Innredning av Stor Stue: 15 tips for en innbydende atmosfære

Liker du å tilbringe tid i stuen din, men føler at noe mangler? Kanskje du drømmer om å skape en innbydende atmosfære som virkelig gjenspeiler din personlighet. En stor stue kan være en velsignelse, men også en utfordring når det kommer til innredning.

Har du noen gang følt deg overveldet av valgmulighetene og usikker på hvordan du skal få plass til alt? Du er ikke alene! Mange sliter med å balansere funksjonalitet og stil i en romslig stue.

Planlegging av layout

Når du planlegger layouten i den store stuen din, er det viktig å tenke på både funksjonalitet og estetikk. Her er noen nyttige tips for å skape en balansert og inviterende atmosfære:

 • Tenk på rommets formål: Definer hvilke soner du trenger – kanskje en TV-sone, et lesehjørne eller et spiseområde.
 • Skap flyt: Plasser møbler slik at det er enkelt å bevege seg rundt i rommet uten hindringer.
 • Lev deg inn i rommet: Tenk deg hvordan du vil bruke plassen til daglig, og tilpass layouten deretter.
 • Fokuser på midtpunktet: La et sentralt element som peisen eller et kunstverk være fokuspunktet.
Faktum Data
Gjennomsnittsstørrelse 25 m²
Populær fargepalett Nøytrale toner med innslag av blått og grønt
Anbefalt avstand mellom møbler 60-90 cm

Husk at den optimale layouten vil variere basert på dine preferanser og behov. Ta deg tid til å eksperimentere med ulike arrangementer før du bosetter deg på den endelige planen.

Valg av møbler

Når du innreder en stor stue, er valget av møbler avgjørende for både funksjonalitet og stil. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å velge riktig:

 • Sofaen: Velg en sofa som passer proporsjonalt til rommet ditt. Tenk på komfort og design.
 • Salongbordet: Et salongbord bør være praktisk og visuelt tiltalende. Husk å vurdere høyden i forhold til sofaen.
 • Lenestoler: Legg til lenestoler for ekstra sitteplasser. Vurder også bevegelige stoler som kan flyttes etter behov.
 • Oppbevaringsløsninger: Integrer møbler med smart oppbevaring, som skjenker eller bokhyller, for å holde rommet ryddig.
LES DETTE:  Hvordan Bruke en Interiørblogg for Å Skape den Perfekte Stuen

Fargevalg og dekor

Når du velger farger til din store stue, er det viktig å tenke på hvordan ulike nyanser kan påvirke rommets atmosfære. Her er noen tips for å hjelpe deg med fargevalget:

 • Velg en hovedfarge: Start med å velge en hovedfarge som vil danne grunnlaget for resten av dekorasjonen.
 • Aktsomhet med mørke farger: Mørkere farger kan få rommet til å virke mindre, mens lyse farger gir inntrykk av mer plass.
 • Kontrasterende elementer: Legg til kontrasterende elementer som puter, tepper eller bilder for å skape visuell interesse.
 • Naturlige elementer: Integrer naturlige materialer som tre eller planter for å gi rommet varme og tekstur.

Når det gjelder dekorasjon, handler det om å skape et personlig preg i rommet. Her er noen ideer for å legge til dekorative elementer:

 • Gallerivegg: Lag en gallerivegg med bilder eller kunstverk som reflekterer din stil og interesser.
 • Tekstiler: Bruk tekstiler som gardiner, puter og tepper for å myke opp rommet og legge til mønster.
 • Belysning: Utforsk ulike belysningsalternativer som gulvlamper, bordlamper eller takpendler for å skape stemning.

Ved å kombinere riktige farger og dekorative elementer kan du skape en stue som ikke bare er vakker, men også gjenspeiler din personlighet på en unik måte.

Belysning

Når det gjelder Belysning i en stor stue, er det viktig å skape et balansert og behagelig lysmiljø som passer til ulike aktiviteter og stemninger. Her er noen tips for å lyse opp rommet ditt på en effektiv måte:

 • Hovedlys: Start med en sentralt plassert taklampe eller en elegant lysekrone for generell belysning av rommet.
 • Leselys: Legg til leselamper ved siden av sofaen eller lenestolene for å gi godt lys til lesing uten anstrengelse.
 • Stemningslys: Bruk gulvlamper, bordlamper eller LED-striper langs vegger for å skape en varm atmosfære og mykere belysning om kvelden.
LES DETTE:  Hvordan få mest ut av en ovn i stuen? Fordeler, brannsikkerhet og vedlikeholdstips
Fakta Verdi
Anbefalt lumen per m² 500-1000
Optimalt antall lamper 3-5
Varmhvitt vs. kaldhvitt lys Tilpass etter aktivitet

Husk at riktig plassering av lamper kan bidra til å definere soner i stuen din, skape dybde og fremheve spesielle elementer. Eksperimentér med ulike lyskilder og armaturer for å finne den perfekte kombinasjonen som passer dine behov og stilpreferanser.

Oppbevaringsløsninger

Å holde en stor stue ryddig kan være utfordrende, men med smarte oppbevaringsløsninger kan du skape et funksjonelt og stilrent rom. Her er noen nyttige tips:

 • Skap med skuffer: Integrer skap med skuffer under sofaen eller langs veggene for å maksimere lagringsplass uten å ofre estetikken.
 • Bokhyller og hyller: Bruk bokhyller eller flyttbare hyller for å vise frem bøker, dekorative gjenstander, eller dine favorittsamlinger samtidig som du organiserer rommet.
 • Skjenker og kommoder: En stilfull skjenk eller kommode kan ikke bare legge til visuell interesse, men også gi ekstra oppbevaring til ting du ikke vil ha synlig.

Husk at kombinasjonen av funksjonalitet og design er nøkkelen til en velorganisert stor stue.

Konklusjon

Du har nå fått verdifulle tips og råd om hvordan du kan innrede en stor stue på en måte som gjenspeiler din personlighet og skaper en innbydende atmosfære. Ved å eksperimentere med ulike layouter og møbleringsalternativer, kan du finne den optimale løsningen som passer dine behov og preferanser. Husk viktigheten av å velge riktig sofa i proporsjon til rommet, et praktisk salongbord og integrere oppbevaringsløsninger for å opprettholde orden. Fargevalg, dekorasjoner og belysning spiller alle en viktig rolle i å skape en unik atmosfære i stuen din. Balanser funksjonalitet med design for å oppnå en velorganisert og stilfull stue som du vil trives i. Lykke til med din innredningsreise!

LES DETTE:  Forny stuen din med vakre bilder til vegg - skap en personlig atmosfære

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg skape en innbydende atmosfære i en stor stue?

For å skape en innbydende atmosfære i en stor stue, bør du vurdere å definere soner som TV-område eller lesehjørne, skape flyt i rommet og fokusere på et sentralt element.

Hvilke tips har du for planlegging av layouten i en stor stue?

Tips for planlegging av layouten inkluderer å eksperimentere med ulike arrangementer, velge riktig sofa i proporsjon til rommet, et praktisk og visuelt tiltalende salongbord, tillegg av lenestoler for ekstra sitteplasser og integrering av oppbevaringsløsninger som skjenker eller bokhyller.

Hva bør jeg tenke på når det gjelder fargevalg i stuen?

Når det gjelder fargevalg i stuen, bør du velge en hovedfarge, være forsiktig med mørke farger, legge til kontrasterende elementer og integrere naturlige materialer for å skape en balansert og tiltalende atmosfære.

Hvordan kan jeg optimalisere belysningen i en stor stue?

For å optimalisere belysningen bør du skape et balansert og behagelig lysmiljø med hovedlys, leselys og stemningslys. Vurder også anbefalt lumen per m², optimalt antall lamper og valg mellom varmhvitt og kaldhvitt lys for å skape riktig stemning.

Hvilke oppbevaringsløsninger fungerer bra i en stor stue?

Oppbevaringsløsninger som skap med skuffer under sofaen, bokhyller, hyller, skjenker og kommoder kan være smarte måter å opprettholde orden og funksjonalitet i en stor stue samtidig som man opprettholder et stilfullt design.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment