Kan brudespirea klippes helt ned?

Da går det an å beskjære den ved å klippe vekk de eldste greinene, da får du forynget den. Men siden brudespirea oftest har veldig mange og veldig tynne greiner, ville vi heller gått for «motorsagmetoden». Altså at du kutter busken helt ned til cirka 30 cm, slik at hele busken kan komme med nye greiner.

Er brudespirea vintergrønn?

Informasjon. Landsdeler hvor denne sort kan plantes. Bemerk at dette er et anslag, det kan være lokale forskjeller. Vintergrønne planter beholder de grønne bladene over vinteren, men feller dem i forbindelse med løvspring neste vår.

Hvor fort vokser spirea?

Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Kan brudespirea klippes helt ned? – Related Questions

Skal brudespirea klippes?

Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer før sankthans. Med andre ord går det fint å klippe nå i sommer. Men ikke vent for lenge, da blomsteranleggene dannes året før blomstring.

Hvor høy blir brudespirea?

Brudespirea eller Grefsheimspirea blomstrer på lange buede greiner i mai. Blomstringen kan være ekstrem – hele busken blir helt hvit i en til to uker. Bruespirea blir mye brukt til hekk, og bør klippes like etter blomstring for optimal blomstring året etter. Planten blir ca 1,5-2 meter høy.

Hvilken spirea er mest hardfør?

Bør plantes i sol for å få rik blomstring. Bjarkøyspirea er en av de mest hardføre prydbuskene vi har.

Hvordan ta avlegger av brudespirea?

Du kan klippe noen grener lenger ned, og dele dem i 10-15cm lange biter. Det eneste du må huske på er å stikke dem i jorda rett vei, ikke opp ned. Sommerstiklinger er vanskelige, de pleier tørke ut før de får satt røtter, spesielt om de har mange blader.

Er spirea vintergrønn?

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster. Blomstringsperioden varierer alt etter sorten.

Hvilke planter vokser raskest?

Gartner hos Plantasjen, Hilde Poppe, opplyser til Klikk.no at de plantene som vokser raskest er slyngplanter som klematis, kaprifol og spesielt humle.

Hvor fort vokser Skjærsmin?

Hardfør til H6, trives godt for eksempel i Elverum i Østerdalen. I løpet av noen år vokser skjærsmin seg til en stor og omfangsrik busk, med et vell av nydelige blomster.

Når kan jeg plante spirea?

Når det gjelder jord stiller ikke japanspireaen så høye krav, men godt drenert jord som holder godt på fuktigheten, er å foretrekke. Kan plantes både om våren og om høsten.

Er spirea vintergrønn?

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster. Blomstringsperioden varierer alt etter sorten.

Hvorfor blomstrer ikke brudespirea?

Blomstrende busker

Her skiller man mellom de som blomstrer på årets kvist og de som blomstrer på fjorårets kvist. Brudespirea og Forsythia er eksempler på busker som blomstrer på fjorårets kvist. Hvis man tynner ut i disse nå, så blir det redusert blomstring. Disse er det en fordel å stusse etter blomstring.

Hvordan plante spirea hekk?

Bruker du plantejord fra sekk når du planter, inneholder denne gjødsel, og du trenger ikke å gjødsle den første måneden.

SÅ ER DU KLAR TIL Å PLANTE

  1. Ta av plastpotta som planten står i når du kjøper den.
  2. Vann rotklumpen godt.
  3. Grav et stort hull.
  4. Fyll litt plantejord i hullet.
  5. Sett planten i hullet.
  6. Sett på vannsprederen.

Hvordan ta stiklinger av spirea?

Klipp 10-15 cm lange skudd på høsten, fjern bladene på de nederste 2/3 og stikk dem ned utendørs på en fuktig og skyggefull plass, rundt 5 cm skal være under jorda. Valdres er riktignok kaldt, men du burde i hvertfall få røtter på halvparten av dem, du ser hvordan de utvikler seg året etter.

Hvordan formere brudespirea?

Brudespirea laves ved grønt stiklinger. Du tar de nye skut her sist i juni eller juli. De må ikke være for bløde. vanligvis klipper man toppen bort så man får en ca 10 cm lang stikling, tar bort de nederste blade på det som skal i jorden.

Kan man dele brudespirea?

Brudespirea er veldig lett både å flytte og dele, uansett alder. Det skal ikke store rotbiten til for at en ny plante vokser opp ganske raskt, det har jeg erfart. Den bør skjæres ned ved flytting slik at du skjærer gamle grener helt ned og lar noen nye stå igjen, eller den kan skjæres helt ned.

Når klippe spirea hekk?

Vårblomstrende hekker som spirea, rosemandel og forsythia er det synd å beskjære om våren. Vent heller til sankthans for å ikke gå glipp av blomstringen. Såkalte blødere er det best å beskjære i JAS-perioden (juli, august og september).

Hvor langt ned skal hekken klippes?

Det anbefales at en 1,5 meter høy hekk er ca. 20 centimeter smalere øverst enn nederst. Begynn klippingen nedenfra og arbeid deg oppover. Ikke vær redd for å klippe kraftig.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment