Hvordan vinterlagre Skaugumbegonia?

Overvintring: De er flerårige med tåler ikke frost. Knollene må tas inn på høsten, børst av jord, tørkes inne en stund på benken og oppbevares etterpå kjølig og mørkt, gjerne i avispapir. Ikke for fuktig slik at de råtner.

Hvordan oppbevare pelargonia over vinteren?

Pelargonia er en av de sommerblomstene du kan oppbevare gjennom vinteren og plante i utepottene igjen når våren kommer. Blomstene bør oppbevares tørt og kjølig gjennom vinteren, gjerne i et kjellerrom som holder ca. 5 grader. Husk at pelargonia ikke tåler frost.

Når skal Skaugumbegonia tas opp?

Blomstringstid:juni – til frosten kommer. Skjøtsel: Etter første frostnatt tas knollene inn. Legges frostfritt, mørkt og tørt på litt strøtorv i isoporkasse. Tas ut i begynnelsen av mai hvis frostfritt.

Hvordan vinterlagre Skaugumbegonia? – Related Questions

Kan begonia stå inne?

Som stueplante bør begonia stå i fred i omkring 20 grader, holdes jevnt fuktig med lunkent, kalkfritt vann, langt unna trekk og aldri dusjes. Begonia dør av tørke, dropper blomster i trekk og utsettes for sopp- og sykdommer ved dusjing. Unngå å snu og vende på den, ellers vrir den av seg blomstene.

Hvor lav temperatur tåler begonia?

Vanlig stuetemperatur er ideelt. Planten er ikke glad i kald trekk, og det må ikke bli under 15 grader. De fleste av våre stueplanter kommer fra regnskogen, og de liker høy luftfuktighet. Noen tåler lav luftfuktighet bedre enn andre, men en liten luftfukter gjør under for slike tropiske planter!

Hvordan oppbevare knoller om vinteren?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Når plante ut knoller?

Knoller som skal legges direkte på vokseplassen kan legges før faren for nattefrost er helt over. De bruker litt tid på å sette røtter og nye skudd, og ligger trygt og beskyttet for lett nattefrost under jordoverflaten, men som sagt, vi foretrekker å starte dem inne.

Hvor lenge skal knoller ligge i vann?

Etter et tørt og kjølig (frostfritt) vinteropplag kan knollene forkultiveres fra mai. Nå blir det rett i jorda. Dvs, legg alltid knollene minst et døgn i vann før de plantes ut.

Hvordan sette begonia knoller?

Deling av knoller

Har du en stor knoll er det bare å ta kniven å dele i to eller tre. Pass bare på at det er små skudd eller «øyne» på begge deler slik at den kommer fort og fint i vekst. Når jeg deler en knoll lar jeg tørke noen dager. Dette er for at snittflaten skal rekke å tørke opp og korke seg før planting.

Hvordan oppbevare begonia?

Når de er vel inne lar jeg Begoniaen stå kjølig og tørt. I løpet av ikke lange tiden løsner stilkene lett fra knollen. Knollen graves da opp og renses for gammel jord og røtter. Nå skal de oppbevares mørkt og kjølig frem til våren før de skal plantes igjen.

Skal begonia beskjæres?

I varmt klima gjøres beskjæring av begoniaplanter vanligvis om våren. I kule klima beskjæres begonier om høsten, hovedsakelig slik at de lett kan passe på et innendørs sted for å trygt overvintre.

Hvordan stelle pelargonia?

Pelargoniaen anses for å være en lettstelt plante som ikke krever mye mer enn gjødsel og vann for å blomstre og trives godt. Den trives derimot ikke i for våte omgivelser, så du kan med fordel la pelargoniene tørke ut godt før du vanner dem. Det er kun i perioden midt på sommeren du muligens må vanne dem litt oftere.

Når skal man klippes ned pelargonia?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Hvor mye skal pelargonia klippes ned?

En god tommelfingerregel er å skjære bort cirka halvparten eller 2/3 av pelargoniaen. La det stå igjen to-tre «øyne», det vil si de runde ringene på stilken. Fordelen ved å trimme kraftig er at forgreningene starter langt nedenfra, og dermed får du en tett og fin pelargonia.

Når bør man ta stiklinger av pelargonia?

Én pelargonia kan bli til flere! Og vår og tidlig sommer er en fin tid for å ta stiklinger. Jeg overvintrer mine pelargoniaer i en kjølig kjellerbod, deretter får de vokse litt i stua, før de flytter ut i siste halvdel av mai.

Hva gjør man med pelargonia om høsten?

Pelargonia må ha det frostfritt. De liker ikke rå /fuktig luft. De kan godt overvintre i stua, men vil nok bli litt mer pjuskete når det er på det mørkeste om du ikke har tilleggslys (hvem blir ikke litt mer pjuskete om vinteren?). Noen velger å la pelargoniaene gå i dvale.

Er pelargonia flerårig?

Pelargonium = pelargonium eller pellis = busk som må overvintres inne. – Det finnes en rekke arter og hybrider av pelaronium også. Ingen kan bo ute en norsk vinter, men noen tåler en liten snei kulde, andre er så varmekjære at de må stå inne selv på sommeren.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment