Hvordan ta vare på Venusfluefanger?

Venusfluefangeren trenger ikke spesielt mye vann, men det er viktig at jorden holdes konstant fuktig. Det interessante er at du ikke trenger å være redd for å komme borti følehårene når du vanner: Planten merker forskjell på berøring av insekter og vann, så bladene lukker seg ikke.

Hvordan spiser kjøttetende planter?

Når krypet setter seg i blomsten og rører ved minst to av hårene, slår «kjeften» igjen kjevene, fluen sitter fast, og den kjøttetende blomsten utvinner næring fra byttet sitt ved hjelp av en væske som på ca. en uke bryter ned insektet.

Hvordan ta vare på Venusfluefanger? – Related Questions

Hvilken plante er dette gratis?

Med appen PlantNet Plant Identification kan du raskt og enkelt finne ut hvilke planter du ser når du er på skogstur. Appen er gratis og fås til både iPhone og Android. Appen er lagd for å identifisere planter ute i naturen, men den er mindre egnet til å identifisere stueplanter eller frukt fra kjøleskapet.

Hvordan få stort pengetre?

Ompotting av pengetre

Pengetre vokser ikke så fort, og trenger normalt sett ikke å pottes om oftere enn hvert andre eller tredje år. Løft planten ut av potten for å sjekke om den trenger en større potte. Hvis det er en god del synlige røtter rundt jordklumpen, er det på tide med omplanting.

Hvordan få røtter på sukkulenter?

Slik formerer du sukkulenter:
  1. Start med å klippe av toppen av sukkulenten din.
  2. Fjern så forsiktig bladene ved å vri dem rundt.
  3. Legg dem så på kaktusjord i en potte.
  4. Spray med vann – annenhver dag anbefales.
  5. Etterhvert dannes det røtter.
  6. La den gro til det danner seg en ny baby-sukkulent.
  7. Plant baby-sukkulenten i potte.

Hvorfor mister Pengetreet blader?

Når planten mister blader eller får flekker på bladene betyr det at den har fått for lite vann. Lys: Dette treet trenger masse lys for å vokse, jeg har det derfor stående rett foran et vindu som gir lys hele dagen, men ikke direkte sollys. Planten får ingen gjødsel, men god, levende jord.

Hvordan ta avlegger av Pengeplante?

Ønsker du å ta en avlegger er pilea, eller kinesisk pengeplante, et godt valg. Avleggerne dukker opp midt i potten, gjerne et lite stykke unna stammen til morplanten. Grav så langt ned du kommer i jorden, til du finner hele avleggeren. Brekk eller kutt forsiktig av uten å skade morplanten.

LES DETTE:  Hvor trives løytnantshjerte?

Hvordan få en fyldig Pilea?

En Pilea trives best med mye lys. Imidlertid bør det ikke være direkte sollys, da det får bladene til å bli gule og kjedelige. Den må derfor ha mye indirekte sollys, som den kan i et nordvendt, kjølig vindu, eller hvis den plasseres inne i rommet der den ikke står direkte i solstrålene.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Merk! Stiklinger kan både settes rett i jord, og settes i vann. Det dannes røtter på begge måter, men kan være lettest å se at man får det til i vann. Det kan ta mellom 2 og 6 uker før røttene kommer.

Er Pengeplante giftig?

Pengetre (Crassula ovata) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak. Pengetre høyrer til Crassula-slekta. Felles for slekta er at plantene er relativt ufarlege å smake på. Et du store mengder plantemateriale, kan det likevel gi magesmerter og diaré.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Hva er den giftigste planten i Norge?

Skarntyde vokser vilt og kan bli mellom en halv til to meter høy. Den lukter ofte vondt. Planten blomstrer med hvite blomster i juni og juli, og stilken er karakteristisk rødflekkete. Planten er giftig på grunn av de to alkaloidene koniin og gamma konicein.

LES DETTE:  Skal roser klippes ned om høsten?

Hvordan trimme elefantøre?

Hvordan trimmer og kutter jeg elefantøre? Om du har fått en plante som har skutt i været, kan du med fordel klippe av den med saks, eller skjære av toppen med en kvass kniv til passe høyde. Sett deretter den nye stiklingen din i et glass med vann der den kan slå nye røtter et par uker før du planter den på nytt.

Er elefantøre giftig?

Elefantøre/Alocasia-arter er bladplanter med store skjoldformede blader. Alle deler av planten er irriterende. Den gir smertefull irritasjon i hals, lepper, munn, svelg, øyne og på hud. Fjern eventuelle planterester, gi drikke og se artikkelen om førstehjelp.

Hvor ofte skal elefantøre vannes?

Vanning: Planten tåler godt sparsom vanning fordi den samler opp noe vann i bladene. Hvis den får for mye vann kan bladene råtne. La gjerne planten tørke lett opp mellom hver vanning.

Hvordan trives elefantøre plante?

Stell av Alocasia – Elefantøre:

Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment