Kan oliventre stå ute om vinteren?

Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke settes ut før faren for nattefrost er over. Når høsten kommer og nettene begynner å bli kalde bør oliventreet tas med inn og overvintre inne.

Skal man klippe oliventre?

Du kan gjerne beskjære for å få en rund og fin krone, men dette bør gjøres på våren. Da er veksten i gang og oliventreet vil skyte nye, friske skudd. Gjødsel skal oliventreet ha en gang i måneden fra vår til høst.

Hvordan ta avlegger av oliventre?

Formering: Ved frø (spiretemperatur ca. 12 grader), eller myke treaktige stiklinger som klippes om sommeren/høsten og stikkes ved ca. 20-22 grader i fuktig jord. Vi i Gartnerbutikken anbefaler å bruke minidrivhus, eventuelt en plastpose over potten.

Kan oliventre stå ute om vinteren? – Related Questions

Når skal man ta inn oliventre?

En annen ting du også bør gjøre på høsten, er å bære inn oliventrærne før kulda setter inn og tar knekken på dem. Den populære trenden med oliventrær skaper herlig stemning i norske hjem. Noen velger å ha oliventreet inne hele året, mens andre planter dem i krukker og pynter opp ved inngangspartiet eller på terrassen.

Hvor gammelt bli oliventre?

Et oliventre kan bli flere tusen år gammelt. Det eldste kjente treet som fortsatt lever, Oliveira do Mouchão, er datert til 3350 år og står i Mouriscas, sentralt i Portugal. På Brijuni i Kroatia står det et tre med en karbondateringsalder på 1600 år som fortsatt produserer rundt 30 kilo oliven per år.

Skal oliventre gjødsles?

Oliventreet bør gjødsles jevnlig fra vår til høst. Sett gjerne oliventreet ut om sommeren.

Når kommer det oliven på oliventre?

Det tar omtrent fem år fra plantingen før et oliventre får oliven. Hvor mye stell og vedlikehold som treng, avhenger av om du planter oliventreet direkte i bakken i hagen eller i en krukke på balkongen, terrassen eller altanen.

Hvor stor potte til oliventre?

Når du planter oliventre, velg en krukke som er stor nok, gjerne ca 5 cm bredere enn roten og har hull i bunnen. Det er viktig at du planter om ditt Oliventre etter hvert som det vokser.

Hvordan skal oliventre overvintre?

For å få oliventreet til å overvintre og beholde både blader og farge, bør du sette det inn i god tid før frosten kommer. Trærne tåler ikke kulde og bør stå på et frostfritt sted hele vinteren – aller helst lyst og kjølig. Har du en vinterhage eller glassveranda, er det helt ideelt.

Kan oliventre stå i skyggen?

Oliventre vil trives godt både i sol og skygge. Med sine sølvgrønne blader er den like dekorativ inne som ute. Fordelen ved å sette oliventreet i skyggen er at du ikke trenger i vanne den like mye. Oliventre tåler fint å stå litt skyggefullt.

Hvilken jord skal oliventre plantes i?

For ditt Oliventre passer leirrik jord best, som gjerne inneholder litt sand. Oliventreet vokser i middelhavet og ved varmere breddegrader der jorden inneholder leire og sand.

Skal oliventre gjødsles?

Oliventreet bør gjødsles jevnlig fra vår til høst. Sett gjerne oliventreet ut om sommeren.

Når kommer det oliven på oliventre?

Det tar omtrent fem år fra plantingen før et oliventre får oliven. Hvor mye stell og vedlikehold som treng, avhenger av om du planter oliventreet direkte i bakken i hagen eller i en krukke på balkongen, terrassen eller altanen.

Kommer det oliven på oliventre?

-Et oliventre gir en veldig sydlandsk stemning med sine grå blader og fine form. Kommer det oliven på, som i tillegg blir modne, må du se på det som en bonus.

Hvor lang tid tar det før oliventre bærer frukt?

Oliventrær gror sakte og bærer ikke frukt de første årene. Mest frukt bærer de når de er 30 – 50 år. Normalt lever treet i 300 – 600 år, men det skal finnes oliventrær som er to tusen år gamle.

Kan man spise oliven rett fra treet?

Visste du at man ikke kan spise oliven rett fra treet? Fordøyelsen vår tåler det ikke. Spiseoliven må gjennomgå en modningsprosess med salt og lut før de blir velsmakende.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment