Hvordan legge kantstein i hagen?

Slik gjør du det:
  1. Grav grøft. Det første du må gjøre er å grave en grøft på 20×20 cm i dybde og bredde.
  2. Ha i subbus. Fyll grøften med 0-8 mm subbus/grus.
  3. Fyll på med betong. Etter å ha klargjort grøften fyller du på med cirka 5 cm med jordfuktig betong.
  4. Trekk opp snor. Trekk gjerne opp en snor.

Hvordan legge belegningsstein i hagen?

Legges på drenerende masser

Grav ut 20 – 25 cm dersom du ønsker å anlegge en hagegang. Skal du legge belegningsstein i en innkjørsel, må du grave ut enda mer, hele 30 – 40 cm. Alt du graver ut skal erstattes av pukk og grus. Massene må være drenerende og du må komprimere dem godt.

Hvordan legge dekorstein?

Underlaget skal være jevnt, stabilt og drenert, så vannet kan komme unna. Dekorstein og singel legges oppå underlaget i et cirka 4 cm tykt lag, som eventuelt kan komprimeres. Grusen vibreres til en fast og jevn overflate. For å unngå at de små steinene forsvinner i bed og gress, kan du lage en kant av betongstein.

Hvordan legge kantstein i hagen? – Related Questions

Hvor kjøpe stein til hagen?

Hos Byggmax har vi et stort utvalg av stein til hage og hjem. Vi tilbyr mange forskjellige typer stein til mange ulike bruksområder. Om du trenger belegningsstein i innkjørselen eller vil legge grus på en gangvei bak huset har vi produktene du trenger.

Hvor tykt lag med singel?

Vi anbefaler ca. 5 cm tykt lag av singel som topplag i gårdsplassen. Under dette bør du ha ca. 10 cm drenerende pukk.

Hva legger man under singel?

Når du skal legge singel, er den en stor fordel om du først legger ut en fiberduk. Duken forhindrer at ugress etablerer seg og vokser opp gjennom singelen, men det er viktig å velge riktig duk. Den bør være ganske kraftig, lystett og UV-bestandig.

Hva er forskjellen på grus og singel?

Grus: Bergmateriale hvor størrelsene 0—64 mm er den dominerende. Grus inneholder altså finere materiale enn singel og pukk. På Østlandet brukes grus ofte som navn på natursingel. Grus skilles i forskjellige fraksjoner, som 0-11 mm, 0-18 mm, og 0-34 mm.

Hvor mye koster et lass med singel?

PRISLISTE PÅ MASSER
Prisliste
Singel8-16 mmkr. 165,-
Singel8-20 mmkr. 138,-
Pukk16-25 mmkr. 125,-
Pukk25-63 mmkr. 115,-

Hvor mye dekorstein trenger jeg pr kvadrat?

Dekorstein Svart Polert 20-40mm Storsekk

Selges i storsekker à 800 kg. “Tommelfingerregelen” sier at 1 storsekk dekker ca. 10 m² (legger da et lag med tykkelse på ca.

Hvordan legge steinbed?

Det kan være lurt å legge den litt til siden, etterhvert som den vokser, slik at den ikke får overtaket over de andre plantene i bedet. Vann godt i hullet der planten skal plantes, strø over med litt kunstgjødsel før jorden has over. Dekk deretter til med jord. Trykk godt rundt planten slik at røttene får feste.

Hvordan sette brostein?

Settelag. Settelaget bør bestå av 5 cm settesand av type settesand 0-5 mm eller settesand 0-8 mm. Ett alternativ er også strøsingel 2/4 mm. Siden brostein ofte er litt ujevn på høyden vil det være enklere å justere underlaget ved leggingen i strøsingel enn settesand.

Hvordan kutte brostein?

Skal du skjære runde former i en belegningsstein, for eksempel til et rundt brønnlokk, har steinleggeren et smart triks. Omkretsen av lokket strekes opp på steinen med kritt. Med en vinkelsliper skjæres det langs oppstrekingen så det blir et lite spor. Steinleggeren holder vinkelsliperen skrått for å få sporet rundt.

Hvordan unngå mose i belegningsstein?

Alger og mose

For å hindre at det kommer tilbake, bør du prøve å bedre fallet eller beskjære eventuell vegetasjon som stenger ute sollyset. Hvis alger og mose ikke forsvinner ved uttørring, kan dette fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkopp-løsning. Husk alltid for- og ettervanning.

Kan man legge belegningsstein selv?

Belegningsstein kan du legge selv. Vi forteller deg hvordan.

En innkjørsel og parkeringsplass med belegningsstein gir et flott og ryddig førsteinntrykk av eiendommen, og riktig lagt kan dekket vare i flere tiår med minimalt vedlikehold.

Når kan man kjøre på belegningsstein?

Skal du kjøre bil her? Skal du kjøre eller parkere biler på dette underlaget, må du bruke belegningsstein eller kjøresterke heller på 10 cm tykkelse. Belegningsstein kommer i 5 eller 6 cm tykkelse, men er mindre enn hellene – og tåler dermed mer vekt.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

Kan belegningsstein males?

Å male belegningssteinene med maling kan helt endre sin nåværende farge eller bare fornye den. Selvfølgelig skaper slike tiltak også et beskyttende lag på overflaten og beskytter det mot ugunstige forhold (flekker, tilsmussing, sol og frost).

Skal man vanne fugesand?

Bindemiddelet i fugesanden aktiveres gjennom å fukte fugene med vann. Sanden blir geleaktig og fugen stabiliseres når den vannes. Herdingen tar 1–3 døgn avhengig av temperatur og fugen herder til en hardere, men fleksibel fuge.

Hvordan fjerne ugress mellom steiner?

Du blander 35 % eddik med vann i blandingsforholdet 1:2, eller ufortynnet 7 % eddik. Dette vil ganske raskt gjøre at ugresset blir gult/brunt, og du kan plukke vekk det døde ugresset. Eddik-trikset er både billig og enkelt, men mange har erfart at heller ikke dette er evigvarende.1 day ago

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment