Kan man legge gulv rett på betong?

Det er mulig å lime et tregulv direkte på et betongunderlag, men da må man forsikre seg om at den relative fuktigheten (RF) i betongen holder seg mellom 60 – 65 %. Dette er som regel mulig å få til i betongunderlag som befinner seg over rom med oppvarming.

Hvorfor underlag under laminat?

Med riktig underlag under parkett og laminat, dempes støyen i rommet og etasjen under. GODE ROMLYDER: Underlag for parkett og laminat kan blant annet sikre at gulvet kan bevege seg riktig, at gulvet ikke støyer, og forhindre at fukt fra konstruksjonen skader gulvet.

Hvordan legge parkett på betonggulv?

Hvis et parkettgulv skal monteres på et undergulv av betong, er det et krav fra produsent at det i tillegg til parkettunderlag må monteres en fuktsperre. En fuktsperre er en 0,2 mm aldringsbestandig PE-folie. Denne skal legges med minst 200 mm overlapping. Støp, betong og avrettingsmasse kan inneholde eller lede fukt.

Kan man legge gulv rett på betong? – Related Questions

Hva er best av laminat og parkett?

Laminatgulv tåler mer enn parkett, men får det først skader ser det verre ut og er vanskelig å reparere. Overflaten på laminat er av plast og krever ingen vedlikehold. Parkett er ekte treverk og trenger dermed mer omtanke.

Kan man legge laminat rett på gulvbelegg?

Ny laminat

Velger du å legge laminat oppå belegget, er ikke kravet til rensingen like stor. Det kan derimot lønne seg å legge en foam eller folie mellom det nye og det gamle gulvet. Følg gulvprodusentens anbefalinger.

Hva skal man ha under parkett?

Et parkettgulv skal alltid legges på et parkettunderlag og ikke direkte på undergulvet. Parkettunderlag legges først og fremst for å skille undergulvet og parketten og dermed forhindre gnisninger, men det gir også komfortmessige fordeler ettersom gulvet blir mer behagelig å gå på.

Hvor rett må gulvet være for å legge parkett?

Undergulvet må være helt plant før du legger gulvet. Dersom man legger nytt gulv på ujevnt undergulv kan man risikere svikt og knirk i gulvet. Spesielt viktig er det med harde gulv som parkett og laminat. Det bør være mindre høydeforskjeller enn 3 mm over en avstand på 2 meter.

Kan man legge gulv oppå gulv?

Hvis du har et gammalt gulv som er helt og feilfritt – da kan du legge ditt nye gulv oppå. Er det et gammelt vegg-til-vegg-teppe som ligger der anbefaler vi at du fjerner det. Hvis du har en betongplate må du sørge for at den er jevn og slett.

Hvilken retning skal man legge parkett?

Som en tommelfingerregel bør bordene følge rommets lengderetning og strekke seg mot hovedlyskilden i rommet. – Ved å legge parketten i samme lengderetning som rommet, så vil rommet oppleves større enn om parketten blir lagt på tvers, sier Pål G. Knutsen, salgssjef i Unilin Norge, som er leverandør av Pergo parkett.

Hvor begynner man når man legger gulv?

De fleste gulv legges fra venstre mot høyre. Begynn i et hjørne og legg helt til andre siden av veggen. Bruk avstandskiler både på kortsiden og langsiden.

Hvor langt kan man legge laminat?

Anbefalingen er maks. 12 m lengde og 8 m bredde i rom med normale romforhold.

Kan man legge laminat selv?

Du er klar til å legge laminatgulv!

Legg først ut gulvunderlag eller fuktsperre. – Start leggingen av gulvet fra venstre og plasser gulvplanken med låssiden ut i rommet. Husk avstandsklosser til vegg og andre faste installasjoner.

Er laminat hardt å gå på?

Naturtro og behagelig

Selv et trent øye kan slite med å se at det ikke er parkett. Og et laminatgulv trenger ikke lenger hardt og kaldt og på – i dag er overflaten på laminat av en helt annen kvalitet enn for få år siden.

Er det vanskelig å legge laminatgulv?

Begynn på riktig måte for å gjøre det så lett som mulig å legge laminatgulvet. Dette vil spare både tid og materialer på sikt. Det er ikke vanskelig å legg et Pergo laminatgulv, men før du begynner, bør du forvisse deg om at du har gjort de riktige forberedelsene. Følg deretter installasjonsinstruksjonene nøye.

Hvor mye svinn laminat?

Dersom du ønsker å bestille gulv til dette rommet så anbefaler vi å legge på 5% ekstra ved legging av laminat, parkett og klikkvinyl, men ved fiskebensmønster så anbefaler vi ca 12% ekstra som kan gå med til kapp/svinn.

Hvor lenge bør laminat ligge i romtemperatur?

Bruk riktig verktøy. Pakkene med laminat skal ligge i rommet minimum 48 timer med en romtemperatur på 18-22C før det legges, dette for å akklimatisere seg før montering.

Er vinyl og laminat det samme?

Laminat og vinyl har forskjellig oppbygning, men begge er ekstremt slitesterke. Laminat er bygget opp med flere lag og en HDF-kjerne som er laget av komprimert fiber fra resirkulert treverk. Vinyl har også flere lag, som inneholder PVC- og glassfiberkomponenter.

Er laminat vanntett?

Laminatgulv er svært vannbestandig.

Kan laminat slipes?

Laminat er ikke tregulv. Det er som regel trykte mønstre under et lag av plast. Laminat kan ikke slipes.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment