Smart innredning av en stor stue: Tips og triks for plassutnyttelse

Lurer du på hvordan du kan innrede din store stue på en måte som føles både koselig og funksjonell? Tenk deg å komme hjem til et rom som virkelig gjenspeiler din stil og behov, uten at det føles overfylt eller uorganisert. Det er her denne artikkelen kommer inn for å hjelpe deg!

Har du noen gang følt at din store stue kan være utfordrende å innrede slik at den føles varm og innbydende, samtidig som den utnytter plassen optimalt? Det er en vanlig utfordring mange står overfor. Men fortvil ikke! Med noen smarte tips og triks kan du skape ditt drømmerom uten stress og frustrasjon.

Planlegging av rommet

Når du skal innrede en stor stue, er det viktig å starte med en grundig planlegging. Her er noen tips for å hjelpe deg med å utnytte plassen på en funksjonell og estetisk tiltalende måte:

 • Mål rommet: Start med å ta nøyaktige mål av stuen din. Dette vil hjelpe deg med å velge riktig størrelse og antall møbler uten å overfylle rommet.
 • Definer soner: Del opp stuen i ulike soner basert på aktiviteter som lesing, TV-titting eller sosialt samvær. Dette vil hjelpe deg med å bestemme plasseringen av møblene.
 • Tenk vertikalt: Utvid lagringsplassen ved å bruke veggplass til hyller eller skap. Dette frigjør gulvplassen og gir rommet et mer luftig preg.

Å ha en tydelig plan før du går i gang vil gjøre det lettere for deg å skape et rom som både reflekterer din personlige stil og imøtekommer dine behov.

LES DETTE:  Hvor bør sofaen stå plassert i stue

Valg av møbler

Når du innreder en stor stue, er valget av møbler avgjørende for både funksjonalitet og stil. Her er noen viktige tips å huske på:

 • Målrommet nøyaktig før du kjøper møbler for å sikre at de passer proporsjonalt.
 • Definer ulike soner basert på aktiviteter som lesing, TV-titting eller selskap, og velg passende møbler til hver sone.
 • Husk å utnytte vertikal plass ved hjelp av bokhyller, skap eller høye enheter for effektiv lagring.
 • Velg møbler med flere funksjoner, som f.eks. sovesofaer eller oppbevaringsbenker, for å maksimere bruken av plassen din.

Husk at riktig utvalg og plassering av møbler vil bidra til å skape en balansert og funksjonell atmosfære i den store stuen din.

Fargepalett og dekor

Når du innreder en stor stue, er valget av fargepalett og dekor avgjørende for å skape den ønskede atmosfæren. Her er noen nyttige tips:

 • Fargetema: Velg en fargepalett som reflekterer din personlige stil og gir rommet sammenheng. Overvei å bruke en hovedfarge med noen aksentfarger for visuell interesse.
 • Lysinnslipp: Vurder hvor mye naturlig lys rommet får, da dette vil påvirke hvordan fargene oppfattes. Lyse farger kan få et rom til å virke større, mens dype farger kan gi en mer intim atmosfære.
 • Dekorative elementer: Legg til teksturer gjennom tepper, puter og gardiner for å skape dybde i rommet. Planter, kunstverk og belysning er også viktige elementer som kan bidra til å sette stemningen.
 • Personlig preg: Innlem personlige gjenstander som bilder eller arvestykker i dekoren for å gjøre stuen mer unik og inviterende.

Husk at riktig balanse mellom farger, teksturer og dekorative elementer vil bidra til å skape en harmonisk helhet i den store stuen din.

LES DETTE:  Hvordan integrere en benk i stuedesignet for ekstra sitteplasser og oppbevaring

Belysningstips

Når du innreder en stor stue, er riktig belysning essensielt for å skape den rette atmosfæren og funksjonaliteten. Her er noen nyttige tips for å optimalisere belysningen i ditt rom:

 • Variantbelysning: Bruk en kombinasjon av taklamper, gulvlamper og bordlamper for å skape et lagdelt og behagelig lysmiljø.
 • Dimmere: Installer dimmere på lampene dine for å justere lyset etter behov og skape ulike stemninger i rommet.
 • Naturlig lys: Utsett vinduer ved å bruke lette gardiner eller persienner som slipper inn naturlig lys uten å ofre personvernet.
 • LED-belysning: Velg energieffektive LED-pærer for lavere strømregninger og et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelle glødepærer.
 • Fokusområder: Bruk retningsbestemt belysning, som spotlights eller veggmonterte lamper, for å fremheve kunstverk, bokhyller eller andre interessante områder i rommet.

Med disse belysningstipsene kan du skape den perfekte stemningen og funksjonaliteten i din store stue.

Oppbevaringsløsninger

Når du innreder den store stuen din, er det viktig å tenke på oppbevaringsmuligheter for å holde rommet ryddig og funksjonelt. Her er noen smarte tips for effektive oppbevaringsløsninger:

 • Skreddersydde hyller: Tilpassede hyller kan utnytte vertikal plass optimalt og skape lagringsplass uten å ta opp unødvendig gulvplass.
 • Multifunksjonelle møbler: Velg møbler som også har innebygd lagringsplass, for eksempel salongbord med skuffer eller lenestoler med oppbevaring under setet.
 • Opphengsløsninger: Bruk veggmonterte kroker eller hyller for å henge opp ting som ikke brukes daglig, for eksempel vesker, jakker eller pledd.
 • Lukkede skap: Skap med dører kan skjule rot og gi et rent uttrykk i rommet. Du kan velge skap i stil med resten av innredningen for en helhetlig look.

Disse løsningene vil bidra til å organisere tingene dine på en praktisk måte samtidig som de passer inn i den estetiske helheten av den store stuen din.

LES DETTE:  Hvor mange spotter trenger du i stuen din? Finn riktig belysning her

Konklusjon

Du har nå fått smarte tips for å innrede din store stue på en funksjonell og estetisk tiltalende måte. Ved å fokusere på grundig planlegging, riktig møbelvalg, og viktigheten av fargepalett og dekor, kan du skape en balansert og funksjonell atmosfære i rommet ditt. Husk å utnytte vertikal plass for lagring og velge møbler med flere funksjoner for å maksimere plassen. Ved å implementere oppbevaringsløsninger som skreddersydde hyller, multifunksjonelle møbler, opphengsløsninger, og lukkede skap, kan du organisere tingene dine på en praktisk måte samtidig som de passer inn i den estetiske helheten av stuen din. Nå er det på tide å ta disse tipsene i bruk og skape din drømmestue!

Frequently Asked Questions

Hvordan bør jeg starte når jeg skal innrede en stor stue?

Begynn med å måle rommet nøyaktig og definere soner basert på aktiviteter. Utvid oppbevaringsmuligheter ved å utnytte vertikal plass.

Hva bør jeg tenke på når det gjelder valg av møbler til en stor stue?

Mål rommet nøye for å sikre riktig størrelse på møblene. Velg multifunksjonelle møbler og utnytt vertikal plass for lagring.

Hvilke elementer er viktige for å skape en balansert og funksjonell atmosfære i en stor stue?

Fokusér på riktig fargepalett, lysinnslipp, teksturer, planter, belysning og personlige gjenstander for å skape balanse og funksjonalitet.

Hvordan kan jeg organisere tingene mine på en praktisk måte i en stor stue?

Bruk skreddersydde hyller, opphengsløsninger, lukkede skap og multifunksjonelle møbler for å organisere og opprettholde en estetisk helhet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment