Kan man legge baderomsplater på gulv?

Er det lov å sette opp baderomsplater selv?

Baderomsplater kommer med ferdig membran og kan monteres direkte på stenderverket eller utenpå eksisterende vegg på badet – og det er en jobb de fleste som er litt nevenyttige kan klare selv.

Kan man bruke OSB plater på bad?

Ved OSB-plater/kryssfinér eller finer-/rupanel som eksisterende underlag, holder det å legge våtromsplater med tykkelse på 10 eller 12 mm. Man kan om ønskelig velge tykkere plater. For å tåle vekten fra baderomsinnredning, toalett etc, anbefales det å benytte paneltykkelse på minimum 18 mm.

Hva kan brukes på badegulv?

Fliser eller vinyl på gulvet

På baderomsgulvet er det i hovedsak keramiske fliser eller våtromsvinyl som gjelder. De gir begge tette våtromsgulv, men det er noen forskjeller. Våtromsvinyl er pottetett og fuktsikkert. Her får du tett membran og overflate i ett og samme sjikt.

Kan man legge baderomsplater på gulv? – Related Questions

Er det krav om membran på bad?

Det er ingen lovpålagt regel om at du ikke kan legge membranen selv. Likevel bør du følge våtromsnormen om å la fagfolk legge membranen for deg.

Når ble det påbudt med membran på bad?

Kravet til vanntette vegger kom først med Teknisk forskrift i 1997, men at det var dumt å ikke ha membran på veggen, hadde vært alminnelig kjent i bransjen i minst ti år før dette. Det skal være fall til sluk. Minstekravet er et fall på 1:50 minst 0,8 meter ut fra sluket.

Hva slags gulv på bad?

Både vinyl og flis til gulvet på badet er gode valg, men hva skiller dem? Mange sverger i dag til fliser når det kommer til baderomsgulvet.

Fordeler fliser:

  • Slitesterkt.
  • Tåler mye varme fra gulvvarme.
  • Kan legges over vinylbelegg.

Er det lov å bruke gips på bad?

Bruk gips som er beregnet for bad

Du kan bruke kartongkledde gipsplater i våtrom. Derimot finnes det gipsplater beregnet for våtrom som består av uorganiske materialer, og som har egenskaper som gjør at de er godt egnet som underlag for tettesjikt.

Hva kan man pusse opp selv bad?

Det er mange elementer du kan pusse opp selvbadet, gitt at du handler i tråd med våtromsnormen og andre byggtekniske forskrifter. Blant annet kan du gjøre overflatearbeid, som å bytte dusjkabinett, koble til vaskemaskin, montere baderomsmøbler, male vegger og tak (med våtromsmaling), og lignende.

Kan man legge belegg oppå belegg på bad?

Generelt anbefales det alltid å fjerne eksisterende gulvbelegg. Hvis du legger belegg på eksisterende belegg, øker risikoen for inntrykksmerker, myknervandring, innestengt fukt, samt dårlig vedheft til underlaget.

Hvor mye koster det å legge belegg på bad?

I tillegg kommer arbeidskostnader som vanligvis er på mellom 1.000 og 1.400 kroner per kvadratmeter. Basert på det, kan vi estimere en omtrentlig pris på cirka 15.000 kroner for å legge vinylbelegg på et 10 kvadratmeter stort bad, med alle utgifter inkludert.

Kan man legge våtromsbelegg selv?

Vinylbelegg er spesielt godt egnet for bruk både på vegg og gulv i våtrom, siden materialet som er godkjent for bruk i våtrom er vanntett i seg selv. Arbeid med vinylbelegg i våtrom skal utføres av fagfolk. Det stilles krav til dokumentasjon av både produkter og utførelse.

Hva er forskjellen på linoleum og vinyl?

Linoleum er laget av naturmaterialer, og vinylgulv av syntetiske materialer fremstilt. Begge gulvtypene er myke, men linoleum er noe hardere enn vinyl. Vinylgulv tåler flekker og fukt bedre enn linoleumsgulv.

Er vinyl vanntett?

Gulvbelegg av vinyl er egnet på skoler, sykehus, kontorer, butikker, industrilokaler og i alle boligrom. Fordi vinylbelegg er vanntett og lett å renholde, er de også svært godt egnet til baderom, rengjøringsrom, storkjøkken, laboratorier og lignende.

Hvordan legge vinyl på bad?

Vinylbelegg i våtrom bør monteres av fagutdannet personal.

Rør skal plasseres minst 40 mm fra vegg.

  1. Rør som stikker opp skal være fast forankret og gjennomføringen utført slik at tetning mellom rør/mansjett og gulvbelegg kan utføres.
  2. Hull for gjennomføringer skal være utført slik at mellomrom ikke oppstår.

Kan man ha varmekabler under vinyl?

Alle gulv, laminat, parkett eller vinyl kan fint legges på varmekabler, men overflatetemperaturen må ikke overstige 27 grader C.

Hvilke gulv tåler varmefolie?

Varmefolie kan brukes i alle tørre rom, men aldri på våtrom. Typiske bruksområder for varmefolie er kjøkken, soverom og stue, samt kjeller og gang der gulvtypen er enten tregulv, laminat eller lignende.

Hva er best varmekabler eller folie?

Folien egner seg godt til parkett og laminat med varmebegrensning på 27 grader. Varmefolie er den eneste varianten som kun egner seg til tørre installasjoner. Dersom du skal bruke flislim, støp, teppelim eller annet flytende, må du velge varmekabler. – Uansett type gulvvarme, er det viktig at man isolerer godt.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment