Hvordan legge fliser på betonggulv?

Betonggulvet må forvannes før det legges flis, slik at underlaget ikke suger vannet ut av limet. Flisleggeren venter med å legge de ytterste flisene, som først skal tilpasses i bredden, så den første raden med flis rykker han 27 cm pluss 6 mm fuge inn.

Kan jeg legge fliser selv?

Man kan fort bli skremt av tanken om å legge fliser på sitt eget bad. Men alle kan legge fliser selv, hvis kravet til membranen og underlaget følger våtromsreglene.

Hvordan legge fliser på betonggulv? – Related Questions

Er det vanskelig å legge store fliser?

– Men store fliser er vanskelige å håndtere. Flisene blir fort svært tunge, du må bruke vakuumhåndtak ved montering, og det må gjerne være to som jobber sammen. Det er også langt fra sikkert at håndverkeren aksepterer å leggestore fliser, siden det er en meget slitsom jobb.

Hvor lang tid før man kan gå på fliser?

Dette avhenger av hvilket flislim og hvilken fugemasse du har brukt. Ofte tar det 24 timer etter fuging før et gulv tåler en del tråkking, og noen ganger enda lenger tid før det tåler vanlig belastning.

Hvordan finne midten av et rom?

Finn midten

Det gjør du ved å måle ut til midten av rommet fra to vegger som står vinkelrett på hverandre. Mål gjerne fra flere steder på begge veggene og sett merker på gulvet.

Hvordan legge fliser i gangen?

Ikke smør utover hele gulvet med en gang, husk at du må ha plass til å stå for å legge ut flisene. Begynn deretter å legge ut flisene. Pass på at flisene ligger i samme høyde, slik at ingen kanter stikker opp. Med flisekryss blir det enklere å beregne lik bredde på fugene.

Hvordan legge sekskantede fliser?

Når du skal sette opp flisene, er det smart å legge lim på veggen til bare de to første rekkene. Det er også en god ide å dra en finger gjennom limet rett over den første flisrekken.

Den første rekken fliser

 1. Trekk på flislim, og dra en tannsparkel gjennom limet.
 2. Sett opp andre rekke fliser.

Hva legger man under fliser?

Vegger
 1. Betong, Mur, Pusset Tegl, Leca. Dette er stabile og gode ”døde” underlag for fliser.
 2. Gipsplater, Fibersementplater. Begge disse platene er svært gode underlag for fliser.
 3. Fliser. Dersom en flisevegg har holdt seg godt over lengre tid, er det mye som tyder på at underlaget er godt egnet.

Hva må man ha for å legge fliser?

Dette trenger du:
 1. Fliser.
 2. Fliselim.
 3. Bøtte til fliselim (evt. elektrisk limpvisp)
 4. Tannsparkel.
 5. Vater.
 6. Flisetråd.
 7. Flisekutter.
 8. Tang for å knekke smalt flisekapp.

Hva brukes mellom fliser?

Mellomrommet mellom fliser på vegger og gulv fylles ut med fugemasse, dels for å tette overflaten, dels for å fremheve utseendet. Fugebredden og fukt- og temperaturforholdene avgjør hvilken type fugemasse som skal brukes. Med riktig verktøy og litt øvelse, kan du fuge flisvegger og flisgulv med et flott resultat.

Hvor stor fuge mellom fliser?

Det er ingen faste regler når det handler om bredde på fugene mellom fliser, men det finnes tommelfingerregler basert på erfaring. De fleste velger en fuge på 5-6 mm til vegg fliser og litt bredere til gulvfliser. Den maksimale bredden er cirka 20 mm for de aller fleste fugeprodukter.

Hvor lenge må man vente med å fuge fliser?

Hvor lenge man vente med fuging etter flisene er lagt avhenger av hvilket flislim som er brukt. Det mest vanlige er at limet tørke rundt ett døgn før det er klart for fuging. Se på instruksjonene på flislimpakningen for å være sikker. Dette avhenger av hvilket flislim og hvilken fugemasse du har brukt.

LES DETTE:  Kan man lage takstoler selv?

Hvordan sage uten at det fliser seg?

Skal du sage til en plate med dykksagen, er det smart å legge platen på et underlag som kan tåle at du sager ned i det. Platen blir nemlig penere med denne metoden, fordi du unngår at snittet fliser seg opp.

Hva fester man fliser med?

Gipsplater, Fibersementplater

I prinsippet kan du legge flisene rett på platene så lenge de er av en type beregnet for innendørs bruk (flislim fester ikke til gips beregnet til bruk utendørs). Vi anbefaler likevel å grunne disse platene for å gi bedre impregnering og bedre heft.

Hva slags bor til fliser?

Bruk et flisebor eller et diamantbor for de hardeste flisene. TAPE: Sett av med maskeringstape så boret ikke sklir. SKRAPER: Et flisebor er utformet som en pil. Det skraper seg inn i flisen.

Hvorfor løsner fliser?

Dette kan komme av at limet har herdet litt mye før noen har lagt flisene. Dvs at enten har blandingen stått for lenge eller at noen har påført flislimet og ventet for lenge med å sette på flisene. Kan også være at flislimet har utgått på dato.

Hvordan feste fliser som har løsnet?

Underlaget under de løse flisene renses for løst materiale, og så mye som mulig av det gamle limet fjernes. Ofte vil den gamle flisen kunne gjenbrukes. Med en tannsparkel trekker du på flislim og trykker flisen på plass i det rengjorte hullet. Når flisen er på plass, fyller du fugen med fugemørtel igjen.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment