Hvordan velge det perfekte TV-stuebordet: Tips og triks for stua

Liker du også å slappe av foran TV-en etter en lang dag, men mangler det perfekte bordet for TV-stuen din? Tenk deg å ha et bord som ikke bare er funksjonelt, men også passer perfekt til din stueinnredning. Det er her et tv stue bord kommer inn i bildet – en liten detalj som kan gjøre en stor forskjell i rommets atmosfære.

Kanskje har du opplevd utfordringen med å finne et bord som både er praktisk og stilfullt. Med et tv stue bord kan du endelig løse dette dilemmaet og skape et mer organisert og estetisk tiltalende rom. Fra oppbevaring til enkel tilgang til fjernkontrollen, dette bordet kan virkelig forbedre din TV-opplevelse.

Velge riktig størrelse for TV-stue bordet

Når du velger størrelsen på ditt TV-stuebord, er det viktig å ta hensyn til rommet og dets funksjon. Her er noen nyttige tips:

 • Mål plassen: Start med å måle området der bordet skal stå. Sørg for at det er nok plass rundt for komfortabel bruk.
 • Proporsjoner betyr noe: Et bord som passer proporsjonalt til størrelsen på rommet og TV-en, skaper balanse i innredningen.
 • Høyden teller: Optimal høyde ligger vanligvis på nivå med eller litt under seteputen på sofaen din for en behagelig visningsopplevelse.

Husk at et riktig dimensjonert TV-stuebord ikke bare vil se bra ut i rommet, men også bidra til å maksimere funksjonaliteten og komforten når du ser favorittprogrammene dine.

Materialvalg for et holdbart og stilfullt bord

Når du velger materiale til ditt TV-stuebord, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og estetikk. Her er noen nyttige tips:

 • Tre: Gir en varm og naturlig følelse til rommet. Velg mellom ulike treslag som eik, valnøtt eller furu for å matche stilen i stuen din.
 • Glass: Skaper et moderne utseende og gir en illusjon av romfølelse. Husk at glass kan være mer utsatt for riper.
 • Metall: Tilfører en industriell touch til rommet. Sjekk kvaliteten på metallet for å sikre langvarig holdbarhet.
 • Marmor: Luksuriøst materiale som legger til eleganse i innredningen. Vær oppmerksom på at marmor kan være mer sårbart for flekker.
LES DETTE:  Flytte kjøkken til stue: Designideer for en sosial atmosfære

Ved å velge det rette materialet til ditt TV-stuebord, kan du skape et funksjonelt møbel som ikke bare passer inn i interiøret ditt, men også varer lenge med riktig omsorg.

Materiale Fordeler Ulemper
Tre Naturlig, varmt utseende Kan ripe lett
Glass Moderne, illusjon av rom Mer utsatt for riper
Metall Industriell stil Kvalitetssjekk nødvendig
Marmor Eleganse, luksuriøst preg Kan være sårbart for flekker

Husk at valget av materiale bør også ta hensyn til din livsstil og behov – tenk praktisk samtidig som du bevarer den ønskede stilen i hjemmet ditt.

Funksjonalitet og praktiske egenskaper å se etter

Når du velger et TV-stuebord, er det viktig å tenke på funksjonaliteten og de praktiske egenskapene. Her er noen ting du bør vurdere:

 • Størrelse: Sørg for at bordet passer proporsjonalt til din TV og sittegruppen din.
 • Oppbevaring: Velg et bord med skuffer eller hyller hvis du trenger ekstra lagringsplass.
 • Holdbarhet: Se etter materialer som tåler daglig slitasje uten å miste sin sjarm.

Når det gjelder funksjonalitet, bør bordet ikke bare se bra ut, men også møte dine behov i hverdagen. Hvis du liker å ha alt ryddig og organisert rundt deg, kan et bord med skjult oppbevaring være ideelt. For de som foretrekker en minimalistisk stil, kan et enkelt design være mer passende.

Det er også lurt å tenke på hvordan bordet vil bli brukt i praksis. Om du ofte har gjester eller små barn hjemme, kan det være lurt å velge et stødig bord som tåler litt ekstra belastning.

Vedlikehold er også viktig for lang levetid av ditt TV-stuebord. Sørg for å følge produsentens retningslinjer for rengjøring og pleie av materialet ditt. Med riktig omsorg kan du nyte ditt stilfulle og funksjonelle TV-stuebord i mange år fremover.

LES DETTE:  Maksimer naturlig lys i den store stuen for en innbydende atmosfære
Viktige punkter:
Størrelse: Passende størrelse tilpasset din sittegruppe
Oppbevaring: Skuffer eller hyller for ekstra lagringsplass
Holdbarhet: Materialer som tåler daglig bruk

Harmonisere bordet med din eksisterende stueinnredning

Når du velger et TV-stuebord, er det essensielt at bordet harmoniserer med din nåværende stueinnredning. Dette vil skape en enhetlig og balansert atmosfære i rommet ditt. Her er noen nyttige tips for å sikre at bordet passer perfekt inn:

 • Stilkoordinering: Velg et bord som komplementerer stilen på dine eksisterende møbler. Enten du har en moderne, minimalistisk eller rustikk innredning, bør bordets design være i tråd med dette for å skape visuell sammenheng.
 • Fargeavstemming: Ta hensyn til fargene i rommet ditt når du velger et TV-stuebord. En harmonisk fargepalett mellom bordet og resten av møblene vil gi rommet en helhetlig følelse.
 • Materialvalg: Materialene på bordet bør også passe godt sammen med de øvrige møblene i stuen. Vurder om treverk, glass eller metall matcher best med din nåværende innredning.

Husk at det ultimate målet er å skape en sammenhengende og tiltalende atmosfære i stuen din ved å velge et TV-stuebord som smelter sømløst inn med resten av interiøret.

Tips og triks for å opprettholde et vakkert TV-stue bord

Når det gjelder å ta vare på ditt TV-stuebord, er det noen enkle tips og triks som kan hjelpe deg med å holde det vakkert og funksjonelt i lang tid. Her er noen praktiske råd:

 • Rengjøring: Tørk over bordet regelmessig med en myk klut for å fjerne støv og smuss. Unngå sterke rengjøringsmidler da de kan skade overflaten.
 • Beskytt overflaten: Bruk coasters eller underlag under varme kopper eller kalde drikker for å beskytte bordets overflate mot flekker eller skader.
 • Unngå direkte sollys: Plasser bordet slik at det ikke utsettes for direkte sollys over lengre tid, da dette kan føre til falming eller deformering av materialene.
 • Oppbevaring: Hold bordet fritt for rot ved å organisere magasiner, fjernkontroller og andre gjenstander i kurver eller bokser. Dette bidrar til en ryddig og innbydende atmosfære.
LES DETTE:  Oppnå inspirerende stuebelysning: Nyttige tips og trender

Husk at ved å ta godt vare på ditt TV-stuebord, kan du nyte både funksjonaliteten og estetikken i lang tid fremover.

Konklusjon

Du har nå fått innsikt i viktigheten av å velge et passende TV-stuebord som kombinerer funksjonalitet og stueinnredning. Husk å fokusere på praktiske egenskaper som størrelse, oppbevaringsmuligheter og materialers holdbarhet. Et stuebord bør ikke bare være pent å se på, men også møte dine daglige behov. Sørg for å harmonisere bordet med resten av stueinnredningen for å skape en balansert atmosfære. Ved å ta vare på bordet ditt med enkle stellråd, kan du bevare både funksjonaliteten og skjønnheten over tid. Nyt ditt valgte TV-stuebord og la det berike opplevelsen av ditt stuerom.

Hyppige Spørsmål

Hva bør jeg se etter når jeg velger et TV-stuebord?

Når du velger et TV-stuebord, bør du vurdere størrelsen i forhold til TV-en og sittegruppen, muligheten for oppbevaring som skuffer eller hyller, samt materialenes holdbarhet mot daglig slitasje.

Hvorfor er det viktig at TV-stuebordet passer til stueinnredningen?

Det er viktig at TV-stuebordet passer til stueinnredningen for å skape en enhetlig og balansert atmosfære i rommet. Stilkoordinering, fargeavstemming og riktig materialvalg spiller en viktig rolle for å oppnå dette.

Hvordan kan jeg opprettholde TV-stuebordets skjønnhet over tid?

For å opprettholde et vakkert TV-stuebord over tid, bør du rengjøre det med en myk klut, beskytte det mot varme og kalde drikker med coasters, unngå direkte sollys og organisere gjenstander for å opprettholde en ryddig atmosfære.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment