Når lønner det seg å kjøpe varmepumpe?

I de fleste tilfeller hvor kundene har et høyt strømforbruk, vil det lønne seg å investere i en varmepumpe. Dette er fordi reduksjonen i strømregningene vil være større enn det varmepumpen koster etter noen år. Ifølge ENOVA bør husholdninger som har et strømforbruk større enn 15 000 kWh i året bruke en varmepumpe.

Hva koster en god varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe koster mellom 10 – 30 000 kr.
  • En effektiv luft til luft varmepumpe koster mellom 10 000–30 000 kr, uten montering.
  • En luft til vann varmepumpe koster mellom 60 – 130 000 kr med montering.

Hvilken varmepumpe er best i test?

Daiseikai 9 S 35 fra Toshiba er utnevnt til testvinner som den beste varmepumpen på markedet, i forhold til pris.

Når lønner det seg å kjøpe varmepumpe? – Related Questions

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Forventet levetid på en luft-luft varmepumpe er 12-15 år, såfremt den er korrekt installert og du er flink med jevnlig vedlikehold. Har du en pumpe som er like gammel eller eldre enn dette, er sannsynligheten stor for at den ikke lenger fungerer optimalt.

LES DETTE:  Hvor mye koster det å isolere?

Hvor kraftig varmepumpe trenger jeg?

Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde.

Hvilken varmepumpe bruker minst strøm?

Luft-til-luft varmepumper er et gunstig valg for deg som bruker minst 15 000 kWh per år. Luft-til-vann varmepumper passer best for deg med vannbårent system, samt et årlig strømforbruk på 25 000 kWh eller mer. Væske-til-vann varmepumper er et bra valg for deg som bruker 30 000 kWh eller mer per år.

Hvilken varmepumpe støyer minst?

Gulvmodeller er større enn veggmodeller, og har større overflate som avgir varme til rommet. Da kan luftstrømmene som blåses ut fra innedelen være litt lavere, og viften kan gå roligere. Derfor er gulvmodeller jevnt over noe mer stillegående enn veggmodeller.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Hva koster Daikin varmepumpe?

Hvilken type varmepumpe leter du etter?

Hva koster Mitsubishi varmepumpe?

Priser. Luft-til-luft: Prisene på varmepumper fra Mitsubishi varierer til en viss grad avhengig av modell og type. Hvis du er på utkikk etter en luft-til-luft-varmepumpe, må du vanligvis ut med mellom 10.000 til 30.000 kroner.

Er det billigere med varmepumpe?

Sparepotensialet med luft-til-luft-varmepumpe er på ca 4800 kroner årlig, for luft-til-vann-varmepumpe er det 8800 kroner årlig, mens bergvarmepumpe (væske-til-vann-varmepumpe) kan spare deg for 11.000 kroner årlig. Tallene tar utgangspunkt i en energipris på 1 kr per kilowattime.

Hvor mye billigere er det med varmepumpe?

Med et forbruk som nevnt over, vil du spare rundt 4800 kWh årlig med en slik varmepumpe, ifølge Enova. Med en strømpris på 1,40 kroner/kWh blir det 6720 kroner spart hvert år, eller over 100.000 kroner i løpet av 15 år, som er vanlig levetid på en slik varmepumpe.

Kan man nekte varmepumpe i sameie?

En del borettslag og sameier har utarbeidet egne retningslinjer for varmepumper. Hvis ditt borettslag eller sameie ikke har det, må du innhente egen tillatelse fra styret før installasjon. Når du bor i et borettslag, er det ekstra viktig å ta hensyn til naboer når du får installert varmepumpe.

Er varmepumpe økonomisk?

Å installere en luft-til-luftvarmepumpe er et lønnsomt tiltak fordi du reduserer strømforbruket. Hvor mye du kan spare på å installere en varmepumpe vil selvsagt være avhengig av hvor mye strøm du bruker på oppvarming.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment