Velg den perfekte kommoden til stuen din: Stil, størrelse, og funksjonalitet explained

Leter du etter den perfekte kommoden til stuen din? Har du noen gang følt at stuen din trenger en liten oppgradering, men vet ikke hvor du skal begynne? Kommoder kan være den manglende brikken i puslespillet som gir stuen din det løftet den trenger.

Bild deg inn en stue uten rot, der alt har sin plass og alt ser ut til å være i harmoni. En kommode kan ikke bare tilføre stil og eleganse til rommet, men også gi deg den ekstra lagringsplassen du trenger. Med riktig kommode kan du organisere og vise frem dine eiendeler på en praktisk og estetisk måte.

Dette artikkelen vil guide deg gjennom prosessen med å velge den perfekte kommoden til stuen din. Fra stilvalg til størrelse og funksjonalitet, vil du lære alt du trenger å vite for å ta stuen din til neste nivå med en ny kommode.

Valg av stil

Når du velger en kommode til stuen din, er det viktig å tenke på hvilken stil som passer best for rommet ditt. Her er noen tips for å finne riktig stil:

 • Moderne: Velg en kommode med rene linjer og minimalistisk design.
 • Rustikk: Gå for en kommode i tre med grove detaljer for et varmt og innbydende preg.
 • Skandinavisk: En lys og enkel kommode vil passe godt inn i et skandinavisk inspirert rom.
 • Vintage: For en mer unik touch kan du se etter antikke eller oppussede kommoder.

Husk at stilen på kommoden bør harmonere med resten av møblene og innredningen i stuen din. Tenk også på hvilken stemning du ønsker å skape – koselig, moderne, eller kanskje litt retro? Vær tro mot din personlige smak når du velger stilen på kommoden din.

LES DETTE:  Hvor mange spotter trenger du i stuen din? Finn riktig belysning her

Størrelse og form

Når du velger en kommode til stuen din, er det viktig å tenke på størrelse og form. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne den rette passformen:

 • Mål plassen der kommoden skal stå for å sikre at den ikke blir for stor eller for liten.
 • Velg en form som passer både estetisk og funksjonelt til rommet ditt.
 • En lang og lav kommode kan være flott i et rom med lavt tak, mens en høy og smal kommode kan passe bedre i et rom med begrenset gulvplass.
 • Se etter avrundede former hvis du ønsker et mykere uttrykk i rommet, eller rette linjer for en mer strømlinjeformet stil.
Mål Centimeter
Høyde 80-100 cm
Bredde 100-150 cm
Dybde 40-50 cm

Husk at riktig størrelse og form på kommoden ikke bare vil påvirke utseendet på stuen din, men også hvordan du bruker det daglig.

Funksjonalitet

Når du velger en kommode til stuen din, er det viktig å tenke på funksjonaliteten i tillegg til stilen. Her er noen tips for å sikre at kommoden ikke bare ser bra ut, men også passer perfekt inn i rommet ditt:

 • Oppbevaringsbehov: Vurder hva du trenger å oppbevare i kommoden. Trenger du skuffer til klær, DVD-er eller andre gjenstander? Velg en kommode med riktig antall og størrelse på skuffer basert på dine behov.
 • Plassering: Tenk nøye gjennom hvor kommoden skal plasseres i rommet. Det er viktig at den ikke blokkerer naturlig flyt eller belysning. En god plassering kan bidra til å optimalisere bruken av både kommoden og resten av rommet.
 • Materialvalg: Velg et materiale som passer din livsstil og vedlikeholdspreferanser. Tre kan gi en varm følelse, mens metall eller glass kan gi et moderne preg. Husk også å vurdere holdbarheten til materialet.
LES DETTE:  Hvordan bruke en hjørnelampe for å lyse opp stuen din
Mål for Kommode Høyde: 80-100 cm Bredde: 100-150 cm Dybde: 40-50 cm

Det er essensielt at den valgte kommodens størrelse og form harmonerer med både estetikken og funksjonaliteten i stuen din.

Materialer og kvalitet

Når du velger en kommode til stuen, er det viktig å ta hensyn til materialene den er laget av og kvaliteten på håndverket. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne en kommode av god kvalitet:

 • Tre:

 • Velg kommoder laget av solid tre, som eik eller valnøtt, for holdbarhet og et tidløst utseende.
 • Sjekk etter solide konstruksjoner og godt utførte detaljer som tyder på god kvalitet.
 • MDF:

 • Kommoder laget av MDF (medium density fiberboard) kan være et mer økonomisk alternativ uten å gå på bekostning av kvaliteten.
 • Pass på at overflaten er jevn og godt behandlet for lengre levetid.
 • Noen kommoder har metalliske elementer eller understell, noe som kan gi en moderne touch til rommet.

Husk at kombinasjonen av materialer i kommoden bør også harmonere med resten av møblene i stuen for en sammenhengende stil.

Plassering og design

Når du velger en kommode til stuen din, er plasseringen og designet avgjørende for å skape et funksjonelt og vakkert rom som passer din personlige stil. Her er noen viktige punkter å vurdere:

 • Plassering: Tenk på hvor kommoden skal plasseres i stuen. Ønsker du den som et midtpunkt i rommet eller mer diskret langs en vegg? Plasser den slik at den ikke hindrer naturlig bevegelse, men samtidig er praktisk tilgjengelig.
 • Stil og Design: Velg en kommode som harmonerer med resten av møblene dine. Enten du foretrekker moderne eleganse, rustikk sjarm, skandinavisk enkelhet eller vintage sjel, sørg for at kommodens design passer inn i helheten.
 • Farger og Materialer: Vurder fargene og materialene i stuen din når du velger kommoden. Skal den være i kontrast eller matche andre elementer? Materialvalget kan også påvirke utseende og holdbarhet.
LES DETTE:  Forny din Mørke Stue med Smarte Innredningstips

Disse overveielsene vil hjelpe deg med å finne riktig balanse mellom funksjonalitet, estetikk og praktisk bruk av kommoden din i stuen.

Konklusjon

Du har nå fått veiledning om hvordan du kan velge den perfekte kommoden til stuen din. Det er viktig å vurdere stilen, størrelsen, formen og funksjonaliteten til kommoden for å sikre at den passer godt inn i rommet ditt. Husk å harmonere kommodens stil med resten av møblene og innredningen i stuen for en helhetlig estetikk. Oppbevaringsbehov, plassering i rommet og materialvalg er også viktige faktorer å tenke på. Sørg for at størrelsen og formen på kommoden ikke bare ser bra ut, men også bidrar til daglig bruk. Velg materialer som solid tre for holdbarhet, og vurder MDF som et økonomisk alternativ av god kvalitet. Tenk nøye på plasseringen og designet av kommoden for å skape en balanse mellom funksjonalitet, stil og praktisk bruk i stuen din.

Frequently Asked Questions

Hvordan velger jeg riktig stil for kommoden i stuen?

Velg en stil som harmonerer med øvrig møblement og innredning i rommet. Moderne, rustikk, skandinavisk eller vintage er noen alternativer å vurdere.

Hvilke mål bør jeg se etter når jeg kjøper en kommode?

Ideelle dimensjoner er 80-100 cm i høyden, 100-150 cm i bredde og 40-50 cm i dybde for å sikre estetikk og funksjonalitet i stuen.

Hvilket materiale er best for kommoden?

Solide treverk som eik eller valnøtt anbefales for holdbarhet og klassisk utseende. MDF er et økonomisk alternativ, men sørg for jevn overflate og god behandling.

Hvordan bør jeg plassere og designe kommoden i stuen?

Vurder om kommoden skal være et midtpunkt eller langs en vegg. Velg et design som passer din stil og harmonerer med resten av møblene.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment