Hvor mye bør man etterisolere?

Nye hus kan i dag ha opptil 400 millimeter isolasjon i veggene. Det er sjelden mulig å etterisolere en eksisterende bolig opp til et slikt nivå. Men skal du først etterisolere, bør du i hvert fall legge 10 centimeter, mener seniorrådgiver Frode Olav Gjerstad i Enova.

Er 15 cm isolasjon nok?

Mens dagens krav til nye boliger er 25 cm isolasjon i yttervegger og 30-35 cm i tak, kan et hus som er bygd på slutten av 80-tallet ha så lite som 10 cm isolasjon i veggene og 15 cm i taket. Også ”nyere” boliger kan ha betydelig dårligere isolasjonsstandard enn ønskelig.

Hva koster det å etterisolere yttervegg?

Prisen vil variere fra prosjekt til prosjekt, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom 2.000 kroner og 4.000 kroner per kvadratmeter veggflate. Dersom det er snakk om etterisolering med bytte av både tak og kledning, ligger prisen på omtrent 4.500 kroner per kvadratmeter vegg-/takflate.

LES DETTE:  Hvordan sette på tetningslist på dør?

Hvor mye bør man etterisolere? – Related Questions

Er etterisolering søknadspliktig?

En utvendig etterisolering kan føre til at bygningens karakter endres og er i så fall søknadspliktig. Det er kommunen som avgjør hvorvidt tiltaket er søknadspliktig eller ikke. Derfor bør man alltid kontakte kommunen å avklare tiltaket.

Når bør man etterisolere?

Når bør du etterisolere veggene?
  • Du må bytte kledning, eller må rehabilitere fasaden uansett.
  • Det er kaldt og trekkfullt i boligen din.
  • Dere har høye energikostnader.
  • Du ønsker bedre bokomfort.
  • Du ønsker å bruke mindre energi til oppvarming.
  • Boligen din er bygget før 1980. (

Hvor mye koster det å etterisolere hus?

Pris for etterisolering av hus:

Snittprisen for å etterisolere et hus ligger på ca. 2.500 kroner per kvadratmeter veggflate, inkludert mva. Denne prisen inkluderer da alle kostnader som knytter seg til etterisoleringen, både arbeid og materialer.

Hvordan isolere yttervegg innvendig?

Innvendig isolering av yttervegg med lekting

Du starter med å fjerne gammelt panel eller platelag inne, og bytte ut eventuell gammel isolasjon. Legg deretter på ny dampsperre, og lekt ut til ønsket isolasjonstykkelse. Isolasjonsplatene legges mellom lektene, før du avslutter med å montere nytt panel eller platelag.

Hvor mye koster det å isolere?

Vi ser at isolering av tak har en gjennomsnittlig pris på ca. 1.400 kroner per kvadratmeter. Dette er inkludert alle kostnader knyttet til arbeid og materialer. Vi ser også variasjoner i prisen avhengig av tidsbruk, type isolasjon og tilleggsarbeid.

Hvor mye koster det å bytte kledning på hus?

Hva koster bytte av kledning om håndverkere gjør jobben? Det koster fra 1.700 – 3.000 kroner per kvadratmeter veggflate, med en snittpris på 2.000 kroner/m2. Disse prisene tar utgangspunkt i prosjekter av normal størrelse, vanligvis eneboliger på to eller to og en halv etasje.

LES DETTE:  Hvor mye koster det å sette inn varmtvannsbereder?

Er det lov å bytte kledning selv?

Bytte av kledning i seg selv, er vanligvis ikke et søknadspliktig prosjekt. Kommunen krever derimot søking hvis prosjektet medfører betydelig fasadeendringer. Dersom boligens uttrykk endres som følge av kledningsbytte, er det derfor mulig at du må søke.

Er bytte av kledning søknadspliktig?

Det er normalt sett ikke søknadspliktig å skifte kledning

Det forutsettes at tiltaket er i samsvar med plan. Er du usikker på om tiltaket endrer byggets karakter eller ikke, må du kontakte kommune. Hvorvidt en fasadeendring vil føre til at bygningens karakter endres, vil nødvendigvis innebære en viss grad av skjønn.

Hvor ofte bør man bytte kledning?

Hvis du stikker en spiss gjenstand inn i kledningen, vil en råtten kledning være myk og gi etter. Da er det på tide å bytte. Dersom kledningen har mange sprekker, bør du også bytte. En kledning kan vare i mange år dersom den behandles riktig.

Hvor mye lufting bak kledning?

En luftet kledning monteres vanligvis på en utlekting slik at den ventilerte luftespalten blir minst ca. 23 mm. Åpningene ved innløpet i bunn og utløpet i topp bør tilsvare en sammenhengende åpning på ca. 5 mm.

Hvor lenge kan Tyvek stå uten kledning?

Sammen med vindsperren leveres det tape og andre tilbehørs-produkter som gjør det enkelt og sikkert å bygge tett og energieffektivt. Vindsperren er spesielt aldringsbestandig og tåler å stå uten kledning i hele 6 måneder. Det betyr fleksibilitet i byggeperioden og trygget for lang levetid når bygget er ferdigstilt.

Hvilken side skal ut på kledning?

Hvis kledningsbordene ikke er justerte, er det lettere å sette det opp med margsiden ut. Eventuelle profiler skal høvles i bordets margside. Moderne justerte kledningsbord har annen hver gang kutret margside og yteside, og dermed mister man muligheten for å sette kledningen opp med margsiden vendt ut på alle bord.

LES DETTE:  Hvor mye isolerer depron?

Hva er best av stående og liggende kledning?

Velger du stående kledning får du huset til å virke høyere og smalere, mens liggende panel får huset til å virke lavere og bredere. Når det gjelder motstandsdyktighet overfor vær og vind, er det ikke store forskjeller mellom de to typene, selv om regnvannet renner lettere av en stående kledning.

Hvor mange meter pr m2 kledning?

– Som tommelfingerregel går det 7 – 8 løpemeter per kvadratmeter til en kledning over 100 kvadratmeter. Du kan få beregningen din kvalitetssjekket av vår tjeneste Byggservice. De finnes i alle byggevarehusene fra Montér og kan bistå deg med mengdeberegningen, sier Emil Heder, kategorisjef i Optimera AS.

Hvor mye krymper kledning?

Svelling og krymping i bredden

LVF i boliger svinger altså mellom ca. 6 % og ca. 12 % i løpet av året. Når treet tørker vil det krympe, og når det tar opp fuktighet vil det svelle.

Hvordan unngå at tre sprekker?

Jo tettere på kanten av treet eller endeveden, desto større er risikoen for at treet sprekker, selv med selvskjærende skruer. Så når du skal skru tett på kanten av treet, skal du altså forbore. Husk at boret og skruen skal ha samme diameter. Er skruen 4 mm tykk, skal boret være av samme tykkelse.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment