Hvilke dager er Plantasjen stengt?

Butikker og åpningstider
Hverdager10:00 – 21:00
Lørdag10:00 – 19:00
Søndag12:00 – 18:00

Hva er Plantasjen?

Vi hjelper til med å fylle hjem og hager med liv og plantekraft. Hos oss finner du alltid planter, møbler, redskaper og inspirasjon til ditt neste prosjekt. Plantasjen har et stort utvalg, som hele tiden vokser og forandrer seg i takt med sesongene for uteliv, planting og hage.

Hvem eier plantasjen?

Nå er det klart at den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjøpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner. Plantasjen har i dag 124 butikker i Norge, Sverige og Finland og er med sine 1.200 ansatte Nordens største kjede innenfor salg av planter og hageutstyr.

Hvilke dager er Plantasjen stengt? – Related Questions

Hvor gammel må man være for å jobbe på plantasjen?

Om det er Plantasjen du ønsker å jobbe på, så er det bare å ringe, eller gå innom og be om å snakke med dem som ansetter. Spør om du kan sende en jobbsøknad. Noen steder ansetter de ikke personer under 18 år, mens andre steder gjør man det. Det er bare å prøve.

Hva het Plantasjen før?

Den 1. juli 1964 kjøpte Kari og Martin Gylterud Kongsvinger Handelsgartneri med omliggende eiendommer, den gang Torggata 14, senere Øvre Langelandsvei 22.

Hvor ofte bør man skifte jord?

Unge potteplanter i vekst skal omplantes til nye potter med ny jord en gang i året. Større planter og langsomt voksende planter kan du plante om hvert andre år, eller når planten begynner å bli for stor for potten. Dersom planten ser ut til å trives vil den klare seg.

Hvorfor får Plantasjen lovt til å være åpen på søndag?

Det finnes enkelte unntak. Blant annet for bedrifter som «i det vesentligste selger blomster, planter og andre hageartikler». Det har gjort at Plantasjen får holde åpent på søndager, til tross for at kjeden også har store avdelinger for møbler og griller, og salg av nøtteblandinger ved kassen.

Når får Plantasjen inn ved?

Spesifikasjoner
Salgsperiode:Mai – April
Høyde:30 cm
Vekt:15 kg
Materiale:Bjørk
Opprinnelse:Estland

Hvor ofte bør man potte om?

Ønsker du deg store frodige grønne planter? Da kan det være lurt å potte om plantene etter hvert som de vokser. Da sikrer du at røttene får større plass til å vokse og trives. Omtrent en gang i året, eller annet hvert år, er det lurt å potte om plantene dine.

Når skal man vanne planter om våren?

Vann plantene godt

Etter hvert som snøen har smeltet og det blir varmere i luften, er det viktig at du begynner å vanne plantene dine. Når temperaturen stiger blir det fort veldig tørt, spesielt for plantene som står i potter og krukker.

Når på året bør man potte om?

Det beste tidspunktet for ompotting er rett etter plantens hvileperiode. Nå i februar-mars er det veldig fint å potte om plantene. Da får de ny jord og bedre plass i god tid før våren kommer med sol og varme.

Når oppsto de første plantene på land?

Først i silurperioden for 425 millioner år siden tar endelig de første plantene steget fra vann til land. De første landplantene er små, bare et par centimeter og lever i våte områder. De stammer fra eldre vannplanter. Planter i vann utviklet seg lenge før silur.

Når kom planter?

Det er funnet sporer fra planter fra Ordovicium for ca. 450 millioner år siden og hele planter fra tidlig i Devon for ca. 408 millioner år siden. På denne tiden har man observert meiose av en diploid celle som ga en tetrade.

Når starter salget på plantasjen?

Plantasjen – Salget starter 6. juli på Plantasjen.

Hvilke planter vokser raskest?

Gartner hos Plantasjen, Hilde Poppe, opplyser til Klikk.no at de plantene som vokser raskest er slyngplanter som klematis, kaprifol og spesielt humle.

Hva er enklest å dyrke?

Bladgrønnsaker. Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

Kan Hortensia stå i skyggen?

I utgangspunktet trives hortensia svært godt i sol. Men hortensia står også fint i skyggen, hvis man bruker den som en sommerblomst. Fordelen er at den da trenger mindre vann. Hortensia kan klare seg fin også i skyggen, den trenger bare litt mindre vann.

Hva kan man dyrke hele året?

Uendelige muligheter. Kål, tomater og agurker er bare en brøkdel av hva du kan dyrke innendørs. Krydder, karse, salat, ingefær, chili, paprika, ananas, physalis, hvitløk, microgreens, jordbær – ja til og med poteter er mulig å dyrke inne med rett belysning, god jord og næring.

Hva kan man dyrke på mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment