Når kan man plante forglemmegei?

Er forglemmegei ugress?

En staude som egentlig er en «villblomst», noen kaller den til og med ugress, er forglemmegei.

Er forglemmegei giftig?

Forglemmegei er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvor vokser forglemmegei?

Vanlig i fuktige områder på Østlandet og i kyst- og fjordstrøk nord til Troms, nordpå oftest forvilla. Vannkanter og tangvoller.

Når kan man plante forglemmegei? – Related Questions

Hvor lenge blomstrer forglemmegei?

Dyrking og blomstringstid av Forglemmegei

Sesongen topper seg mellom juni og august.

Hva symboliserer forglemmegei?

På blomsterspråket uttrykker forglemmegei håpet om ikke å bli glemt, og dermed er den et symbol på troskap mellom elskende.

Hvor vokser Selsnepe?

Selsnepe vokser på fuktige områder som for eksempel sumper og i vannkanter, i motsetning til hundekjeks som vokser på tørrere steder. Roten hos selsnepe er også kamret, noe den ikke er hos hundekjeks.

Hvor vokser snøklokker?

Snøklokken er en av våre tidligste vårblomster, og blomstringen kan begynne allerede i januar i milde strøk. Ellers er mars-april vanlig blomstringsperiode. Planten formerer seg både ved løk og frø. Den hører hjemme i de sentraleuropeiske løvskogene, og trives spesielt på skyggefulle, beskyttede felt.

Hvor kjøpe Forglemmegei?

Forglemmegei Ø10,5 cm Blå | Plantasjen.

Når vokser prestekrager?

Prestekrage, Leucanthemum vulgare, er en flerårig plante med en 20 – 70 cm høy, som regel ugreina blomsterstengel med en kurv. Blomsten er 4 – 5 cm bred, med gule midtkroner og hvite kantkroner. Den blomstrer fra siste halvdel av juni til august.

Er prestekrager giftige?

Prestekrage (Leuchanthemum vulgare) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Kan man ha stauder i krukker?

Stauder i krukker og urner går fint. Velg gjerne krukker med en stor, god størrelse – dette letter jobben med vanning og gir plantene bedre mulighet for å overvintre.

Skal hosta klippes ned om høsten?

Skal hosta klippes ned om høsten? Trim hostaplanter tilbake årlig på senhøsten. I år med en tidlig første frost blir bladene raskt brune og dør tilbake til bakken i oktober. Hosta-blader tåler dårlig frost.

Kan man ha hosta i krukker?

Hosta kan godt stå i krukke, som denne «Whirl wind» gjør. Den gulbladete Hosta «Sum and Substance» har stått i samme krukke i tre år. Sølvbladene i forgrunnen er Senecio candicans ‘Angel Wings’, den er ikke vinterherdig.

Kan hosta stå i krukke?

Du kan enkelt la hosta overvintre i krukker, da det er en veldig robust plante. Det er derfor heller ikke nødvendig å vinterdekke planten, men planten kommer til å visne og bli trist å se på i en liten periode.

Hvordan få hosta til å trives?

Hosta kan plantes hele sesongen, fra vår til høst, men bør plantes tett fordi den ikke vokser så fort. Hosta liker litt leire, men den trives godt i all jord som holder på fuktigheten. Den liker ikke å bli stående i vann. Ved planting er det fint å blande litt kompost inn i jorda.

Hva kan jeg plante sammen med Hosta?

Hvilken stauder trives og passer sammen med Hosta? De aller fleste! De er fine sammen med bregner, løyntnantshjerte, småhjerte, skyggesildre, dagliljer, juleroser, blå valmuesøster, stjerneskjerm for å nevne noen.

Når skal Hosta klippes?

Trim hostaplanter tilbake årlig på senhøsten. I år med en tidlig første frost blir bladene raskt brune og dør tilbake til bakken i oktober. Hosta-blader tåler dårlig frost. Når den første frosten kommer raskt, kan alt brukt overjordisk plantemateriale fjernes med en gang.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment