Når kan jeg sette agurk i drivhus?

Når frostnettene har takket for seg og jordtemperaturen ligger på rundt 15 grader, er det på tide å plante agurkplantene ut på friland (om sorten du har valgt tåler dette) eller i store potter eller kar i drivhus eller dyrkningstunneler.

Hvor lav temperatur tåler agurk?

Tomat og agurk er planter som er “frosne på føttene”, så minimumstemperaturen i veksthuset må være over 15 grader for tomat og minst 20 grader for agurk for at de skal trives og komme i gang med veksten.

Hvor lang tid tar det å dyrke agurk?

Et par måneder etter såing dukker de første agurkene opp, avhengig av sort og hvor godt du steller planten så klart. Med andre ord kan du gjerne så agurker i mai, og høste i juli.

Når kan jeg sette agurk i drivhus? – Related Questions

Kan man plante agurk og tomat sammen?

Det er ofte frarådet å dyrke tomater og agurk i samme drivhus, og mange hobbydyrkere viser til dette “gartner-tipset” og følger rådet uten å mukke. Verre blir det når dette frarådes nybegynnere på sosiale medier som tar dette for god fisk og ikke engang prøver å dyrke begge disse favorittene sammen.

Hvor skal Agurkplanter stå?

Vær og vind.
  1. Agurker elsker sol. Om du skal ha agurkplanten din ute anbefales det at den står på et lunt, solfylt og tørt sted.
  2. Ikke la agurkplanten stå i regnet.
  3. Det kan være en fordel å investere i et lite drivhus der det er plass til et par planter.
  4. Agurkplanten kan trives inne også.

Når er agurk ferdig?

Når agurkene har blomstret, kan de vanligvis høstes etter to uker. De bør ha glatt skall og en jevn, mørkegrønn farge. Agurker bør høstes unge. Årsaken er at i starten av innhøstingen er smaken bedre og den totale avlingen blir større.

Hvor lang tid tar det å dyrke paprika?

Paprika vokser sent og bør såes innendørs tidlig om våren for å sikre modningen før det blir for kaldt om høsten. Høster man paprikaen grønn er den fremdeles umoden. Denne grønnsaken kan dyrkes i veksthus eller i en varm krok utendørs. Det tar minimum tre måneder før man kan forvente å høste.

Kan man dyrke agurk i Norge?

Agurken er stort sett en enkel grønnsak å dyrke frem. Den elsker sol og varme, og så lenge den får tilstrekkelig med vann så vil den gro raskt. I utgangspunktet er det norske klimaet litt for kaldt til å dyrke agurk utendørs.

Hvordan dyrke frem agurk?

Bruk såjord i noen små potter. Bland gjerne inn litt perlite og vermiculite i jorda for god spiring. Sett to og to frø i hver potte. Det er ikke alltid begge spirer, og om begge skulle så kan du dele plantene fra hverandre når de blir større – da har du jo plutselig to agurkplanter!

Hva gjødsler man agurk med?

Agurk er en plante som trenger god tilførsel av både gjødsel og vann. Så lenge de står innendørs er det mest praktisk å vanne med en eller annen form for flytende gjødsel.

Hvor lenge varer en Agurkplante?

Da vil du finne gode råd her. Agurkplanter har en kortere levetid enn sine drivhusmotparter fordi de bruker mer energi. Derfor kan de vanligvis bare vare en halv sesong. Men ved å bruke et gammelt triks og gjenplanting av agurkplantene på sommeren, kan du forlenge agurksesongen til langt ut på høsten.

Skal man toppe Agurkplanter?

Skal man toppe Agurkeplanter? Det kan være lurt å bare spare et skudd (kutte av etter første blad). Hvis en kutter etter to blader kan det føre til at fruktene blir dårlige. Det kan også være en fordel å toppe agurkplanten hvis en ikke vil at planten skal vokse ut over hele taket.

Skal man fjerne blader fra Agurkplanter?

Friske blader er viktig for god avling og vekst. Alle vekster du ønsker å dyrke for matens skyld, slik som tomat, agurk og epler, bruker bladene for å danne sukker, gjennom fotosyntesen. Fjerner vi bladene får dermed planten ikke energi til å få søte frukter og velfungerende røtter og andre plantedeler.

Når skal Agurkplanter gjødsles?

Gi gjerne plantene gjødsel 2-3 uker etter utplanting, og rundt annenhver uke etter dette. Pass på å ikke gjødsle for mye for tidlig, da røttene blir “brent” når næringen er for sterk. Agurkplanter trenger mye vann, og de vil gjerne ha vann daglig.

Kan man klippe Agurkplanter ned?

For å få mest ut av plantene er det viktig å beskjære dem. Agurkplantene vokser opp i en stilk, men ut fra stammen kommer det mange skudd. Det kan være lurt å bare spare et skudd (kutte av etter første blad). Hvis en kutter etter to blader kan det føre til at fruktene blir dårlige.

Hvorfor henger bladene på Agurkplanten?

Det hender seg at agurk-plantene mine henger plutselig med nebbet etter at jeg har gjødslet de med noen form for gjødselvann. Dette kan være et tegn på at de har fått for mye.

Hvorfor blir agurk gul?

Tenderer agurken mot å være gul tyder det på at den er gammel og/eller er oppbevart for kaldt eller har vært utsatt for etylen. Det er viktig at agurker ikke blir oppbevart for kaldt. Ved temperaturer under 10°C får agurken frostskader.

Hvordan få vann ut av agurken?

La den raspede agurken renne av seg på tørkepapir og klem ut så mye vann av den som mulig. Et godt tips er å plassere en tallerken på toppen av agurken, og presse de to tallerkene sammen, mens du holder dem over oppvasken. Du vil da kunne presse ut ganske mye veske.

Skal agurk skylles?

Enkelte grønnsaker ligger innpakket i plast fra butikken – blant annet agurk, paprika, enkelte salater og tomater i pakker. Disse bør også få en runde under rennende kaldt vann før de skal kuttes og spises. – Generelt vil vi anbefale å skylle alle frukter og grønnsaker.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment