Hvordan plante i potter inne?

Slik gjør du det:
 1. Gjennomvann planten før du starter.
 2. Lirk plastpotten forsiktig av og sørg for at rotklumpen følger med.
 3. Fjern forsiktig deler av den gamle jorden rundt rotklumpen.
 4. Fyll potten med god kvalitetsjord.
 5. Bland 1/3 Perlite inn i jorda.
 6. Sett planten ned i potten og fyll på med jord rundt planten.

Når potte om inneplanter?

Omtrent en gang i året, i perioden mars til mai, er det lurt å potte om inneplantene dine. Da får røttene større plass til å vokse og trives – og bedre tilgang på oksygen og næring.

Hvor ofte bør man potte om?

Etter hvert som planten blir større, bør den pottes om. For at plantene dine skal ha det best mulig, bør du plante dem om med ny jord og i større potter når det blir trangt for røttene. Løft planten ut av potten for å sjekke røttene.

Hvordan plante i potter inne? – Related Questions

Hvilken jord er best til inneplanter?

Jord til innepotter
 • Vår egen Premium blomsterjord og blomsterjord med leca er de jordtypene som er best egnet til planter innendørs.
 • For planter som ikke liker kalk, for eksempel Hortensia, Flamingoblomst og Asalea er hortensiajord passende å bruke.

Kan man bruke plantejord inne?

God plantejord for inneplanter / innendørs dyrking: Jordblandinger eller kokosjord som har god evne til å holde på fuktighet og samtidig drenerer godt er best til innedyrking. Torvjord og coco (kokosjord) har gode evner til å holde på vann og luft, men inneholder ikke næring i seg selv.

Når er det best å potte om?

Dersom planten ser ut til å trives vil den klare seg. Det er best å plante om planten i begynnelsen av en vekstperiode, den befinner seg normalt om våren. Hvis det er snakk om planter som blomstrer om vinteren skal omplantingen skje tidlig på høsten.

Når potte?

Det beste tidspunktet for ompotting er rett etter plantens hvileperiode. Nå i februar-mars er det veldig fint å potte om plantene. Da får de ny jord og bedre plass i god tid før våren kommer med sol og varme.

Hvordan potte om stiklinger?

Da gjør du slik:
 1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
 2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
 3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
 4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
 5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan potte om en monstera?

Hvis du flytter monsteraen med den gamle mosepinnen, plasser røttene og pinnen forsiktig i potten. Noen ganger hjelper det å holde planten over den nye potten, stikke pinnen godt inn i potten og senke røttene forsiktig ned. Fyll ut hullene rundt røttene med mer jord og Pottemiks luftig.

Hvorfor blir bladene på Monstera brune?

Hvorfor blir bladene på Monsteraen brune? Hvis bladeneMonstera har brune kanter som tørker inn, er det vanligvis fordi planten ikke får nok vann i kombinasjon med tørr inneluft. Vann planten og dusj gjerne bladene regelmessig slik at den får nok fuktighet.

Hvordan få en fyldig Monstera?

Store blader på Monsteras er overveiende et spørsmål om modenhet. Bare en fullt modnet Monstera kan sette ut gigantiske blader. Monsteras trenger også god tilgang til vann, sollys og næringsstoffer for å sette ut massive blader.

Kan Monstera stå i vinduet?

Stell av Monstera

Oppvarmede gulv er optimalt, men planten trives i vanlig stuetemperatur. Ikke sett potten i eller rett ved vinduet.

Hvor mange Monstera i en potte?

Som regel er det 2-3 i én potte. I denne var det 3. Det er vanskelig å få frem på bildene, men en tykk stamme som går ned i jord er som regel én plante. Titt nedi planten din og prøv å se hvor mange du har.

Hvorfor blir grønne planter brune på tuppen?

Brune bladspisser betyr at planten får for lite vann, eller at luften er for tørr. STIKKORD: Temperatur, gjødning, plassering og fuktighet.

Hvor giftig er Monstera?

Er Monstera giftig? Både ja og nei. De grønne bladene og stilkene er faktisk giftig for både mennesker og dyr. Barn kan få utslett og spesielt katter kan få kramper, slag, smerter og hevelser!

Hvordan fjerne døde blader på Monstera?

Klipp av ødelagte blad, helt nederst på stilken, de vil ikke bli friske, men er du heldig gir planten ut nye friske blad. Pott om i ny, god jord. Pass på å ikke overvanne! Monstera er en hardfør plante, så du skal ikke se bort i fra at du kan redde planten din.

Hvor ofte trenger Monstera vann?

Vanning: Jevn og regelmessig vanning. Som regel trenger den vanning 1 gang i uken, men la gjerne det øverste jordlaget (3 cm) tørke ut mellom hver vanning. Den liker å bli dusjet på bladene og på luftrøttene. Næring: Vi i gartnerbutikken anbefaler Nelson Garden Plantenæring og Biobizz Acti-Vera.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment