Hvordan oppbevare hagemøbler om vinteren?

Mange typer hagemøbler kan stå ute gjennom hele året, men som hovedregel så bør ingen av dem gjøre det. Det eller beste er å lagre møblene innendørs i innebod eller lignende, alternativt garasje, men det er jo mange som ikke har plass til dette. Da er nest beste løsning å lagre de i skur eller under tak.

Hvordan behandle utemøbler i tre?

Påfør først en tyntflytende, penetrerende olje. Følg bruksanvisningen og påfør olje helt til treverket er mettet. Påfør deretter fem til seks strøk med en tørrende toppolje. For å hindre vanninntrengning i sår og merker, skal møblene hvert år påføres et lag gjennomtrengende olje, etterfulgt av toppstrøkolje.

LES DETTE:  Kan man male med vannbasert maling på oljebasert grunning?

Hva er non wood?

Nonwood. Dette er et plastikkmateriale som føles og ikke minst ser ut som tre. Det er lett i vekt og er vedlikeholdsfritt. Nonwood blir ofte brukt som materiale for bordplate og armlene.

Hvordan oppbevare hagemøbler om vinteren? – Related Questions

Kan bord med glassplate stå ute om vinteren?

Termisk brudd oppstår når det blir store temperaturforskjeller i glasset, noe som fører til at det sprekker. Av denne grunn er det viktig at ta hensyn til at glass absorberer varme. Si for eksempel at du lar et glassbord stå utendørs over vinteren.

Kan teak stå ute hele året?

Hagemøbler i teak kan stå ute hele året. De naturlige egenskapene til teak gjør at det tåler regn, UV-lys og tøffe værforhold generelt. For å ta vare på dine teak hagemøbler, fjern smuss, alger osv. en gang i året.

Hvordan rengjøre teak utemøbler?

Når du skal vaske teakmøbler bør du bruke teak-rens. Følg anvisningen om hvordan den skal brukes. Som oftest skal treverket være gjennombløtt og holdes vått i hele renseprosessen. Bearbeider du med en stiv børste vil det være med på å løsne skitt og smuss.

Når rydde inn hagemøbler?

– Mitt beste tips er å klargjøre for høsten så tidlig som mulig, helst når temperaturen er over 10 grader. Utemøbler tåler litt vært og vind, men for å unngå unødvendig slitasje må de tas godt vare på.

Hvor mange strøk teakolje?

Påfør TEAKOLJE inntil treet er mettet, det vil vanligvis være tilstrekkelig med ett eller to strøk.

Kan teakmøbler stå ute?

Teak er meget slitesterk og tåler å stå ute i årevis uten noen form for vedlikehold. Treverket er motstandsdyktig mot sopp-angrep og dårlig vær. Dersom du ikke ønsker en gråpatinert overflate, kan det lønne seg å påføre teakmøblene olje, slik at treverket beholder sin naturlige og varme glød.

LES DETTE:  Kan man bytte sluk selv?

Hvordan behandle teak utebord?

Bruk olje som passer til hardtre. Det er anbefalt at du tar på olje to eller tre ganger gjennom sesongen og rett før du setter inn møblene til vinteren. Møbler i teak krever ingen oljebehandling fordi teak er en meget oljeholdig tresort. Over tid kan møbler i teak få et naturlig hvitskjær, som kan fjernes med teakolje.

Skal teak behandles?

Hvis du velger å la møblene stå ubehandlet, vil fargen på teaktreet med tiden forandres til en karakteristisk sølvgrå overflate, som kjennetegner ubehandlet teak. Ønsker du derimot å bevare den varme, rødbrune gløden, skal du gi møbelet regelmessig pleie med teakolje.

Hva skal man vaske teak med?

Vask med alminnelig såpe, vann og en bløt børste. Teakmøbler kan vaskes med et mildt rensemiddel. Hvis du skal olje teakmøblene må du rense dem med teak-rens først, sier Grønlund. Teakmøbler krever ikke mye vedlikehold, så sant du ikke oljer dem, ifølge Høye.

Hvordan rense utemøbler?

De fleste hagemøbler kan rengjøres med vaskemidler for husvask. Dette er milde rengjøringsmidler som ikke skader materialet. Disse kan påføres med trykksprøyte, svamp eller klut. Deretter skrubbes møblene lett etterfulgt av en grundig skylling med rent vann.

Hva er teak sealer?

Jotun Teak Sealer er en vannbasert forsegler basert på kinesisk treolje som inneholder flytende voks og UV-filter. Sealeren beskytter teak og andre harde tresorter etter rens og gir en voksaktig overflate som beskytter mot vann og skitt samtidig som den forhindrer at treet tørker ut og sprekker.

Kan man olje treverk med olivenolje?

Å polere tremøbler tror miljøeksperten også olivenolje er perfekt egnet for. – Lag din egen møbelpolish ved å blande to kopper olivenolje eller annen vegetabilsk olje, med saften av en sitron, og jobb det inn i treet med en myk klut, forklarer Hæggernes.

Kan man olje treverk med matolje?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvordan vet jeg om det er teak?

Hos teak er ferske snittflater gyldengule og mørkner etterhvert. Hos mahogny vil også gamle snittflater være mørkere enn nye men mye mindre forskjell enn hos teak. Et annet kjennetegn er at teak er ringporet, dvs. en ring med store porer for hver årring, mens mahogny har store porer spredt jevnt gjennom veden.

Hvordan vaske ubehandlet teak?

Vask da på tvers av fibrene med en myk børste/svamp, såpe og vann. Bruk IKKE stålbørste eller stålull! Benytt IKKE høytrykkspyler da dette kan ødelegge den myke delen av trekjernen og gjøre overflaten ujevn, som gjør at teakens gode egenskaper kan gå tapt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment