Kan man bruke Royal kledning nå?

Er Royal kledning godkjent?

Royalimpregnert kledning har inngått i byggesystemer fra element- og modulprodusenter med SINTEF Teknisk Godkjenning. SINTEF Certification har fjernet royalimpregnert kledning fra SINTEF Teknisk Godkjenning inntil royalimpregnert tre er tilfredsstillende dokumentert for bruk som kledning.

Kan royalimpregnert males?

Kan jeg bruke maling / beis på royalbehandlet trelast? Ja, ved skifte av farge kan det brukes både maling og beis (vannbasert og oljebasert). Vær oppmerksom på at maling og beis gir en dekkende overflate.

Hvordan behandle royalimpregnert kledning?

Vedlikeholdende behandling av Royalimpregnert trelast skal skje med royalolje med eller uten fargepigmenter, eller Treolje Royal Ekstra. Dersom man velger å endre farge kan man beise/male med en oljebeis/maling av anerkjent kvalitet. Videre vedlikehold må da fortsette med maling/beis.

Kan man bruke Royal kledning nå? – Related Questions

Hvor ofte må Møre Royal oljes?

For MøreRoyal er imidlertid behovet for vedlikehold langt mindre og enklere enn for mange andre typer trevirke, da materialene er dobbeltbehandlet. Som hovedregel sier vi at horisontale flater bør ha påfyll av olje etter 6-7 år, mens vertikale flater først trenger påfyll etter 10-20 år.

Hvor lenge varer Møre Royal?

En MøreRoyal® terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold.

Hvordan vaske royalimpregnert terrasse?

Royalimpregnert, Moelven Wood/Marnar Bruk: Rengjør med såpevann og kost. Bruk lunkent vann og skyll med hageslange. Ikke bruk sterke, fettløselige midler. Vask årlig eller etter behov.

Hvordan feste Møre Royal kledning?

Skjult innfesting – når finishen teller

Dette har MøreRoyal løst ved å ta i bruk skjult innfesting på vår unike, spesialutviklede kledning. Med skjult innfesting vil skruer/spiker bli liggende gjemt i en not og fjær-lignende profil, og dette gir en homogen overflate uten skjemmende skruer på veggen.

Er Møre Royal godkjent?

Royalbehandlet kledning fra produsentene Marnar Bruk, Talgø Møretre, Alvdal Skurlag og Moelven er blitt nedklassifisert fra brannmotstandsklasse D. Kravet er brannmotstandsklasse D for boliger og fritidsboliger med én og to etasjer.

Hvor lenge kan ubehandlet kledning stå?

Selv i et fuktig miljø hvor det regner nesten hele året, kan utvendig kledning stå ubehandlet i årevis uten å ta skade.

Hva er best av stående og liggende kledning?

Velger du stående kledning får du huset til å virke høyere og smalere, mens liggende panel får huset til å virke lavere og bredere. Når det gjelder motstandsdyktighet overfor vær og vind, er det ikke store forskjeller mellom de to typene, selv om regnvannet renner lettere av en stående kledning.

Er det lov å bytte kledning selv?

Må man søke for å bytte kledning? Bytte av kledning i seg selv, er vanligvis ikke et søknadspliktig prosjekt. Kommunen krever derimot søking hvis prosjektet medfører betydelig fasadeendringer. Dersom boligens uttrykk endres som følge av kledningsbytte, er det derfor mulig at du må søke.

Hvorfor lufting bak kledning?

Hovedfunksjonen til en luftet kledning er å beskytte ytterveggen mot klimapåkjenninger og mekaniske skader. SINTEF Byggforsk har i mange tiår anbefalt å bruke en utlektet, luftet og drenert kledning som gir totrinnstetning.

Hvilken kledning er billigst?

Vanligvis benyttes det gran og furu i ytterkledning. Tidligere ble furu, som er rik på kjerneved, foretrukket, men i dag bruker de fleste kledning av gran, som også er billigere enn furu. Som med alle materialer er det tettvokst trevirke (med smale årringer) som har best kvalitet.

Hvor mange meter pr m2 kledning?

– Som tommelfingerregel går det 7 – 8 løpemeter per kvadratmeter til en kledning over 100 kvadratmeter. Du kan få beregningen din kvalitetssjekket av vår tjeneste Byggservice. De finnes i alle byggevarehusene fra Montér og kan bistå deg med mengdeberegningen, sier Emil Heder, kategorisjef i Optimera AS.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment