Hva kan overvintre i krukke?

Eksempler på planter som kan plantes i potte på vinterstid er ulike syriner (helst de minste), ulike spirea, lønn (helst de minste), lerk (dvergtyper), klatrehortensia, alpheklemis, magnolia, lyngplanter, skimmia, sølvkrans og prydkål m.

Hvilke blomster tåler litt kulde?

Hvilke blomster kan tåle frost? Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Hva kan overvintre i krukke? – Related Questions

Hva gjør man med potteplanter om vinteren?

I potte ute

Røttene til planter som står ute i potter om vinteren utsettes for sterkere kuldestress, fordi de ikke er beskyttet av jorda. Derfor bør pottene stå skjermet ved husveggen og pakkes inn så godt som mulig.

Hvordan oppbevare potteroser om vinteren?

Det er mulig å la den overvintre i hagen hvis du bor på et sted med mildt klima. Mange velger uansett å ta den inn for vinteren, og da er det lurt å klippe den ned og holde den i live frem til den kan plantes i hagen. På denne måten vil det komme nye blomster i løpet av sommeren.

Hvordan få sommerblomster til å overleve vinteren?

Temperatur:
 1. Plantene foretrekker å stå svalt og kjølig.
 2. Helst mellom 5-10 grader.
 3. Unngå store temperatursvingninger.
 4. Kjeller, bod, loft eller garasje er velegnede kjølige overvintringssteder.
 5. Har du ikke tilgang på kjeller/garasje kan du sette det i det kjøligste rommet du har, men da må du huske å vanne det noe mer.

Hvilke blomster holder seg lengst?

Om du vil ha en blomsterbukett som varer lengst mulig, kan det være lurt å velge blomster med lang holdbarhet. Noen av de snittblomstene som varer lengst i vasen er bl. a. krysantemum, alstroemeria (inkalilje) og nelliker.

Hvordan overlever planter vinteren?

For å kunne overleve vinterenplantene være i stand til å tåle at vannet fryser til is. At vannet virkelig er frosset til is i grener og stammer vet alle som har hugget ned trær om vinteren. Når nettene blir lenger går de flerårige trær og busker inn i vekstavslutning og blir kuldeherdet.

LES DETTE:  Hvordan bli kvitt alger i hagedam?

Hvilke blomster varer lenge?

Velg holdbare blomster – disse holder lengst

a. krysantemum, alstroemeria (inkalilje) og nelliker. Disse får du til 3 for 2, og vi har 10 dagers holdbarhetsgaranti på disse blomstersortene. Andre blomster som kan stå lenge er liljer, roser, lisianthus, eukalyptus og andre grønne grener.

Hvilke snittblomster er mest holdbare og har hele 10 dagers kvalitetsgaranti hos Mester Grønn?

grennellik, hodenellik, krysantemum og alstroemeria. De har 10 dagers garanti ved riktig stell.

Hva kan man plante i krukker?

Nesten alle slags planter passer i plantekasse, krukker og urner. I en stor krukke kan du også velge en sammenplanting av ulike busker, sommerblomster, prydgress, krydderurter og stauder.

Hvilke blomster er fine å tørke?

Hvis du har roser, skabiosa, marrisp, lyng, ridderspore, forskjellig løkblomster, storhjelm, smørblomster, strandtorn eller knoppurt, kan du også bruke disse som evighetsblomster. Husk også at du ikke nødvendigvis trenger å tørke dem: Evighetsblomster holder seg fine lenge som vanlige avskårne blomster i vase.

Hvordan tørker man hortensia?

Ved tørking fjerner du alle bladene først, og fyller vasen med 2-3 cm vann. Etter 2-3 uker har hortensiaen sakte drukket opp vannet, og tørket naturlig (ikke gi de mer vann etterhvert som det forsvinner). Sørg for at de ikke står i direkte sollys i tørkeperioden.

Hvordan tørker man lavendel?

Klipp av lavendeltoppene, og legg dem på et kjøkkenhåndkle på en stekerist. La dem tørke 12-24 timer med døren på gløtt (sett en tresleiv i dørsprekken), gjerne natten over, til de er helt tørre. Alternativt kan du binde sammen lavendel-buketter, og henge dem opp-ned til tørk på et tørt, luftig og ikke for varmt sted.

LES DETTE:  Hva er Jordbærrabarbra?

Hvilke blomster kommer igjen?

Stauder er et fellesnavn for uteplanter som kommer igjen år etter år. Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som blomstrer fra tidlig om våren til sent på høsten.

Hva blomstrer om høsten?

Høstblomstrende stauder:
 • asters.
 • astilber.
 • klaseormedrue.
 • kinasøte.
 • høstfloks.
 • praktsolbrud.
 • solhatt.
 • oktoberbergknapp.

Hva gjør man med stauder om høsten?

Staudene bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Vårblomstrende stauder deles om høsten og høstblomstrende stauder deles på våren.

Kan man ha stauder i krukker?

Stauder er en fellesbetegnelse for planter som kommer igjen år etter år, og det finnes utallige sorter å velge mellom. Tradisjonelt plantes de i bakken, men mange stauder er også fine å ha i store potter. For å lykkes med staudene, er det lurt å planlegge godt før du planter.

Kan man potte om på høsten?

Når skal du potte om? Det aller beste er jo å potte om plantene dine på våren, og ikke høst og vinter når planten er i dvale. Men, har du en plante som er i dyp trang etter ompotting, så er det bare å kjøre på, uavhengig av årstid.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment