Kan man legge parkett oppå parkett?

Ja, det er fullt mulig å legge ny parkett oppå gammel, men er du helt sikker at du vil det? Det er mye man kan gjøre med gammel parkett, og siden den er såpass tykk bør det være helt uproblematisk å slipe den og lakkere, olje eller beise gulvet nytt.

Hvordan bli kvitt seigt gulv?

Fettet kan komme fra såpe eller gammel polish. Fettet kan fjernes med vann, eventuelt tilsatt noe eddik for å nøytralisere fettet. På en lakket parkett anbefales det ikke å bruke polish eller noen form for voks.

Når bør man avrette gulv?

Dersom det er mer enn et par millimeter forskjell per andre meter bør du avrette underlaget før du begynner å legge parkett eller laminat. Om du ikke gjør det, kan resultatet bli knirking eller i verste fall føre til sprekker i gulvet.

Kan man legge parkett oppå parkett? – Related Questions

Hvor mye dekker 20kg avrettingsmasse?

Forbruk: 1,8 kilo pr. mm beleggtykkelse pr. m2. Pakning: 20 kilo sekk.

Hvor mye koster det å avrette gulv?

Tar vi utgangspunkt i et gulv på 40 kvadratmeter med varmekabler hvor det skal påføres 3 cm avrettingsmasse, og at arbeidet utføres i Sandnes kommune samt at rommet er “vanlig”, vil en typis pris ligge på ca. 25.000 kroner inkl. mva. Dette gir en pris per kvadratmeter på drøyt 600 kroner.

Hvor lenge må gulv ligge inne?

Pakkene med gulvet må ligge i rommet minimum 48 timer før legging. Romtemperaturen skal ligge mellom 18-24°C. Ved gulvvarme temperaturen på gulvets overflate ikke overstige 27°C.

Hvor lenge må gulv Avklimatiseres?

Gulvbord kan endre seg etter temperatur og luftfuktighet. Husk derfor å akklimatisere bordene i minimum 48 timer på vinterhalvåret og minimum 24 timer i sommerhalvåret, i uåpnet pakning. Hvis dette ikke gjøres kan gulvet vri seg etter montering og det kan oppstå knirk – i verste fall kan gulvet sprekke.

Hvordan finne ut om gulvet er rett?

Gulvet er nødt til å være rett

– Den vanligste feilen folk gjør er å ikke avrette gulvet. Det første du må gjøre er nemlig å sjekke at gulvet ditt er rett. Dette gjør du ved å bruke en rettholt. Regelen her er at du innenfor en radius på én meter kan tolerere et avvik på pluss/minus to millimeter.

Hvor tykk må avrettingsmasse være?

Når man skal avrette et gulv over et sviktende underlag er det viktig å passe på at man bruker en fiberarmert masse, eventuelt armering i form av armeringsjern. Hvor tykk massen bør legges, avhenger av produsentens anbefalinger. De fleste armerte masser er selvbærende ved 20-25mm tykkelse.

Kan man legge parkett rett på betong?

Hvis et parkettgulv skal monteres på et undergulv av betong, er det et krav fra produsent at det i tillegg til parkettunderlag må monteres en fuktsperre. En fuktsperre er en 0,2 mm aldringsbestandig PE-folie. Denne skal legges med minst 200 mm overlapping. Støp, betong og avrettingsmasse kan inneholde eller lede fukt.

Kan avrettingsmasse sprekke?

Du kan bruke avrettingsmassen du har, finnes også produkter til finavretting. Sprekker kan oppstå pga manglende fuktighet, primer o.l.

Hvordan fjerne gammel avrettingsmasse?

Hos meg er avrettingsmassen lys brun. Den løses opp i vann. Så jeg fukter den godt med vann somjeg har en skvett Zalo i. Når det har sugd seg godt inn så er den lett å skrape av.

Kan avrettingsmasse legges på tregulv?

Avrettingsmassen kan tømmes eller pumpes over tregulvet og etter ca 2-3 timer er gulvet gangbart. Det er viktig å merke seg at flisene som skal legges på et slikt gulv skal ha en maksimal størrelse på 60×60 cm og de bør ha en tykkelse på minimum 8mm.

Hvor tynt kan man legge avrettingsmasse?

Lagtykkelsen må være mellom 0-30 mm. Massen må legges ut i én arbeidsoperasjon. Fordel massen med tannsparkel, piggrulle eller annet egnet redskap.

Kan man slipe ned avrettingsmasse?

Sannsynligvis går dett fint. Du kan slipe kulene og bruke litt ekstra lim i dumpene. husk at selv om det heter seg at slike avrettningsmasser skal være selvutgjevnene, så må en hjelpe godt til med utgjevningen (er en del forskjeller fra type/fabrikant en velger masse fra).

Hva koster det å slipe ned parkett?

Prisliste
Minstepris slipe oppdrag7000kr
Lakkering med Bona lakk pr strøk50kr per m²
Pigmentering med beis100kr per m²
Pigmentering med olje100kr per m²
Oljing m polering100kr per m²

Hvor mye koster det å slipe ned parkett?

Dersom du sliper gulvet, inkludert ny farge (lakk eller olje), ligger prisen på ca. kr 430,- pr. m2. Dette er avhengig av ulike faktorer.

Hvor mange ganger kan man slipe parkett?

Mange lurer på hvor ofte og hvor mange ganger et gulv kan slipes. Som en grunnregel kan man si at et 14 millimeter parkettgulv kan slipes tre ganger. Mens et gulv av plank, som ofte har en tykkelse opp til 25 millimeter, kan slipes fra fire til seks ganger, avhengig av utgangspunktet.

Hvor mye koster det å leie gulvsliper?

Du kan leie gulvsliper for ca. 450 kr per dag eller 2 000 kr for en uke.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment