Skal salvie klippes ned etter blomstring?

Om våren passer det bra å beskjære salvien før den har begynt å danne nye knopper. Skjær da ned skuddene til ca. 5 cm, så gjør du det enklere for din salvie å skyte nye skudd, og bli enda vakrere og mer buskete.

Når klippe ned Steppesalvie?

Allsidig staude, tåler de fleste forhold. Blomstrer med lilla blomster på høye stilker. Klippes ned etter blomstring, for å kunne blomstre igjen.

Skal salvie toppes?

Salvie har litt buskaktig vekst, ala slik lavendel vokser. Du kan selv velge om du vil beskjære eller ikke. Jeg klipper halvparten av mine tilbake på våren, og lar den andre halvparten stå, de som ikke er klippet blomstrer nå, de andre først senere i sommer.

Skal salvie klippes ned etter blomstring? – Related Questions

Er salvie sunt?

Salvie har masse gode egenskaper blant annet så styrker den immunforsvaret, stimulerer fordøyelsen og virker antiseptisk. En gresk lege, Dioscorides, mente at avkok av salvie stoppet blødning fra sår og renset såret. Han anbefalte også salvie juice i varmt vann for heshet og hoste.

Hva er salvie te godt for?

Fordøyelsesfremmende, leverstyrkende, krampeløsende, avslappende, antirevmatisk, astringerende (sammentrekkende), blodstillende, smertestillende, antiseptisk, rensende, blodsukkersenkende, varmende tonikum, urindrivende, menstruasjonsfremmende, svettedempende, stanser melkeproduksjonen hos ammende.

Hva er salvie godt for?

Salvie er en av de aller eldste legeplantene vi kjenner til. I dag brukes salvie blant annet mot halsvondt, treg mage, uregelmessig menstruasjon, nattsvetting, luftveisplager, fordøyelsesplager og som “kvinneurt”.

Hvilke krydder er sunnest?

Selv om vi spiser lite urter og krydder sammenliknet med annen mat, vil det likevel være en betydelig kilde til antioksidanter hvis vi krydrer maten jevnlig. Kanel, oregano, timian og rosmarin er blant de som inneholder mest antioksidanter.

Er all salvie spiselig?

Smaken er kraftig krydret og lett bitter. Bladene brukes hele som pynt, eller hakket som smakstilsetning. La gjerne salvie koke med maten din. Urten tåler nemlig varmehandlingen godt, og gir fra seg en herlig smak.

Hvordan få svigermors tunge til å vokse?

Svigermors tunge vil klare seg i lang tid med lite lys, men trives allikevel best med en så lys vokseplass som mulig, det gir en sterk og kompakt plante. Siden planten vokser i tropiske områder vil den tåle en del vann. Det er imidlertid viktig at planten får tørke opp mellom hver vanning.

Hvordan rense huset med salvie?

Når du trenger å rense huset ditt for negative energier eller drive ut onde ånder av gamle hus. Åpne alle vinduer og dører, tenn salvien og spre røyken rundt i alle rom. Pass på å hold bunten så høyt du kan og få med alle hjørnene. Bruk gjerne en fjær for å føre røyken dit du ønsker.

Hvordan høste salvie?

Om våren skjæres de gamle stenglene av slik at så mange blader som mulig kan utvikle seg. Hvis plantene ikke står for tett kan man dyrke salvie i lengre tid. Bladene høster flere ganger årlig.

Hva lukter salvie?

Salvie har en karakteristisk søt, parfymert lukt. Salvie er ikke så vanlig i Norge, men i Italia og Frankrike er den høyt skattet. Salvieplanten brukes først og fremst i varmretter. Salvie er godt i tomatsauser.

Hvordan få bort negativ energi?

I dag viser vi deg noen av de mest brukte triksene for å gjøre en energi-renselse i hjemmet ditt:
 1. Vann og eddik. Eddik er brukt for å eliminere last av negativ energi.
 2. Røkelse.
 3. Beskytt hjemmet ditt med planter.
 4. Energi-renselse ved hjelp av ild.
 5. Åpne vinduer og dører.

Hvordan få mer energi fort?

Få mer energi og overskudd med disse tipsene:
 1. Ha et sunt og variert kosthold.
 2. nok søvn.
 3. Unngå stress.
 4. Drikk nok vann.
 5. Vær i fysisk aktivitet daglig.
 6. Pust riktig og ordentlig.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment