Når skal man så sukkererter?

frøene fra slutten av april (eller når jorda er over 5° varm) til midten av juli. Legg frøene i vann over natta. med 4-5 cm mellomrom. Om ikke alle kommer opp kan du nye planter i hullene.

Er erter og sukkererter det samme?

Sukkererter er flate belger med små, lite utviklede erter. De er sentrale i det italienske og franske kjøkken, og på fransk kalles de «mange tout» – direkte oversatt «spis alt». Du kan likevel fjerne stilken og strengen som sitter på belgen, for skallet er godt, men det er ertene som har den milde og søte smaken.

Når kan man så erter?

Bønner og erter – dyrkeguide
  1. VELG SORT Erter krever mindre varme enn bønner som ikke tåler frost.
  2. DIREKTE SÅING UTENDØRS (mai-juni): Ikke for tidlig direkte utendørs.
  3. FORKULTIVERING (mars-mai): Sår du frø innendørs i såplugger bør plantene pottes om i større potter når spiren er 5-7 cm høy.
  4. JORD, NÆRING OG VANN.

Når skal man så sukkererter? – Related Questions

Hvordan lykkes med sukkererter?

Velg et lyst sted i hagen og fyll på med næringsrik, fuktighetsbevarende jord. PH-verdien bør helst være litt over 6,5. Det er mulig å forkultivere sukkererter, men det fungerer like bra å så frø direkte ute når det begynner å bli varmt. Så direkte på friland når jorden kan brukes.

Skal sukkererter gjødsles?

Sukkerertene trives aller best på en solrik plass. Gjødsle med organisk næring 1-3 ganger i løpet av sesongen.

Hvorfor ikke spise sukkererter?

– Høyt inntak bør unngås. Mattilsynet skriver på Matportalen at sukkererter bør gis et raskt oppkok før de spises. Det er nemlig slik at importerte sukkererter kan være forurenset med bakterier som E. coli, Salmonella og Shigella, har Mattilsynet tidligere uttalt i en pressemelding.

Skal sukkererter ha mye sol?

– Det er veldig fine klimatiske forhold her. Fint sommervær, med cirka tjue grader og sol, er ypperlig. For varmt eller for mye regn er skadelig for avlingene. Dessuten får sukkerertene bedre tid til å utvikle seg her enn mange andre steder, opplyser Morten Fevang Johansen.

Er sukkererter flerårige?

Sukkererter må høstes kontinuerlig for at planten skal lages nye.

Hvordan så Ertespirer?

Legg ett tynt lag med jord over ertene, slik at ertene ligger 1 cm under jorden – spray på godt med vann!
  1. Dekk til med plastikkfolie og sett i vinduskarmen i godt dagslys! Ta av plastikkfolien etter 2-3 dager når ertene har begynt å spire over jorden.
  2. Spray litt vann på jorden hver dag slik at jorden holdes fuktig.

Hvor lenge må tørre erter ligge i vann?

Husk å bløtlegge ertene 6-8 timer før koking.

Hvor lenge kan erter ligge i vann?

Gule og grønne splitt-erter trenger noe kortere bløtleggingstid, 6 timer, med tilsvarende kortere koketid, omtrent en halv time. Linser – grønne og hvite, store altså – bløtlegges i en til 5 timer, men linser behøver ikke bløtlegging.

Hvor lang tid tar det før erteblomster spirer?

Hold jorda jevnt fuktig. Om spirene står i pappkopper på et fat kan du vanne på fatet. Så er det bare å vente litt, følge med og holde jorda jevnt fuktig. Temperaturen avgjør hvor fort spirene vokser, men etter 10-14 dager er de store og fine.

Når skal erteblomster sås?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai.

Er erteblomster flerårig?

Flerårig.

Frøene legges i bløt i vann natten før såing.

Skal erteblomster ha mye sol?

For å begynne med forutsetningene, erteblomster trenger plass, jord som drenerer bra men allikevel holder på fuktighet, full sol og god tilgang på vann og næring.

Skal frø legges i vann før såing?

Frø som vil bløtlegges eller slipes

Bløtlegger du frøene før du sår dem, spirer dem som regel lettere. Legg frøene i lunket vann i et døgn, om det ikke står noe annet på frøposten. Det viktigste er at de sveller litt. Chili, erter og bønner er eksempler på frø som gjerne vil legges i bløt.

Hva kan jeg så i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hvordan så erteblomster?

Erteblomstene kan sås inne, men tidligst seks uker før de flyttes ut. Det er rett og slett ikke smart å tidligere enn det, da får du bare tynne svake planter som snurrer seg i hverandre. Når du kan plante ut vil avhenge av hvor i landet du bor, men erteblomst tåler ikke frost og vil helst ikke ha under fem grader.

På hvilke måter kan planter spre frø?

Siden planter oftest er fastsittende, er frøet plantens mulighet til å etablere seg et nytt sted. Frø kan spres med vind, vann og dyr – og til og med skytes ut fra planten! Tatt av vinden.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment