Skal man klippe ned syrinhortensia?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Kan hortensia overvintre i krukke ute?

Hagehortensiaen kan overvintre og blomstre igjen neste år. I likhet med roser kan stenglene dekkes til med løv og grener om høsten før frosten setter inn. Hortensia som du har i potter bør settes inn over vinteren. Det beste resultatet for overvintring er om den får stå så kjølig, så nær 0 grader som mulig.

Hvordan stelle hortensia i potte?

Hortensiaen er glad i regelmessig vanning. Et godt tips er å dyppe potten i en bøtte med vann omtrent hver tredje dag, helt til det slutter å boble. Unngå for all del å la den tørke ut. Selv om den er glad i vann, liker den seg ikke når den er «våt på beina».

Skal man klippe ned syrinhortensia? – Related Questions

Skal blomstene på hortensia klippes av?

Hortensia setter knopp året før de blomstrer, så de bør beskjæres rett etter blomstringen om høsten. Mars er en bra måned å rydnings-beskjære på. Dette er et fint tidspunkt å fjerne knekte, frostskadede og døde grener på.

Skal hortensia stå ute eller inne?

Hortensia trives godt i stuen, på terrassen og ute i hagen. Den liker seg best i halvskygge, og setter du hortensia i grow-in selvvanningspotte vil den trives ekstra godt.

Når kan man plante ut syrinhortensia?

Syrinhortensia kan plantes fra tidlig på våren og helt til frosten kommer på høsten. Det er imidlertid viktig at planten får vann jevnlig i etableringsfasen, og vi anbefaler derfor å plante enten på våren eller høsten.

Når blomstrer syrinhortensia?

Syrinhortensia har lite med syriner å gjøre, men har fått navnet fordi de vakre blomsterklasene minner om syriner i formen. Den blomstrer med 15-30 centimeter lange, kjegleformede blomster på sensommeren og utover høsten.

Hvordan få hortensia til å blomstre igjen?

Hortensiaen skal plantes ut før frosten kommer til vinteren for å blomster til neste år. Du bør bruke spesiell hortensia– eller rododendronjord, gjerne blandet med litt torv. Plasser hortensiaen på et sted med godt lys og halvskygge, og sørg for å unngå steder med for høy varme eller direkte sollys.

Hvordan bevare hortensia over vinteren?

Overvintres utendørs, ikke inne

Det er bra å dekke til planten med løv eller lignende materiale før vinteren for å beskytte knoppene. Hvis du ikke har mulighet til å plante hortensiaen ute om vinteren, kan du like god kassere planten, da den ikke overlever innendørs i løpet av vinterhalvåret.

Kan hortensia blomstre igjen?

Med riktig behandling kan hagehortensiaen overvintre og blomstre igjen neste år. For å lykkes med dette kan ikke stilkene fryse helt ned til jordoverflaten. Blomsteranleggene for neste år er dannet i knoppene som sitter rett over bladfestene. Hagehortensia er som roser.

Skal hortensia ha mye sol?

Hortensia passer både på terrassen og i hagen. De trives best i halvskygge, og gjerne på et sted som er skjermet for vinden. Vann hortensiaen regelmessig og rikelig.

Hvordan få til hortensia inne?

Stell av stuehortensia
  1. Plassering. Trives i lyse vinduer, men uten direkte sol. Hortensiaen kan stå svalt, ned til 15 grader.
  2. Vanning. Hortensiaen vil ha rikelig med vann.
  3. Næring og beskjæring. Gi planten næring annen hver uke i sommerhalvåret og klipp bort visne blomster underveis.

Når blomstrer syrinhortensia?

Syrinhortensia har lite med syriner å gjøre, men har fått navnet fordi de vakre blomsterklasene minner om syriner i formen. Den blomstrer med 15-30 centimeter lange, kjegleformede blomster på sensommeren og utover høsten.

Kan Stuehortensia plantes ut?

Mange lurer på om de kan plante ut vanlig stuehortensia i hagen. Det går an å prøve, men generelt er stuehortensia mindre hardfør enn hagehortensia, selv om det botanisk sett er samme plante. Hagehortensia kan plantes ut i krukker og i blomsterbed på sommeren. Hortensia tar seg flott ut når flere står sammen.

Hva slags jord til syrinhortensia?

Syrinhortensia trives i næringsrik, veldrenert og fuktighetsbevarende jord med litt lav pH. Bland jorden på stedet med hortensiajord eller rhododendronjord.

Kan man plante syrin i krukker?

De karakteristiske klasene med vakre fiolette blomster pryder mange hager, og i dvergformat passer syrinen også utmerket i bed eller i krukke på en balkong eller en terrasse.

Hva slags gjødsel skal syrinhortensia ha?

Hortensia er surjordsplanter, men syrinhortensia kan godt stå i vanlig hagejord, det gjør den hos oss. Og som alt som skal blomstre trenger den gjødsel, vi bruker pelletert hønsegjødsel/helgjødsel.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment