Kan man male mur med vanlig maling?

Mange tror at man må bruke murmaling på murveggen inne. Det trenger du altså ikke! De malingene som heter det, er ofte beregnet for mur ute. Bruk en vanlig interiørmaling som du ville brukt på andre vegger i huset.

Hvordan male en murvegg?

Slik maler du murvegg ute
 1. Vask muren med Kraftvask og Soppfjerner.
 2. Skrap av løs gammel maling, og utbedre reelle skader på puss-laget.
 3. Bar mur/puss grunnes med en diffusjonsåpen grunning, f.
 4. Ønsker du å dekke over små riss og sprekker maler du ett strøk med f.
 5. Mal med murmaling til slutt – bruk samme metode.

Hvordan male betongvegg inne?

Har du betongvegg? Isåfall bør du først legge en glatt armeringsduk på veggen, før du starter å male. Alle bygg har litt bevegelse i seg, og om du maler rett på betongen er det mye større sjanse for at den sprekker opp. Vær obs på at å legge armeringsduk er en vanskelig prosess, så her bør du kontakte fagfolk først.

LES DETTE:  Hvordan legge singel i hagen?

Kan man male mur med vanlig maling? – Related Questions

Hvordan male murstein inne?

Du kan benytte vanlig vanntynnbar akryl eller lateks veggmaling, spesialmalinger for mur er ikke nødvendig. Velg gjerne en glansgrad og en maling som er vaskbar. Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad 10 et godt alternativ.

Hvilken maling på mur?

Muren er avhengig av at luft kommer seg inn og ut, og en velger derfor en maling som puster. Silikatmaling er en slik åpen maling. Men, i de aller fleste tilfeller er det tilstrekkelig med åpen maling på utendørs mur, og innendørs skal mur stort sett males med vanlig maling.

Hva slags maling til betong?

Male betonggulv i kjeller, bod eller oppholdsrom

For kjellere, boder og oppholdsrom med moderat slitasje, er TreStjerners betongmaling et naturlig valg. TreStjerner betongmaling er en halvblank, vanntynnbar akrylmaling som kan brukes innendørs på både betonggulv og betongvegger.

Hvilken maling til betong?

Det beste for muren / betongen din er en diffusjonsåpen maling. Både Jotun og Nordsjø har malinger som er beregnet til mur og fungerer utmerket! Husk å spørre etter en diffusjonsåpen maling hos din lokale malingsforhandler. Til takmaling anbefaler vi ISOpaint maling.

Hvordan male betonggulv inne?

Male betonggulv – slik går du frem:
 1. Flaten må være ren, tørr og fri for fritt for fettstoffer, oljer og andre forurensninger. Bruk TreStjerner Gulvrens.
 2. Blanke flater mattslipes.
 3. Tidligere malte betonggulv må påføres to strøk, ubehandlede flater påføres tre strøk. Begynn med å male langs vegg og lister.

Når kan man male på betong?

Korleis førebu ny betong for maling? Ny betong skal herde i minst fire veker før maling, og vere fri for smuss, olje og liknande. All ferdigstøypt betong må også slyngrensast (fortrinnsvis) eller etsast med Saltsyre for å fjerne sementslam og nøytralisere kalk.

LES DETTE:  Hvor er transportsikring på vaskemaskin?

Hvor mange strøk med murmaling?

Murmaling: Vi anbefaler at du påfører to strøk maling.

Hvorfor murmaling?

Det er viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet. Vann som ligger i muren fryser om vinteren og kan gi sprekker og skader. JOTUN DryTech Murmaling er både diffusjonsåpen og vannavvisende, og vil derfor holde vannet ute.

Hvordan male betong mur?

Skal du male betong eller mur?
 1. Fjern smuss og fett med Nordsjø original forvask. Hvis flaten er angrepet av mugg eller alger, vasker du med Nordsjø original husvask.
 2. Skrap bort løs maling.
 3. Mal to strøk med Nordsjø murtex acrylic eller Nordsjø murtex siloxane.

Hvor lenge bør mur tørke før maling?

De bør ha en tørketid på tre-fire uker. Skal du male en mur som er malt fra før, skrap først vekk all løs maling.

Kan utendørs murmaling brukes inne?

Utendørsmaling blir ikke like hard som innendørs. Kan istemme det med Optimal.

Kan man male grunnmur?

De fleste grunnmurer er pusset, og kan males. Velg en farge som kler huset og mal med JOTUN DryTech Mur.

Hvordan behandle murvegg inne?

Murvask blandes ut med vann, se veiledning på emballasjen. Muren forvannes godt. Murvasken påføres med halvstiv børste (skrubb) Muren skrubbes godt, og skylles deretter med rent vann.

Hvorfor flasser maling av mur?

Hvis først fukten har trukket inn i muren, vil den føre til at malingen slipper taket på veggen. Og dermed flasser det. Men selve malingen kan også være årsaken til fukten.

Hvilken maling til grunnmur?

Bruk maling tilpasset muren

Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling, slik som akrylmaling for mur.

LES DETTE:  Når skal klokka stilles tilbake 2022?

Kan man bruke akrylmaling på mur?

Valg av uheldige malingstyper i forhold til underlaget er ofte årsak til avskalling og skader i overflate og underlag. Dette gjelder både ubehandlede og tidligere malte flater. Generelt anbefales det ikke organiske malinger basert på akryl, lateks eller pliolite på pusset murverk.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment