Hvordan vet man at man har skjeggkre?

Man oppdager gjerne skjeggkre når man slår på lyset om natten eller morgenen. De er piler av sted når lyset skrus på. Typisk kan man også se de når man løfter på ting som har ligget på gulvet. Limfeller kan benyttes for å avklare om det er skjeggkre.

Hvorfor får man sølvkre i huset?

Sølvkre trives på kjøkken, bad eller andre rom med høy fuktighet, og tilstedeværelsen av sølvkre kan derfor indikere fuktskader, forteller Olsen. Forekomsten av sølvkre kan også indikere at huset har dårlig ventilasjon, vannansamlinger, dårlig drenering eller andre ting som danner fuktighet.

Hvordan vet man at man har skjeggkre? – Related Questions

Kan skjeggkre bli borte av seg selv?

Skjeggkre koser seg godt med støv, og fjerner du denne mattilgangen vil de ofte forsvinne av seg selv. Dersom du er usikker på hvor i huset de holder til, kan du sette opp limfeller i nærheten av møbler, listverk, kontakter etc. som du sjeldent vasker under eller har vanskeligheter med å flytte på.

Hvilke boliger trives skjeggkre?

– I motsetning til sølvkre liker skjeggkre seg best på tørre og varme steder, og de bruker gjerne hele bygningsstrukturen i huset. De elsker mørke plasser, som under lister, i veggen, i kott eller skap. I løpet av livet kan de legge rundt 150 egg. Favorittretten er gamle bøker og annet papir, sier Karlsen.

Hva dør skjeggkre av?

Oppvarming av hulrom og skjulesteder kan bare drepe skjeggkre hvis individene utsettes for direkte varme. Alle stadier av skjeggkre dør hvis de utsettes for -10 °C i 24 timer (upubliserte data). Kulde er mest relevant i forbindelse objektbehandling ved museer, biblioteker og arkiver.

Hva liker ikke skjeggkre?

Det sies at skjeggkre ikke liker lukten av lavendel, så noen dråper lavendelolje i vaskevannet kan gjøre susen. Dessuten lukter det godt, også for oss mennesker. Husk ellers at skjeggkre kan være et tegn på at noe er galt i hjemmet ditt.

Hvordan dør skjeggkre?

Skjeggkre er nattaktive. Sensitiv for lave og høye temperaturer. Utvikling og aktivitet begrenses kraftig ved temperaturer under 16 grader og stanser helt ved elleve grader. Temperaturer over 26 grader begrenser også levetiden betraktelig, og de dør etter en time hvis de utsettes for 41 grader.

LES DETTE:  Hvordan støpe søyler?

Kan man bli helt kvitt skjeggkre?

Bekjempelse av skjeggkre med svært små mengder giftig åte viser seg å være effektivt over tid. Bekjempelsen skjer ved at skjeggkre spiser giftig åte. Dessuten får de en tilleggsforgiftning om de spiser skjeggkre som allerede har dødd av giften.

Kan skjeggkre være i senga?

I sju måneder har hun måtte leve med skjeggkre. – De kryper i senga mi, på kjøkkenbordet, i matvarene mine, på badet, i sofaen, på nattbordet.

Kan skjeggkre komme inn utenfra?

Skjeggkre kan enten bli med hjem fra ferie i bagasje eller via papp fra noe du har kjøpt. De lever ikke i naturen i Norge, og kommer derfor ikke utenfra på noen annen måte enn via noe vi tar med oss hjem, eller at de sniker seg over fra naboen i sammenfestede boliger.

Kan skjeggkre følge med klær?

Når man stadig frakter klær og utstyr frem og tilbake mellom hjem og skole / barnehage, vil det stadig være en risiko for å få med skjeggkre hjem. – Husk å se gjennom klær, poser, sekker og slikt som du tar med hjem fra kurven til poden om ettermiddagen, sier Ervik.

Hvor mange hus har skjeggkre?

Bekjempelsesmetoder utviklet. Antallet skademeldinger på grunn av skjeggkre har ikke stoppet opp. I 2019 fikk Norsk Hussopp Forsikring alene melding om skjeggkre i over 11 000 boliger. Selskapet forventer at økningen fortsetter i året som kommer.

Hvor lang tid tar det å bli kvitt skjeggkre?

Problemer med skjeggkre krever lang tid og flere oppfølginger. Jo tidligere du oppdager et problem med dette skadedyret – desto bedre. Tid: Det vil ofte ta flere uker, og kanskje måneder å bli kvitt skjeggkre for en skadedyrbekjemper.

LES DETTE:  Hvor mye vekt tåler en H-bjelke?

Er skjeggkre en mangel?

Det er ikke slik at skjeggkre lenger er å anse som en vesentlig mangel ved eiendommen. Tidligere kunne kjøper forvente å tilkjennes nokså høy erstatning for verdireduksjon av eiendommen. I dag er det normalt bare saneringskostnadene man kan forvente å få dekket av selger.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment