Hvordan unngå at katter bæsjer i hager? Best tipsene her

Lurer du på hvordan du kan holde katter unna hagen din? Kanskje har du opplevd den frustrerende følelsen av å finne kattedo midt blant blomstene dine. Det er ikke bare irriterende, men det kan også skade plantene dine. Men fortvil ikke, for jeg har noen smarte triks å dele med deg.

Forestill deg å kunne nyte hagen din uten å bekymre deg for uønskede gjester som etterlater seg spor. Ved å følge noen enkle råd, kan du skape en katt-vennlig, men bæsj-fri utendørs oase. Ikke bare vil du slippe å rydde opp etter naboens katt, men du vil også bevare hagens skjønnhet og helsen til plantene.

Plant kattesikre planter

Når du planlegger hagen din, kan det være lurt å velge planter som katter ikke er så glade i. Dette kan bidra til å holde dem borte fra området og redusere sjansene for uønsket bæsjing.

Noen eksempler på kattesikre planter du kan vurdere å inkludere i hagen din:

 • Lavendel
 • Mynte
 • Salvie
 • Geranium
 • Roser

Disse plantene har lukter som mange katter ikke liker, noe som gjør dem mindre attraktive for kattebesøk. Ved å integrere slike planter i hagen din, kan du skape et miljø som både tiltrekker andre ønskede besøkende og avskrekker nabolagets katter.

Bruk naturlige avskrekkingsmidler

Når det gjelder å holde katter borte fra hagen din, kan naturlige avskrekkingsmidler være en effektiv løsning. Disse midlene er miljøvennlige og kan bidra til å skape et område som kattene vil unngå.

 • Sitronskall og appelsinskall: Katter har en tendens til å ikke like lukten av sitrusfrukter. Plasser derfor sitron- eller appelsinskall rundt i hagen for å skremme dem bort.
 • Peppermynteolje: Peppermynteolje har en sterk lukt som mange katter finner ubehagelig. Bland litt peppermynteolje med vann og spray dette rundt i hagen.
 • Kaffegrut: Kaffegrut er ikke bare bra for planter, men det kan også fungere som et avskrekkingsmiddel mot katter. Dryss litt kaffegrut rundt i hagen for å holde dem unna.
LES DETTE:  Hvordan steller pasienter med clostridium: En guide for omsorg-ledelse

Ved å bruke disse naturlige midlene på riktig måte, kan du skape et miljø som er mindre attraktivt for nabolagets katter, samtidig som du tar vare på plantene dine og holder hagen bæsj-fri.

Fjern tilgjengelige jordområder

For å unngå at katter bæsjer i hagen din, er det viktig å fjerne tilgjengelige jordområder. Her er noen nyttige tips:

 • Dekk til løs jord med steiner eller torv for å redusere mulighetene for at katter graver og gjør sitt fornødne.
 • Plant tette busker eller planter for å hindre kattene i å komme til områder hvor de kan grave eller legge igjen avføring.
 • Bruk netting eller gjerder for å hindre at katter får tilgang til spesielle områder i hagen som de liker.

Husk at ved å begrense tilgangen til jordområdene, kan du effektivt minske sjansene for uønsket bæsjing i hagen din.

Skap en barriere rundt hagen

For å beskytte hagen din mot uønskede katter, kan du opprette fysiske barrierer som hindrer dem i å komme inn og gjøre fra seg. Her er noen effektive måter å skape en barriere rundt hagen:

 • Gjerder: Sett opp et solid gjerde rundt hagen for å holde katter ute. Sørg for at gjerde er minst 1,8 meter høyt for å hindre dem i å hoppe over.
 • Netting: Bruk tett netting eller wirenett langs bunnen av gjerdet for ekstra sikkerhet. Dette vil hindre kattene i å grave seg under gjerdet.
 • Piggmatte: Legg ut en piggmatte langs grensene av hagen. Katter liker ikke følelsen av pigger under potene sine og vil unngå området.

Ved å bruke disse metodene kan du effektivt begrense tilgangen til hagen din og redusere sjansene for at katter legger igjen avføring der.

LES DETTE:  Hva spiser haren i hagen? Effektive metoder for å beskytte hagen din

Hold hagen ren og oppryddet

For å opprettholde en bæsj-fri hage, er det viktig å holde området rent og ryddig. Her er noen enkle trinn du kan følge for å sikre at kattene holder seg unna:

 • Fjern avføring regelmessig: Sørg for å fjerne eventuelle kattelort så snart du oppdager dem. Dette vil bidra til å redusere lukten som tiltrekker katter.
 • Bruk eddik eller sitrusfrukter: Spray eddik eller presset sitronsaft i hagen din. Katter liker ikke lukten av disse og vil derfor unngå området.
 • Unngå matrester i hagen: Ikke la matrester ligge ute, da dette kan tiltrekke katter. Hold søppelbøtter godt lukket.
 • Plant duftende urter: Noen planter som mynte, rosmarin eller lavendel har en lukt som skremmer bort katter. Vurder å plante slike urter rundt hagen din.

Konklusjon

Du har nå fått nyttige tips og råd om hvordan du kan holde katter unna hagen din for å forhindre uønsket avføring. Ved å implementere en kombinasjon av fysiske barrierer som gjerder, nett eller piggmatte, samt å bruke duftende urter og unngå matrester, kan du skape en bæsj-fri utendørs oase. Å fjerne avføring regelmessig og bruke eddik eller sitrusfrukter er også effektive metoder for å opprettholde hagens skjønnhet og plantenes helse. Husk at det å ta disse enkle tiltakene ikke bare bidrar til å holde katter unna, men også til å opprettholde et trivelig og velstelt utemiljø. Så sett i gang med å implementere disse rådene, og nyt en hage fri for kattedo!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg holde katter borte fra hagen min?

For å holde katter unna hagen, anbefales det å dekke til jordområder med steiner eller torv, plante tette busker, bruke netting eller gjerder, samt opprette fysiske barrierer som piggmatter langs hagegrensene.

LES DETTE:  Hvordan plante ferskentre? Enkel veiledning

Hvilke andre tiltak kan jeg ta for å unngå kattens avføring i hagen?

Andre tiltak inkluderer å fjerne avføring regelmessig, bruke eddik eller sitrusfrukter, unngå matrester, og plante duftende urter som mynte, rosmarin eller lavendel for å skremme bort katter.

Hvorfor er det viktig å holde hagen fri for kattens avføring?

Ved å holde hagen bæsj-fri, opprettholder du både hagens skjønnhet og plantenes helse, samtidig som du reduserer ulempene ved kattens tilstedeværelse.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment