Hvordan justere forstilling selv?

Det er ofte kilden til de fleste hjulstilling problemer og er enklest å justere selv.
 1. Riktig toe.
 2. Tegn en linje i midten på dekkbanen.
 3. Senk bilen.
 4. Bruk en streng og sjekk toe vinkelen ved å strekke streng mellom linjene foran på dekkene.
 5. Sammenlign målingene.

Vil slitasje på dekkene si noe om bilens forstilling?

Ved uvanlig stor slitasje på dekkene er det grunn til å gå grundigere til verks. Årsakene kan være flere, og en umiddelbar grunn kan være at bilen har skjev forstilling/bakstilling. Nå er det kommet et nytt verktøy på markedet som gjør det raskt og enkelt å stille diagnose på bilen.

Hvordan kan man oppdage slakke i forstillingen?

Sånn sjekker du slakk i forstillingen

For å kontrollere for slakker har man spesielt to grep på hjulet. Ta godt tak i dekket på det som tilsvarer en urskive på klokken 3 og 9 mens du drar hjulet inn og ut i små, harde og bestemte tak. Etterpå gjentar du øvelsen, men at du flytter grepet til klokken 6 og 12.

Hvordan justere forstilling selv? – Related Questions

Hvordan høres et ødelagt hjullager ut?

Ulyd i hjullageret

Typiske tegn på defekt hjullager: Bilen lager en «rumlelyd» ved kjøring, en lyd som øker i takt med hastigheten. Lyden øker og minsker i styrke ved kjøring i sving. Lyden vil oppstå fra stadig lavere hastigheter.

Hvor mye koster en forstillingskontroll?

Prisen for en forstillingskontroll vil variere ettersom både hvor i landet du befinner deg og hvilke verksteder som er tilgjengelige rundt deg. En forstillingskontroll kan koste alt fra 300-2500 kroner, men vær oppmerksom på hva du får for en kontroll som koster 300 kroner.

Hvordan vet man at hjullageret er gåent?

Når du svinger mot høyre blir økt press på venstre hjullager, og det motsatte når du svinger til venstre.

Dette er tegn på at hjullageret er slitte:

 1. Ulyden eller endrer seg med hastigheten eller hjulrotasjonen.
 2. Ulyden endrer seg også når du svinger.
 3. Hjulet kjennes litt løst, dvs. har slakk når hjullageret er slitt.

Hvor lang tid tar forstillingskontroll?

Selve firehjulskontrollen vil vanligvis være unnagjort på noen minutter. Med moderne utstyr måles såkalt spissing, caster og camber på alle hjulene, altså vinkelen som hjulene har i forhold til veibanen og bilen.

Hvordan kan man kjenne at forhjulene er i ubalanse?

Dersom hjulene og dekkene er i ubalanse kan kjøretøyet ditt bli påvirket. Hvis du opplever vibrasjoner som starter rundt 60-70kmt, og forverres ettersom farten økes, har du sannsynligvis dekk i ubalanse. De fleste av oss er sensitive til vibrasjoner mens vi kjører, og selv en liten vibrasjon kan være svært irriterende.

Hvordan kontrollerer du en bærekule?

Tegn på at en bærekule er løs
 1. Klunkelyder når bilen svinger eller kjører på ujevne veier. Når belastningen endres for bærekulene som er lastbærende så vil slark i bærekulen gjøre at kulen beveger seg og slenger rundt.
 2. Dunke- eller klunkelyder når du svinger.
 3. Bilen trekker til en side.

Hva består forstilling av?

Forstilling er det forreste hjulparet på et kjøretøy, med aksel og opphengning, styremekanisme, bremser og fjæring, ved forhjulsdrevne biler også drivverket.

Hvor lang tid tar det å bytte bærearm?

Hvor lang tid tar det å bytte ut bærearmer? Utskifting av disse komponentene kan ta 1–5 timer. Det er ganske arbeidskrevende å fjerne og montere disse delene.

Hva er en bærearm?

Hva er en bærearm? Bærearmen, også kalt wishbone (ønskekvist) er festet til hjulet og gjør at du kan styre og holde bilen stødig på bakken. Bærearmen er festet rett i bilens chassis med en foring og til hjulet via et stotte styreledd.

Hvor mye koster det å bytte bærearm?

Det koster bare 770 – 970 NOK for begge sider. Innsatsen for å bytte alle disse delene er bare litt mer enn å bytte en enkelt a-arm. Etter at du har byttet ut en av disse delene, må hjulstillingen på bilen sjekkes uansett.

Er bærebru og bærearm det samme?

Tore Kjernmoen. Interessant spørsmål ettersom det mange kaller bærebro egentlig heter bærearm (Eng.: Suspension arm). Bærebro er tverrforbindelsen mellom bærearmene. En del av selvbærende karosseri/hjelperamme.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment