Hvordan så hosta?

på nordsiden av huset eller i skyggen av trær. Jorda bør ikke bli for tørr. Hosta spirer sent, og kan plantes der snøen ligger sent om våren, eller sammen med løkblomster. Sorter med mye hvitt i bladene trenger noe mer lys for å bli fine.

Når kan man plante hosta?

Hosta kan plantes hele sesongen, fra vår til høst, men bør plantes tett fordi den ikke vokser så fort. Hosta liker litt leire, men den trives godt i all jord som holder på fuktigheten. Den liker ikke å bli stående i vann. Ved planting er det fint å blande litt kompost inn i jorda.

Hvordan så et frø?

Mindre frø kan legges i et brettet papir og ristes forsiktig ut på jorden. De små frøene skal kun ha et tynt lag med jord/sand over seg og 4-5 frø legges i hver potte. Store frø dekkes med 1-1,5 cm jord og gjerne 2-3 stykker i sammen potte. Lag hull med en pinne/blyant, slipp frøet nedi og fyll etter med jord.

Kan hosta stå i krukke?

Du kan enkelt la hosta overvintre i krukker, da det er en veldig robust plante. Det er derfor heller ikke nødvendig å vinterdekke planten, men planten kommer til å visne og bli trist å se på i en liten periode.

Hvordan så hosta? – Related Questions

Skal hosta klippes ned om høsten?

Skal hosta klippes ned om høsten? Trim hostaplanter tilbake årlig på senhøsten. I år med en tidlig første frost blir bladene raskt brune og dør tilbake til bakken i oktober. Hosta-blader tåler dårlig frost.

Er hosta flerårig?

Hosta eller bladlilje som det også kalles er en populær flerårig staude best kjent for sine vakre blader og hardføre egenskaper.

Skal man klippe hosta ned?

Om hele planta blir gul, kan den klippes ned. Da har den gjort sitt for i år og går i dvale fram til neste år.

Er hosta vintergrønn?

Hosta har ganske riktig blomster den også, men det er bladverket og ikke blomstene som gjør at vi og andre bruker Hosta i hagen. De er ikke vintergrønne men visner helt ned hver høst, så det tar litt tid før de kommer til sin rett i vårhagen.

Hvordan klippe hosta?

Døde blader er vennlige mot skadedyr, så det er lurt å begynne å beskjære hostaplanter når bladene falmer. Klipp av alle bladene og løvet på bakkenivå, ta det opp og legg det vekk. Dette bidrar til å holde ting i hagen ryddig og hindrer insekter i å overvintre i døde blader.

Hva gjør man med hosta på høsten?

Hvis plantene fikk velge, beholder de nok bladene slik som i naturen. Unntaket er om bladverket tydelig er angrepet av soppsykdom. Fjerner vi bladene da, hindrer vi opphoping og begrenser kanskje smitten neste år. Men ellers er det best å la bladene stå om høsten.

Kan man ta avlegger av Hosta?

En tue med Hosta kan enkelt deles opp i flere mindre planter. Som du ser består tua av separate bladrosetter.

Hva kan jeg plante sammen med Hosta?

Hvilken stauder trives og passer sammen med Hosta? De aller fleste! De er fine sammen med bregner, løyntnantshjerte, småhjerte, skyggesildre, dagliljer, juleroser, blå valmuesøster, stjerneskjerm for å nevne noen.

Når klippe ned strå?

All nedklipping av flerårig gress skal skje på våren etter at frosten er over. Da kan tørre døde strå (gule, grå og halmaktige), og frøhoder klippes av ca 1-2 cm over bakken.

Når skal man klippe ned lavendel?

Sent på høsten bør lavendel klippes helt ned når planten har visnet. Dette bør gjøres for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen når våren kommer. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Lavendel deles gjerne om høsten.

Hvor ofte klippe tuja?

Du kan klippe tujahekk hele året, men den beste perioden er fra frosten har gått og til september. Tujahekken bør beskjæres hvert år – helt fra den er liten. Når du klipper over en gren, «oppmuntrer» du den til å skyte nye skudd. Start med å klippe sidene på hekken.

Hvordan stelle Festuca?

Råd om stell

Festuca glauca ‘Intense Blue’ trives i veldrenert, næringsrik gjerne porøs jord. Bruk en potte med dreneringshull i bunnen og grunn gjerne potten med lekakuler for økt drenering. Plasser Festuca glauca ‘Intense Blue’ i sol-halvskygge med god tilgang til lys. Hold jorden lett fuktig, men ikke våt.

Hva er Dekkfrøete?

Blomsterplantene kalles også de dekkfrøete plantene fordi frøemnet utvikles i en slags beholder. Dette skiller blomsterplantene fra de nakenfrøete plantene, som også er frøplanter, men hos de nakenfrøete sitter frøemnene ganske åpent på et bladliknende organ.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment