Vegghylle til stue: Løft stuedekoren med smart oppbevaring

Lurer du på hvordan du kan friske opp stuen din på en enkel måte? Har du noen ganger følt at det er for lite plass til alle tingene dine? En vegghylle til stuen kan være løsningen du har lett etter!

Har du noen gang stått midt i stuen din og tenkt: “Hvor skal jeg plassere alt dette?” En vegghylle til stuen kan ikke bare gi deg ekstra oppbevaringsplass, men også tilføre en touch av stil til rommet ditt.

I denne artikkelen vil jeg dele med deg noen smarte tips og triks for å velge riktig vegghylle til stuen din, slik at du kan skape et mer organisert og estetisk tiltalende rom.

Fordeler med en vegghylle til stuen

Å investere i en vegghylle til stuen kan gi deg mange fordeler:

 • Mer oppbevaringsplass: En vegghylle lar deg organisere bøker, dekorative gjenstander og andre ting på en praktisk måte.
 • Frisker opp rommet: Det gir deg muligheten til å vise frem favorittbøker eller pyntegjenstander, noe som kan friske opp hele rommets utseende.
 • Skaper et ryddigere uttrykk: Ved å plassere ting på en vegghylle istedenfor å ha dem liggende rundt omkring, kan du skape et mer ryddig og velorganisert inntrykk i stuen din.

Utnytt potensialet til stuen din ved å velge riktig vegghylle som passer både din stil og behov.

LES DETTE:  Hvordan skape den perfekte "inspo stue" for din personlige stil

Hvordan velge riktig størrelse på vegghyllen

Når du skal velge størrelsen på vegghyllen til stuen din, er det viktig å ta hensyn til rommets proporsjoner og dine behov. Her er noen nyttige tips for å finne riktig størrelse:

 • Mål Tilgjengelig Plass:

 • Start med å måle den tilgjengelige veggplassen der du vil plassere hyllen. Dette gir deg en klar indikasjon på hvor stor eller liten hyllen bør være.
 • Proporsjoner Er Nøkkelen:

 • Pass på at størrelsen på vegghyllen passer godt inn i rommet uten å virke for dominerende eller for liten i forhold til resten av møblene.
 • Funksjonalitet Fremfor Alt:

 • Tenk over hva du ønsker å plassere på hyllen. Trenger du plass til store dekorative gjenstander, eller er det primært for mindre pyntegjenstander?
 • En passende størrelse vil bidra til balanse i rommet og skape en harmonisk atmosfære. Unngå å overfylle eller underutnytte plassen.

Husk at valget av riktig størrelse ikke bare handler om estetikk, men også om funksjonalitet og praktisk bruk av veggplassen din. Ta deg tid til å vurdere disse faktorene nøye før du investerer i en ny vegghylle.

Materialvalg for vegghyllen

Når du velger materialer til vegghyllen din, er det viktig å vurdere både stilen i rommet og holdbarheten på lang sikt. Her er noen vanlige alternativer:

 • Tre: Gir en varm og naturlig følelse til rommet. Kan være solid tre eller finér, avhengig av budsjettet.
 • Metall: Skaper et moderne og industrielt utseende. Vanligvis mer slitesterkt enn tre.
 • Glass: Fremhever et elegant og luftig preg. Passer spesielt godt til minimalistiske eller moderne innredninger.

Vurder hvordan materialet vil harmonere med resten av møblene i stuen din mens du også tar hensyn til vedlikeholdsbehovene over tid.

LES DETTE:  Skap en koselig stue med Bohus-møbler: Tips og inspirasjon

Kreative måter å dekorere vegghyllen på

Å dekorere vegghyllen din kan virkelig gi stuen et personlig preg og skape en unik atmosfære. Her er noen kreative ideer for hvordan du kan dekorere vegghyllen på en stilig måte:

 • Bokarrangement: Stabl bøker både vertikalt og horisontalt for en leken og visuelt interessant effekt.
 • Grønne planter: Plasser små potteplanter eller hengende planter på hyllen for å bringe litt natur inn i rommet.
 • Rammer med bilder: Vis frem familiebilder eller kunstverk ved å plassere dem i matchende rammer på hyllen.
 • Lysestaker og lyslykter: Skap stemning med vakre lysestaker eller lyslykter som gir et varmt glød til rommet.
 • Små samlinger: Grupper sammen små gjenstander som keramikkfigurer, suvenirer eller andre samleobjekter for en personlig touch.
 • Speil: Heng et lite speil opp på veggen bak hyllen for å reflektere lyset og få rommet til å virke større.

Tips for plassering av vegghyllen i stuen

Når du plasserer vegghyllen i stuen, er det viktig å tenke på både funksjonalitet og estetikk. Her er noen nyttige tips for en vellykket plassering:

 • Balansert Høyde: Sørg for at vegghyllen er montert på en høyde som er lett tilgjengelig, men ikke i veien for din daglige bevegelse.
 • Symmetri vs. Asymmetri: Vurder om du ønsker å ha en symmetrisk eller asymmetrisk layout med hyllen. Begge kan skape ulike visuelle effekter.
 • Lys og Luftig: La det være litt rom mellom hyllen og møbler under den for å gi et luftig preg og unngå overbelastning.
 • Fokusområde: Bruk vegghyllen til å fremheve et bestemt område i rommet, enten det er ved å plassere den over en sofa eller ved siden av en peis.
LES DETTE:  Hvordan vedlikeholde skjenken i stuen din for langvarig glede og funksjonalitet

Konklusjon

Du har nå lært om fordelene ved å bruke en vegghylle i stuen, som gir ekstra oppbevaringsplass og muligheten til å skape balanse og harmoni i rommet. Ved å velge riktig størrelse og materiale kan du virkelig transformere rommets utseende. Kreative dekorasjonsideer, som lekent arrangerte bøker og grønne planter, kan virkelig sette prikken over i-en på vegghyllen din. Plasser hyllen strategisk for å skape en luftig følelse og fremheve viktige områder. Med disse tipsene kan du skape et stilig og funksjonelt miljø i stuen din med en vegghylle som sentralt element.

Hyllens fordeler

Hvilke fordeler gir en vegghylle i stuen?

En vegghylle gir ekstra oppbevaringsplass for bøker og dekorative gjenstander, samtidig som den bidrar til balanse og harmoni i rommet.

Størrelse og materiale

Hvordan velger jeg riktig størrelse og materiale for en vegghylle?

Velg størrelse og materiale som passer rommet for å skape balanse. Vurdér størrelse i forhold til plassen og materialer som komplementerer stilen i rommet.

Kreative dekorasjonsideer

Hvilke kreative dekorasjonsideer kan jeg bruke for en vegghylle?

Arranger bøker lekent, plasser grønne planter, vis frem bilder i rammer, bruk lysestaker, samle små gjenstander og heng opp et speil for å reflektere lyset.

Plassering i stuen

Hvordan bør en vegghylle plasseres i stuen?

Pass på balansert høyde, vurder symmetri vs. asymmetri, skap et luftig preg og bruk hyllen til å fremheve et bestemt område i rommet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment