Hva trives best i drivhus?

Dyrke grønnsaker, bær og frukter i drivhus
 • Paprika og chilipepper. Både paprika og chilipepper passer godt å dyrke i drivhus.
 • Sitrusfrukt.
 • Agurk.
 • Tomat.
 • Urter.
 • Basilikum.
 • Salatblad.
 • Jordbær.

Hvor er det best å plassere drivhus?

Den beste plasseringen for drivhuset er egentlig verken der det er mest direkte sol eller mest skygge, men snarere noe midt imellom – vandrende skygge er det optimale.

Hva trives best i drivhus? – Related Questions

Skal glass stå opp eller ned i skapet?

– Vi råder alle å la glassene stå med åpningen (klokka) opp. – Dersom du setter glassenened” etter vask, vil noe av fuktigheten bli innestengt i glassene og du kan risikere at glassene blir grå. Csirmaz understreker at det også helt klart ser penere ut med glass stående i skap med klokken riktig vei.

Hva er forskjellen på plexiglass og plastglass?

Plexiglass er egentlig ikke glass, men helt vanlige plastplater i klar akryl. Plexiglass er også kjent som akrylplast eller PMMA (polymetylmetakrylat). Plexiglass er en gjennomsiktig termoplast ofte brukt som et lettvekts eller knuseresistent alternativ til glass.

Hva er forskjellen på herdet og laminert glass?

Laminert glass lages av to eller flere lag med glass som limes sammen. Laminert glass er ikke like sterkt som herdet glass, men har den fordelen at dersom det knuses holdes bitene sammen av en folie.

Hvordan ser man at det er herdet glass?

At glasset er herdet kan sees ved å se på det i polarisert lys, noe som gjør at spenningsnettet blir synlig.

Hvor brukes laminert glass?

Laminert glass brukes i sikkerhetsglass og beskytter deg mot kutt- og skjæreskader dersom uhellet er ute.

Laminert sikkerhetsglass brukes ved:

 • Glassrekkverk (ute og inne)
 • Glasstak.
 • Glass i brystningspanel.
 • Glass i utstillingsmonter.
 • Speil.
 • Dusjdør i glass.
 • Glassvegg.

Hva består laminert glass av?

Laminert glass består av to eller flere glassplater som er limt sammen med plastfolie. Blir ofte feilaktig kalt for skuddsikkert glass. Motstandsdyktigheten til glasset blir bedre jo flere glassplater som er limt sammen. Etter seks til sju lag oppnår man gjerne «skuddsikkert» glass.

LES DETTE:  Hvor lang tid tar det å lage en reguleringsplan?

Kan herdet glass knuse?

Herdet glass lages med en spesiell varmeprosess og kontrollert nedkjøling (eller en kjemisk prosess) som gjør glasset 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass i samme tykkelse. Når herdet glass først er herdet kan det ikke bearbeides. Om det borres, kuttes eller slipes så knuser det.

Kan man male på glass?

Glassmaling kjøpes på hobbybutikker, som for eksempel Panduro. Glassmaling finnes i alle mulige farger, men du må ha spesialmaling. –Fargene kan for eksempel rulles på med en rulle; for å dekke hele glasset jevnt; glassmalingen finnes både i transparante og klare farger. Eller du kan bruke pensel og male hva som helst.

Hvor mye tåler herdet glass?

Herdet glass er særlig egnet for korttidslast som eksplosjon og vind. Styrken vil avta med langtidslast. Herdet glass tåler temperaturvariasjoner og temperaturer over 200 grader celcius.

Kan glass sprekke i kulde?

Under kuldeperioder, med store svingninger mellom varmt og kaldt vær, oppstår det ekstra spenninger i frontruten. Dersom du kjører på ujevne og humpete veier, er det mye større risiko for at en frontrute sprekker – dersom den har skader etter steinsprut.

Hvorfor sprekker glass?

Påvirkes bare deler av glassets overflate for varmestråling resulterer dette i temperaturforskjeller over glassets flate. Kritisk temperaturforskjell over glassets flate i et vanlig glass er 35-45oC avhengig av kantbehandling. Oppstår temperaturforskjeller på mer enn dette vil glasset sprekke.

Hva menes med 8 glass?

Uttrykket skriver seg fra den tid da man brukte halvtimeglass til å måle tiden om bord, og dette glasset ble snudd åtte ganger i en vakt. At glasset ble snudd, ble markert med slag på skipsklokken, derav uttrykket slå glass. Åtte glass ble slått hver fulle fjerde time, altså klokken 4, 8, 12, 16, 20 og 24.

Hva er Lydglass?

Hva er lydglass? Lydglass er laminert glass med en spesiel støydempende folie mellom glasslagene. Folien demper effektivt trafikkstøy, gatelarm mv. Fås både som alminnelige glasplater og som termorudter.

Når er det krav om sikkerhetsglass?

Sikring av vindu og glassfelt er regulert i TEK 17 som igjen viser til NS 3510:2015. Sikkerhetsglass skal forhindre eller minske risikoen for personskade ved sammenstøt med glass. Hovedregelen er at vindu/dører/glassfelt som er lavere enn 0,8 meter over gulv skal sikres (se illustrasjon 1 under).

Hva er TEK 10?

Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge. Denne veiledningen forklarer forskriftens krav, utdyper innholdet i dem og gir føringer for hvordan kravene kan etterkommes i praksis.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment