Når blomstrer Pion?

Peoner blomstrer i mai og juni, avhengig av type og voksested. Visse sorter busker/trepeoner kan blomstre opp igjen i september.

Når er det sesong for peoner?

Du lurer kanskje på hvor du bør kjøpe peoner av god kvalitet og når de er i sesong? Fra slutten av april til slutten av juni finner du dem i forskjellige nyanser av rosa, hvitt, rødt, dyp burgunder og korall hos din nærmeste Floriss.

Hvor lenge varer peoner?

De fleste artene og sortene klarer seg både i kjølige innlandsstrøk og i Nord-Norge og de kan leve lenge: 50-100 år er ingen uvanlig alder for en peonplante som får riktig stell. Planter du en peon, får du deg altså en blomstervenn for livet!

Når blomstrer Pion? – Related Questions

Skal peoner skjæres ned om høsten?

Soppsporer kan overleve vinteren i planteavfall som blir liggende. Derfor skal alle stilker og blader på pionene klippes ned til bakken om høsten, og avfallet skal fjernes. Det skal IKKE komposteres. Dette gjelder uansett om bladverket ser friskt eller angrepet ut.

Er peoner flerårige?

Peon– eller pionslekten består av 35 ulike arter av busker og flerårige urter.

Hvordan få peoner til å holde?

Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. Deretter er det bare å sette blomstene i vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel. De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser.

Hvordan vedlikeholde peoner?

Slik steller du peoner
  1. Lag et nytt snitt i blomstene før du setter dem i vasen.
  2. Sett blomstene i vann så fort som mulig etter at de er snittet for å hindre at luft tetter igjen poregangene som suger vannet opp i blomstene.
  3. Blomstervasen må være helt ren før blomstene settes opp i vasen.

Hvor lenge står pioner?

Disse blomstrer etter urteaktige pioner i noen 3-4 til uker. De er godt gjenkjent av en rekke gule og gyldne farger i kronbladene som ikke ofte ses blant urteaktige pioner.

Skal peoner stå kjølig?

I likhet med de fleste snittblomster liker også peoner å ha det kaldt om natten. Finner du et kjølig sted til dem når du skal sove, så får de lengre levetid.

Hvor mye vann skal peoner ha?

Pioner skal ikke vannes i tide og utide. Best er det å vanne når knoppene er store, eller når du ser at nektaren har tørket på knoppene. Vanner du for mye utvikler ikke planten godt med røtter, dette er særlig viktig for nye planter du setter i bakken.

Skal peoner ha kalk?

Litt ekstra tilførsel av kalk (Skjellsand er bra) hver vår. Beste tid å flytte på Peonen er i september ved inngang til hvor hvileperioden. Plassering i sol/halvskygge. Hvert år kan du gjerne legge på litt ekstra kompost rundt planten.

Kan man ha peoner i potte?

– Når du skal plante ut en ny pion, kan du godt sette den i jorda med potten på til den er ferdig å blomstre. Da får den utviklet røttene sine, men har likevel beskyttelse av potten.

Kan peoner overvintre?

Re: Overvintre peon i potte

Hvis du graver dem opp nå, ødelegger du eventuell blomstring. Hvis det er mulig ville jeg ha tatt dem opp når bladene begynner å visne ned. Røttene tåler fint å være i potte over vinteren.

Er peoner giftig?

Peon har irriterende plantesaft

Peon (Paeonia sp.) inneholder irriterende plantesaft. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har spist større mengder peon.

Når kan man flytte peoner?

Å LØFTE, FLYTTE OG DELE PEONER

Så, på våren, vil du se at planten vil vokse normalt igjen, som om flyttingen aldri hadde skjedd.

Hvor tett plante peoner?

Hvis du skal ha flere peoner i gruppe, er ca. 80–100 cm mellom plantene en god avstand. Hvis du heller skal plante stauder, kan du sette med 100–150 cm avstand.

Hvordan formere peoner?

Peoner av frø
  1. For å få best resultat bør frøene sås inne om høsten eller i et fuktig, temperert drivhus, og så sette spirene ut på et skjermet sted i løpet av våren.
  2. Samle sammen frøbelgene fra visne peonblomster, plukk opp dem som har falt av plantene.
  3. Flere peonfrø kan plantes sammen i en potte.
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment