Hvordan ta vare på dracaena?

Dracaena – Draketre
  1. Planten liker både lys og skygge, så lenge den får stå i en god stuetemperatur.
  2. Den tåler at den bare får vann «når du husker det», men den blir allikevel glad for litt ekstra stell. og godt med vann når den er tørr.
  3. Kan bli hele 12 meter høy.

Hvordan ta avlegger av Draketre?

Da gjør du slik:
  1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
  2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
  3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
  4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
  5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Er Draketre giftig?

Toksisitet: Hund: Inntil en plante til 14-16 kg hund ga ingen til lett forgiftning i få kasus. Katt: Spesielt toksisk. Klinikk: Symptomer innen få timer etter inntak.

Hvordan ta vare på dracaena? – Related Questions

Kan dracaena stå ute?

Dracaena indivisa er en stor og flott palme som gir skikkelig palmesus på terrassen. Den er lettstelt og tåler både sol og skygge. Plassering: Palmen trives i full sol, både ute på terrassen og innendørs.

Er dracaena giftig for katter?

Her er noen av vanligste stueplantene som kan være farlige for katter. Disse plantene bør du ikke ha i huset: Dracaena-arter (draketre)

Er Dracaena marginata giftig?

Dei fleste planter er stort sett lite giftige, og du får derfor ikkje symptom om du tek ein liten smak. Dracaenaartar er slike planter. Gi gjerne barnet ditt litt å drikke dersom ho/han har smakt på dracaena.

Er en monstera giftig?

Symptomer ved inntak

Plantens irritrende plantesaft kan gi svie i munnen eller i øynene. Er det svelget en bit kan det også gi irritasjon i magen, som kan vise seg som magesmerter. Dette kan også føre til at barnet kaster opp.

Hvilke planter holder katter borte?

Plant lavendel og rosmarin blant staudene, og hold kattene på avstand på grunn av duften. Hvis du tømmer litt kaffegrut eller legger noen pepperkorn der du finner avføring, gjør det at katten ikke går til samme sted igjen.

Er dracaena giftig?

Dei fleste planter er stort sett lite giftige, og du får derfor ikkje symptom om du tek ein liten smak. Dracaenaartar er slike planter. Gi gjerne barnet ditt litt å drikke dersom ho/han har smakt på dracaena.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Hvilke planter er giftige i Norge?

Giftige planter i Norge
barlindpiggeple
engletrompetrhododendron
galneurtselsnepe
giftkjeks/skarntydeslyngsøtvier
gullregnstorhjelm

Hva er den giftigste planten i Norge?

Skarntyde vokser vilt og kan bli mellom en halv til to meter høy. Den lukter ofte vondt. Planten blomstrer med hvite blomster i juni og juli, og stilken er karakteristisk rødflekkete. Planten er giftig på grunn av de to alkaloidene koniin og gamma konicein.

Er tuja giftig?

Thuja forårsaker ingen allergier. Men plantesaften er giftig og kan virke irriterende på hud og slimhinner.

Er geitrams farlig?

Geitrams (Chamaenerion angustifolium) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvor giftig er Storhjelm?

Storhjelm (Aconitum napellus) er en svært giftig plante. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom noen har smakt på storhjelm. Ved alvorlige symptomer ring 113.

Hvorfor mister Elefantøre blader?

Hvis du opplever gule blader, tørre flekker eller krøllete blader, så er det et tegn på at elefantøre planten mistrives. Det er nøkkelord: lys, vann og temperatur. Du skal sørge for at elefantøre planten din ikke står i direkte sollys som kan gjøre bladene gule.

Hvor giftig er monstera?

Er Monstera giftig? Både ja og nei. De grønne bladene og stilkene er faktisk giftig for både mennesker og dyr. Barn kan få utslett og spesielt katter kan få kramper, slag, smerter og hevelser!

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment