Kan du legge varmefolie selv?

Hvor mye koster det å legge varmefolie?

Pris for å legge varmefolie

Prisen for ferdig lagt varmefolie, for dem som regner per kvadratmeter, ligger omkring 450 kroner per kvadratmeter til 900 kroner per kvadratmeter (eks. mva.).

Kan varmefolie legges rett på betong?

Du kan legge varmefoliebetonggulv, men ikke under betong.

Hva legger man under varmefolie?

Varmefolie er tynne matter som legges direkte under laminat, parkett eller tregulv for å gi gulvvarme. Varmefolien gir rask temperaturregulering, er støydempende og kan gi deg et lavere energiforbruk.

Kan du legge varmefolie selv? – Related Questions

Hvor mye strøm trekker varmefolie?

Hvor mye strøm trekker varmefolie? Varme stiger opp, så hvis du underetasjen er oppvarmet og du skal montere varmefolie i andre etasje vil det normalt være mer enn nok med 60 W. I de fleste nyere hus som er godt isolert vil det være nok med 60 W uavhengig av etasje.

Hvor lenge varer varmefolie?

Hvor lenge varer varmefolie? Varmefolie er en meget rask varmekilde, og egner seg godt for nattsenkning. De fleste importører av varmefolie gir 10-25 års garanti, dersom det er lagt riktig.

Kan man legge varmefolie under vinyl?

Vinylgulv kan kun brukes med vannbåren eller elektriske varmeelementer som er lagt inn i underlaget. Nye systemer som varmefolie som legges oppå underlaget er ikke egnet.

Kan man legge varmefolie under teppe?

Ved å benytte varmefolie kan man bruke tepper, men ikke tepper med underside av gummi eller tepper som er for tykke. Ved installasjon av varmefolie under tregulv, parkett, laminat, vinyl og lignende, må det alltid benyttes en termostat med mulighet for maksimal begrensning av gulvtemperaturen.

Kan man legge Klikkvinyl på varmefolie?

Klikkvinyl kan legges oppå unervarme varmekabler, varmefolie og vannbåren varme).

Kan man ha teppe på gulv med varmefolie?

Vær forsiktig med tykke tepper, tepper med gummiunderside eller andre kompakte ting som dekker større flater. Ta hensyn til dette når man planlegger å montere elektrisk gulvvarme. Disse kan øke temperaturen på gulvet til over anbefalte 27°C.

Er varmefolie økonomisk?

Varmefolie er også forholdsvis rimelig i installasjon: Du kan få det ferdig levert fra elektriker fra ca. 700 kroner per kvadratmeter og oppover. Husk at selv om du selv kan kjøpe produktene må du ha sertifiserte installatører til å legge dem.

Hva er best varmefolie eller varmekabler?

Varmefolie er den eneste varianten som kun egner seg til tørre installasjoner. Dersom du skal bruke flislim, støp, teppelim eller annet flytende, må du velge varmekabler. – Uansett type gulvvarme, er det viktig at man isolerer godt. Når du fjerner eksisterende gulv, kan du ha noen trekkpunkter.

Kan jeg legge varmefolie på bad?

Hva er varmefolie? Varmefolie kan brukes i alle tørre rom, men aldri på våtrom. Typiske bruksområder for varmefolie er kjøkken, soverom og stue, samt kjeller og gang der gulvtypen er enten tregulv eller laminat eller lignende.

Har man lov til å legge varmekabler selv?

Mange tror de kan spare penger på å legge varmekablene selv, for deretter å be en elektriker om å koble det til det elektriske anlegget i huset. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Det er bare fagfolk som kan gjøre dette.

Hvor mye koster det å legge varme i gulvet?

Basert på informasjonen i prisdatabasen vår ser vi at installering av rørsystemet for vannbåren varme koster mellom 1.500 kr og 3.000 kr per kvadratmeter der man legger inn gulvvarme. Prisen inkluderer alle materialer og alle kostnader for installasjon av rørsystemet for gulvvarme.

Kan man legge varmekabler rett på sponplater?

Viktig med riktig underlag

For å sikre gulvvarme på 130-150W per kvadratmeter, som er normalt i kjeller og på bad, bør underlaget være av ubrennbart materiale som betong eller gips. Dersom underlaget er brennbart, som for eksempel sponplater, skal man ikke gå noe særlig høyere enn 60W per kvadratmeter.

Kan man legge varmekabler oppå fliser?

Varmekabler har en omtrentlig levetid på 20 år, så om rommet nærmer seg denne alderen bør du vurdere å legge nye. Nye varmekabler kan i såfall legges direkte oppå de gamle flisene.

Kan man gå på varmefolie?

Varmefolie er en sterk konstruksjon, og man kan gå med sko under legging. Varmefolie er en meget rask varmekilde, og egner seg godt for nattsenkning. De fleste importører av varmefolie gir 10-25 års garanti, dersom det er lagt riktig.

Kan varmekabler miste effekt?

Kan varmekabler miste effekt? Nå er det ulike typer varmekabler, noen gir dårligere effekt om de går i stykker/svekkes (kabler med dielektrikum), mens noen virker eller virker ikke(varmetråd).

Hvor mye bør varmekabler stå på?

Normalt plasseres varmekablene i den nedre del av et 30 – 50 mm tykt lag med støp (betong), oppå en høytermisk isolasjon. Det anbefales alltid å isolere undergulvet for å unngå varmetap nedover.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment