Hvor lenge blomstrer primula?

Temperatur: Primula klarer fint normal stuetemperatur, selv om de trives best ved en temperatur på under 20 grader. Noen arter har en herlig duft og jo kjøligere planten står dess mer dufter blomstene. Blomstringen varer sjelden mer enn 2-3 uker.

Er primula staude?

Potteplante / utendørs staude

Pussig nok er Primula, en av våre mest populære potteplanter, i bunn og grunn en utendørs staude.

Hvordan Plante primula?

Hurtigguide for Primula

I sterk sol og værutsatt vil jorden tørke ut raskere. Gi primulaen vann annen hver dag, slik at jorden holder seg fuktig. Plukk av visne blomster fortløpende. Når primulaen har blomstret, kan du plante den om i hagen, et sted med halvskygge, slik at den blomstrer igjen år etter år.

Hvor lenge blomstrer primula? – Related Questions

Er primula giftig?

Primula vulgaris

Trives og i maritimt miljø nær sjø. Kusymre er ikke giftig, både blomster og blad av kusymre er spiselige, og skal ha en blodrensende effekt. Planten har og vært brukt som medisinsk urteplante. Den antas å ha effekt som slimløsende, krampeløsende, svakt smertestillende og beroligende.

Hvordan Prikle Lobelia?

Lobelia prikles vanligvis ikke, så strø 8–10 frø i hver potte. Du kan bredså for så å prikle små knipper med planter i egne potter. Frøene skal ikke dekkes med jord, så bruk en dusjeflaske for å holde jordoverflaten fuktig. Frøene spirer etter 10–14 dager ved 21 grader.

Er lobelia flerårig?

I tillegg til at lobelia er en enkel plante å holde fin, er dette også en blomst som vil være til glede lenge. Denne ettårige planten blomstrer nemlig helt fra du kjøper den på hagesenteret til frosten kommer på høsten.

Kan lobelia klippes ned?

En lobelia som har blitt lang, tynn og stygg kan klippes ned. Den tåler å klippes ned til halve lengden. På våren må lobelia herdes før den plantes ut ved å la den stå ute på dagen og inne på natta i noen dager.

Er lobelia giftig?

Lobelia — arter. Svært vanlig lav, bunndekkende staude. Er giftig i store mengder (alle plantedeler). Symptomer: Kvalme, oppkast, diaré, økt spytt, kramper og koma.

Hvordan plante blomkarse?

Blomkarse trives best på solfylte steder, men liker gjerne litt skygge midt på de varmeste dagene når det steker som verst. De kan også vokse på skyggefulle steder, men de vil gjerne ha et glimt av sol i løpet av dagen. De tåler ikke frost. Fra du planter frøet, til planten blomstrer, tar det ca 5 til 7 uker.

Hvordan stelle planter?

Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann. Lys: Skjermes fra intens solstek på sommeren, og tåler en noe skyggefull plassering.

Hvordan plante en staude?

Slik planter du stauder i hagen
  1. Grav i jorden og ta vekk ugress.
  2. Bland i ny plantejord og kugjødsel.
  3. Sett plantene utover og tenk på om du skal endre noe fra skissen din.
  4. Grav ned roten og trykk forsiktig rundt.
  5. Vann rikelig med en gang du har plantet ferdig.

Hvordan stelle Spragle?

Stelletips for Coleus – praktspragle

Planten trives aller best når den får stå luftig og lyst. Jo mer lys den får, jo flottere blir fargene. Men den skal helst ikke stå for lenge i direkte sol – da kan bladene bli svidd. Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle.

Hvordan få en kraftig Coleus?

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren. Så plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Kan Spragler stå ute?

Du kan fint sette den ut om sommeren i en potte på terrassen, og den kan stå ute helt til tidlig høst. Man skal likevel passe godt på, den er ingen vårplante og må få tilbringe våren inne i vinduskarmen frem til døgntemperaturen passerer ti grader.

Hvorfor mister Coleus bladene?

De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring. Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere.

Hva gjør man med Coleus på vinteren?

Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet.

Hvordan overvintre Spragle?

Skjær like under bladfestet og rens vekk de nederste bladene. Overvintring: Kan overvintre inne i stue/oppholdsrom hvis ikke temperaturovergangen blir for stor når du tar den inn. Overvintrer lyst. Se forslag til vekstlyslamper øverst på siden, eller i denne bloggen: Ekstralys om vinteren.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment