roser, klematis og andre planter som liker god jord med mye vann og næring.

Kommer lavendel tilbake?

Lavendel er en flerårig busk med blålilla, mørkeblå, hvite eller rosa blomster.

Hvilke insekter liker ikke lavendel?

Selv om lavendel er en favorittduft for mange mennesker, er mygg uenig. De avskyr lukten fra den lilla blomsten og vil helst holde seg langt borte fra den.

Når er det best å plante lavendel?

Lavendel er en varmekrevende plante som i Norge kun bør dyrkes om våren og utover sommeren i områder med gode sommertemperaturer. Planten trenger lang tid på å slå rot, så hvis du planter den utover høsten, kan den få vanskeligheter med å overleve.

Hvilken lavendel er flerårig?

Lavendel angustifolia, og den mest kjente varianten, lavendel hidcote, er en flerårig lavendel som overvintrer i mildere landsdeler. Lavendelblomstene er fine å bruke til tørking og kan også brukes som lavendelte.

Hvordan ta stiklinger av lavendel?

– Stikk skuddene ned i en potte/kasse med sandblandet jord. Stiklingene kan stå relativt tett. Ikke tilfør gjødsel; stiklinger setter lettere røtter i næringsfattig jord! – Det er viktig at jorden er jevnt fuktig slik at stiklingene ikke tørker ut, men de skal heller ikke drukne!

Kan man overvintre lavendel?

Hvis du vil være helt sikker på å få lavendelen til å overvintre, er det tryggest å plante i bakken, på et solrikt sted der den ikke «kveles» av naboplanter. Lavendel som står i skyggen eller for tett inntil andre planter, blomstrer lite og blir stranten i veksten.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment