Kan hagemøbler stå ute om vinteren?

Mange typer hagemøbler kan stå ute gjennom hele året, men som hovedregel så bør ingen av dem gjøre det. Det eller beste er å lagre møblene innendørs i innebod eller lignende, alternativt garasje, men det er jo mange som ikke har plass til dette. Da er nest beste løsning å lagre de i skur eller under tak.

Hvordan behandle hagemøbler?

Oljede og beisede møbler

For å hindre nedbrytningsprosessen, kan du påføre en uteolje; klar eller pigmentert. Oljen både frisker opp fargen og hindrer solstrålene i å fortsette nedbrytningen. Behandling med klar treolje på uimpregnert virke, frarådes. Bruk heller beis.

LES DETTE:  Hvor mye bør man etterisolere?

Hvordan fjerne grønske på hagemøbler?

Grønske eller grønn sopp og algevekst kan fjernes med rødsprit – gni rødsprit på flekken og vask av.

Kan hagemøbler stå ute om vinteren? – Related Questions

Kan man male utemøbler?

Å male gamle hagemøbler er en enkel sak, og godt for både lommeboken og miljøet. Ta vare på det du har, og gjør en god jobb med vedlikehold og nytt strøk maling. Slik kan du ha glede av det du har eller gi nytt liv til gamle skatter, også i uterommet.

Hvordan behandle teak hagemøbler?

Bruk olje som passer til hardtre. Det er anbefalt at du tar på olje to eller tre ganger gjennom sesongen og rett før du setter inn møblene til vinteren. Møbler i teak krever ingen oljebehandling fordi teak er en meget oljeholdig tresort. Over tid kan møbler i teak få et naturlig hvitskjær, som kan fjernes med teakolje.

Hvilken beis til utemøbler?

– Til hagemøbler anbefales det da å bruke en fasadebeis, og ikke terrassebeis, skriver ifi.no og begrunner det med at denne trekker litt inn i treverket – som igjen forhindrer at regnvann fukter treet. En annen fordel med beis, er at den bygger lite film og derfor er mindre utsatt for flassing enn det maling er.

Hvordan impregnere Uteputer?

Impregnering til utendørstekstiler får du kjøpt hos fargehandlere og byggvarehus. Det finnes både wash-in-produkter, altså impregneringsmidler beregnet for bløtlegging eller vaskemaskin, og spray-/penselprodukter. – Det mest hensiktsmessige for puter og andre tekstiler utendørs er nok spray.

Kan man bruke terrassebeis på møbler?

Til møbler anbefales da å bruke en fasadebeis – ikke terrassebeis. Fasadebeisen trekker litt inn i treverket og forhindrer at regnvann fukter treet. Beisen bygger lite film, og er mindre utsatt for flassing enn maling. Samtidig inneholder beisen pigmenter som beskytter mot nedbrytning fra solens UV-stråler.

LES DETTE:  Hvordan gjøre om fritidsbolig til helårsbolig?

Hva er forskjell på oljebeis og terrassebeis?

Den største forskjellen på olje og beis er knyttet til vedlikeholdsintervallet ved disse behandlingene, altså hvor ofte du må påføre ny beis/olje. Olje har kortere holdbarhet enn beis. Med oljebehandling skal man helst gå over terrassen flere ganger i sesongen for å beskytte treverket optimalt.

Kan man ta 2 strøk terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis?

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis? En terrassebeis danner heller ikke film på overflaten, men trekker helt ned i treverket. Overskytende beis, altså områder der beisen ikke trekker inn, men danner fuktige flekker ved påføring, tørkes vekk ved påføring.

Hvor ofte ha på terrassebeis?

– Olje er som regel en klar behandling. Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvor mye dekker 1 liter terrassebeis?

Rull og pensel. Anbefalt forbruk: 6-10 pr. strøk (m2/liter).

Hvor mange strøk beis ute?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter. Har du beiset huset tidligere, kan du også velge å påføre vedlikeholdsbeis.

LES DETTE:  Hvor mange sekker ved i en kubikk?

Skal man grunne før man beiser?

Grunning og to toppstrøk er en miljøvennlig behandling som tar optimalt vare på trehus. Hus som er behandlet fra før med maling, dekkbeis eller beis skal ikke grunnes. Hus som fra før er beiset kan påføres ny beis, dekkbeis eller maling.

Hva er forskjellen på dekkbeis og beis?

De vanligste midlene for å både beskytte huset og sette farge på det, er beis, dekkbeis og maling. Men hva er egentlig forskjellen på de tre? – Generelt sett kan man si at beis er en transparent behandling, mens dekkbeis og maling er såkalte dekkende behandlinger, forteller Butinox-ekspert Thomas Løvald.

Hva er best av maling eller beis?

Maling danner tykkere film enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket. Maling dekker og beskytter treverket best over tid, enten det er olje,- eller akrylbasert maling. Intervallene varierer fra 5-6 år opptil 12 år – forutstatt riktig forarbeid.

Hvor lenge holder beis seg?

Beis: tynn, transparent beis, varighet ca 4-5 år. Oljedekkbeis: mer dekkende beis, varighet ca 7-8 år. Linoljemaling: puster godt, varighet ca 6-8 år. Dekkende maling: varighet 10-12 år.

Hva skjer om man beiser over maling?

Bortsett fra at det kan oppstå mindre fargeproblemer, fungerer maling oppå beis uproblematisk. Det motsatte er ikke mulig. Har du først skjult trestrukturen bak et par strøk med maling, får du den aldri tilbake – med mindre du sliper ned hele huset. Da vil ny kledning være enklere.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment