Hvordan plante i potter ute?

Slik planter du
 1. Sørg for at det er dreneringshull i potten.
 2. Legg småstein eller leca som drenering i bunnen av potten, i et lag på ca 3-5 cm.
 3. For å hindre at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshullene, legges et lag med fiberduk, tøy eller lignende.
 4. Fyll så på med jord.

Hva er Fiberclay?

Fiberclay er et vejrbestandigt materiale, og krukkerne kan brukes både ute og inne. Materialet fiberclay er laget av cement, hvor der er blandet glasfiber i – derav navnet. Fiberclay er frostsikret ned til minus 35 grader.

Hva gjør man med uteplanter om vinteren?

Temperatur:
 1. Plantene foretrekker å stå svalt og kjølig.
 2. Helst mellom 5-10 grader.
 3. Unngå store temperatursvingninger.
 4. Kjeller, bod, loft eller garasje er velegnede kjølige overvintringssteder.
 5. Har du ikke tilgang på kjeller/garasje kan du sette det i det kjøligste rommet du har, men da må du huske å vanne det noe mer.

Hvordan plante i potter ute? – Related Questions

Hvordan male glaserte Utepotter?

Glaserte blanke krukker bør grunnes med heftgrunn før de males. Dersom glasuren er matt og tørr kan den males uten at du grunner først. Her kan du bruke flere typer maling. En metallmaling vil binde godt og skape en hard og robust overflate.

Kan man male før det regner?

Ikke all slags vær er godt malervær. De færreste ville vel stå og male i pøsregnet, men at ikke heller den nymalte overflaten bør utsettes for regn er kanskje ikke like kjent. Ved maling skal underlaget være tørt og fast. Best er det om det ikke regner, eller fare for dugg.

Kan man male selv om det regner?

Å male i regnvær er ikke å anbefale. Heller ikke å få nedbør på en nymalt vegg. Sjekk værmeldingen for den dagen du skal male, og for noen dager frem i tid. Du bør være rimelig sikker på oppholdsvær over flere dager før du setter i gang.

Kan Bengalack brukes på mur?

Bengalack eller murmaling

Vi valgte å bruke Bengalack, da denne kan brukes på alle typer harde overflater, som metall, plast eller keramikk.

Hvor lenge holder bengalakk?

Quick Bengalack tåler vær og vind meget godt. Det er først og fremst solstrålene som bryter ned malingen over tid. Men 2-3 strøk vil holde mange år.

Hva kan males med bengalakk?

Quick Bengalack er redningen for rustne, slitte eller bortglemte gjenstander! Med en verden av farger å velge mellom, kan du enkelt gi nytt liv til gamle skatter av jern, hardplast, metall, tre eller stål.

Er det farlig å puste inn bengalakk?

Bengalack lukter sterkt og er ikke noe særlig å puste inn. Det er derfor lurt å ta med prosjektet ut, til et sted du både får frisk luft og kan søle litt. Det er litt tørketid (avhengig av temperatur) så det kan være fint å stå under tak, hvis mulig. Bruk gjerne hansker og maske for å beskytte deg selv.

Hvordan fylle blomsterkasse?

Blomsterkassen din skal fylles med pottemiks eller pottejord når du planter blomstene og urtene. Det er en god ide å tilsette litt vann i kassen. Når jorden er fuktig kan du røre en organisk gjødsel eller kompost i. Etterpå velger du de plantene som du vil ha i kassen.

Kan man male kunstrotting?

– Det går helt fint å malekunstrotting. Med det kan lønne seg å bruke et litt kraftigere rengjøringsmiddel først, som Kraftvask, slik at man får bort den litt fete overflaten, råder Per Lund Nielsen hos teknisk service hos Scanox, som blant annet produserer Quick Bengalack.

Hvordan male rammer?

Om du har glatte rammer i tre, så holder det stort sett å pusse med et fint sandpapir. Så kan du sette i gang å male. Det kan være lurt å legge på et størk med grunning før du maler, men det er ikke nødvendig. Bruk olje- eller interiørmaling og gå over med en fordriver for å få et jevnt resultat uten sig i malingen.

Kan man male plastikk?

Både tre, metall og plastmøbler kan helt fint males eller lakkes.

Hvilken maling bruker man på plast?

Det mest benyttede bindemidlet i vanntynnbar maling er akryl. En akrylmaling vil, i motsetning til en oljemaling som oksiderer, tørke ved at vannet fordamper. Akrylmolekylene smelter sammen til en meget sterk film som har mer styrke og er mer holdbar enn den filmen en oljemaling danner.

Er det forskjell på plast og plastikk?

I Bokmålsordboka og Nynorskordboka finner vi ikke plastikk i betydningen ‘kunststoff’, bare plast. Derimot har vi et annet ord med skrivemåten plastikk og betydningene ‘formende kunst, bildehoggerkunst, modellering’ og ‘kunsten å bevege seg vakkert’.

Kan man spraylakkere plast?

Visste du at Quick Spraymaling kan brukes på metall, plast og treverk? Så nesten alt!

Kan bengalakk brukes på plast?

Med nye trendfarger fra Quick Bengalack gir du nytt liv til ting du elsker – raskt, enkelt og rimelig. Det er bare fantasien og kreativiteten som setter begrensningene. Metall, tre, hardplast og glass, nytt eller gammelt.

Hvordan pusse ned plast?

Hvordan lakke plast?
 1. Vask med silikonfjerner, helst bruk antistatisk og tørk av, ikke la de fordampe.
 2. Puss først med grovt sandpapir P180.
 3. Deretter bruker du sandpapir P320.
 4. Til slutt pusser du over med sandpapir P800, eller 3m 7448 scotch brite grå
Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment