Interiørtips for stuen i 2018: Frisk opp med fargepalett, møbler og dekor

Lurer du på hvordan du kan gi stuen din et friskt pust i 2018? Har du noen gang følt at stuen din mangler det lille ekstra som virkelig får den til å skinne? Vel, frykt ikke! Vi har samlet de beste interiørtipsene for stuen din i 2018, slik at du kan skape ditt drømmerom på en enkel og stilfull måte.

Kanskje du har sittet i stuen din og tenkt at noe føles litt “off”? Det kan være utfordrende å finne den perfekte balansen mellom komfort og stil. Med våre interiørtips kan du enkelt løse denne gåten og skape en stue som både ser fantastisk ut og føles som hjemme.

Fargepalett

Når du skal oppdatere stuen din i 2018, er fargepaletten en nøkkelfaktor. Fargene du velger, vil sette stemningen og definere rommets karakter. Her er noen tips:

 • Velg en hovedfarge som dominerer rommet, for eksempel en rolig blå eller varm beige.
 • Legg til kontrast med accentfarger som bringer liv og energi til rommet. Dette kan være puter, tepper eller kunstverk.
 • Husk at lyse farger åpner opp rommet og gir en følelse av luftighet, mens mørke farger kan skape intimitet og dybde.

En balansert fargepalett vil bidra til å skape et harmonisk miljø hvor du trives og slapper av.

Møbelvalg

Når du velger møbler til stuen din, bør du tenke på både funksjonalitet og stil. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å ta gode beslutninger:

 • Sofa: Velg en sofa som passer proporsjonalt til størrelsen på rommet ditt. En stor sofa i et lite rom kan få det til å virke overfylt.
 • Salongbord: Et salongbord bør være praktisk samtidig som det matcher resten av innredningen. Vurder materialer som glass, tre eller metall avhengig av stilen du ønsker.
 • Oppbevaringsløsninger: Skap orden ved å inkludere oppbevaringsmøbler, som skjenker eller hyller, for å holde ting ryddige.
 • Stol(er): Legg til komfort med en god lenestol eller to. Velg en farge og stil som utfyller resten av rommet.
LES DETTE:  Hvordan skape en varm atmosfære med stor taklampe i stuen

Å velge riktige møbler vil ikke bare bidra til funksjonaliteten i stuen din, men også gi den et gjennomtenkt og harmonisk utseende.

Belysning

Å tenke på belysning i stuen er avgjørende for å skape riktig atmosfære. Her er noen viktige ting du bør vurdere:

 • Naturlig lys: Utsett stuen din for så mye naturlig lys som mulig. Det åpner opp rommet og gir en frisk følelse.
 • Lampetyper: Velg ulike typer lamper for å skape lag og stemning. Gulvlamper, bordlamper, og taklamper kan alle bidra til en godt opplyst og koselig stue.
 • Dimmere: Installer dimmere på lyset ditt for å kunne justere lysstyrken etter behov. Dette lar deg skape forskjellige stemninger gjennom dagen.

Tenk på hvordan du kan kombinere ulike lyselementer for å skape den perfekte balansen mellom funksjon og atmosfære i stuen din.

Tekstiler

Når du skal friske opp stuen din i 2018, er det viktig å ikke undervurdere betydningen av tekstiler. Tekstiler spiller en stor rolle i å skape atmosfære og komfort i rommet ditt.

 • Velg tekstiler som passer til fargepaletten du har valgt for stuen.
 • Et lurt triks er å bruke puter, tepper og gardiner i ulike teksturer for å skape kontraster.
 • Husk at tekstiler ikke bare handler om utseende, men også om funksjonalitet. Velg holdbare materialer som tåler slitasje.

Husk at riktige tekstiler kan virkelig løfte rommet og gi det et personlig preg.

Planter og dekor

Når du vil gi stuen din et friskt og innbydende preg, er planter og dekor viktige elementer å vurdere. Her er noen tips som kan bidra til å løfte rommet ditt:

 • Grønne planter: Introduser levende planter i stuen for å skape en følelse av natur innendørs. Velg planter som trives godt med lite lys hvis rommet ikke har mye naturlig lys.
 • Blomsteroppsatser: Friske blomster i vakre vaser kan være en fantastisk måte å legge til farge og liv i rommet på. Bytt ut blomstene regelmessig for å holde det friskt.
 • Speil-effekt: Plasser speil strategisk for å reflektere naturlig lys og gi illusjonen av et større rom.
 • Kunstverk: Velg kunst eller fotografier som reflekterer din personlige stil og passer til fargepaletten i rommet.
LES DETTE:  Hvordan style stuen din: Tips for en stilfull stue

Husk at riktig plasserte planter og nøye utvalgt dekor kan virkelig bidra til å skape den atmosfæren du ønsker i stuen din.

Konklusjon

Husk at små endringer kan ha stor innvirkning på stuen din. Ved å følge disse interiørtipsene for 2018, kan du skape en frisk og innbydende atmosfære. Vær kreativ med fargevalg, møbler og dekor for å gjenspeile din personlige stil. Ved å legge til grønne planter, riktig belysning og strategisk plasserte speil, kan du transformere rommet ditt på en enkel måte. Ikke undervurder kraften i detaljene – de kan virkelig løfte hele rommet. Så, sett i gang, la kreativiteten blomstre, og skap ditt drømmerom med disse inspirerende interiørtipsene for stuen i 2018.

Frequently Asked Questions

Hvilke interiørtips gir artikkelen for å friske opp stuen i 2018?

Artikkelen vektlegger viktigheten av fargepaletten, møbelvalg, belysning, tekstiler, planter og dekor for å oppfriske stuen i 2018.

Hva anbefales når det gjelder planter og dekor?

Det anbefales å introdusere grønne planter for å skape en følelse av natur, bruke blomsteroppsatser for å legge til farge, plassere speil strategisk for å reflektere lys og gi illusjonen av et større rom, samt velge kunstverk som passer til fargepaletten og personlig stil.

Hvordan kan riktig plasserte planter og dekor påvirke atmosfæren i stuen?

Riktig plasserte planter og nøye utvalgt dekor kan bidra til å skape ønsket atmosfære i stuen ved å tilføre liv, farge og personlighet til rommet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment