Kan man flislegge pipe?

Etter en prat med Norsk Brannvernforening har jeg fått vite at hvis du ønsker å kle inn pipen, kan du pusse og male, flislegge eller tapetsere den med en tynn papirtapet. Alle disse behandlingsmåtene vil nemlig raskt sprekke eller revne hvis pipen sprekker, og det er derfor greit å kle den inn.

Hvordan legge fliser på pipe?

Fliser på pipe
 1. Rive av all murpuss og legge fliser rett på teglstenene.
 2. Rive av all murpuss og legge på ny puss før flisene legges på.
 3. Åpne de verste sprekkene i murpussen og legge på ny puss før flisene legges på.
 4. Ignorere sprekkene og legge flisene på eksisterende, delvis sprukket murpuss.

Har man lov å legge fliser selv?

Man kan fort bli skremt av tanken om å legge fliser på sitt eget bad. Men alle kan legge fliser selv, hvis kravet til membranen og underlaget følger våtromsreglene.

Kan man flislegge pipe? – Related Questions

Hva har man under fliser?

Vegger
 • Betong, Mur, Pusset Tegl, Leca. Dette er stabile og gode ”døde” underlag for fliser.
 • Gipsplater, Fibersementplater. Begge disse platene er svært gode underlag for fliser.
 • Fliser. Dersom en flisevegg har holdt seg godt over lengre tid, er det mye som tyder på at underlaget er godt egnet.

Hvor begynner man å legge fliser?

For legging av flis på gulv, bør du legge den første flisen midt på gulvet. Hvis ikke kan du få problemer som følge av skjevheter i veggene. For å være sikker på at du har målt opp riktig, kan du legge flisene løst på gulvet (fest med tape om du skal flislegge vegger).

Kan man legge gulv inntil pipe?

det skal vel ikke være noe problem å legge gulvet “inntill” pipa med tanke på varme. skal legge 14-15mm parkett. Kommer an på hvilken pipe det er. Om du har en gammel teglsteinspipe er kravet at det skal være 21cm fra innsiden av røykrøret til trevirke.

Er det lov å kle inn pipe?

Har du en luftekanal i skorsteinen, kan denne kles inn. De lovlige alternativene er å pusse, male eller kle med pipen med flis, dekorstein, naturstein eller papirtapet. Der det er papirtapet må avstandskravene til ildsted, sotluke og røykrør opprettholdes.

Hvorfor fuge mellom fliser?

GULVFLISER INNENDØRS Et flisgulv blir glatt når det blir vått. Derfor er en bred fuge å foretrekke til gulvfliser på bad og i andre våtrom. De bredere fugene øker sklisikkerheten på gulvet. FLISER UTENDØRS Fliser utendørs skal tåle all slags vær – derfor skal fugen kunne tåle frost og vann.

Hvor lang tid før man kan gå på fliser?

Hvor lenge man må vente med fuging etter flisene er lagt avhenger av hvilket flislim som er brukt. Det mest vanlige er at limet må tørke rundt ett døgn før det er klart for fuging.

Hvor stor fuge mellom fliser?

Det er ingen faste regler når det handler om bredde på fugene mellom fliser, men det finnes tommelfingerregler basert på erfaring. De fleste velger en fuge på 5-6 mm til vegg fliser og litt bredere til gulvfliser. Den maksimale bredden er cirka 20 mm for de aller fleste fugeprodukter.

Kan man legge ny fuge ovenpå den gamle?

Hvis fugene er gamle og slitte kan det være best å fjerne hele fugen og fuge på nytt. Det kan også være vanskelig å finne riktig farge, den gamle har dessuten gjerne endret farge siden den ble lagt. Hvor dypt du må gå ned i den gamle fugen er viktig å vite.

Kan man legge fliser oppå gamle fliser?

Ja, dersom man er trygg at den vanntette membranen under eksisterende fliser er intakt, vil det i de fleste tilfeller være mulig å legge nye fliser oppå de gamle. Arbeidsmengden vil bli mindre enn om alt det gamle rives først.

Kan man legge varmekabler oppå fliser?

Varmekabler har en omtrentlig levetid på 20 år, så om rommet nærmer seg denne alderen bør du vurdere å legge nye. Nye varmekabler kan i såfall legges direkte oppå de gamle flisene.

Hvordan fornye flisefuger?

Slik gjør du:
 1. Skrap bort gammel løs fug ved hjelp av fugeskrapen.
 2. Bland ny fugemasse som beskrevet på pakken.
 3. Legg den nye fugemassen diagonalt over flisene med et fugebrett eller en gummisparkelspade.
 4. La det tørke cirka en time.
 5. Tørk med en tørr fille til flisene er blanke og fine.

Kan man fuge over gamle fuger?

Hvis fugene er gamle og slitte kan det være best å fjerne hele fugen og fuge på nytt. Det kan også være vanskelig å finne riktig farge, den gamle har dessuten gjerne endret farge siden den ble lagt. Hvor dypt du må gå ned i den gamle fugen er viktig å vite.

Hvorfor sprekker fugene?

Sprekker i fliser og ødelagte fuger kan forårsake fuktskader i vegger og gulv. Skadene kan også være tegn på at det allerede er fuktskader bak flisene. Er det sprekker i fugene kan det være tegn på at det er fuktskade bak flisene. Vann gjør at underlaget sveller og det blir sprekker i fugemassen.

Hvordan fjerner man gamle fuger?

Å fjerne den gamle fugen kan gjøres med en enkel hobbykniv. Alternativt kan du også bruke en fugefjerner. Den både skjærer og “renser opp” i én og samme prosess. Den gjør også at du ikke skjærer for dypt ned i fugen.

Hvordan få gule fuger hvite igjen?

Slik gjør du:
 1. Lag en blanding av bikarbonat og vann.
 2. Påfør blandingen på fugene.
 3. La virke i cirka 15 minutter.
 4. Bruk tannbørsten og skrubb fugene. Dypp tannbørsten i vann hvis den er tørr.
 5. Tørk av med en klut og vann.
 6. Ferdig!

Er det vanskelig å fjerne fliser?

Med tålmodighet og riktig utstyr kan du enkelt fjerne fliser selv – vi viser deg hvordan. Fjerning av fliser er en støvete prosess, og i tillegg kan skarpe biter av flis fort løsne og potensielt gjøre skade. Riktig verneutstyr er derfor viktig.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment