Hvordan overvintre Terrassepalme?

Plassering: Palmene bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, det beste er 3-10 grader. Så har du en garasje, kjellerstue, et soverom eller en gang med vindu så kan det være godt egnet for vinteroppbevaring.

Hvordan stelle Terrassepalmer?

Den er lettstelt og tåler både sol og skygge.
 1. Plassering: Palmen trives i full sol, både ute på terrassen og innendørs.
 2. Vanning: Den tåler å tørke lett opp mellom hver vanning.
 3. Gjødsling: Gi gjerne litt gjødsel én gang i måneden i sommersesongen. Gjødsles ikke i vinterhalvåret.

Hvor mange grader tåler palme?

Den kan tåle kortvarige temperaturer ned mot -8 grader men vil da ofte få frostskader på bladene hvis man ikke gir den beskyttelse mot kulde. Palmen trenger varme somrer for å vokse bra.

Hvordan overvintre Terrassepalme? – Related Questions

Hvorfor blir palmen brun?

Blir det liggende vanndråper på bladene i sterk sol, kan de få brune prikker. Tørre blader bør plukkes av. Brune blader kommer av for tørr luft eller for mye sol. Gule blader kommer av for mye vann eller for lite lys.

Hvor ofte skal man vanne en palme?

Vanning: Den trenger rikelig med vann om sommeren, så vann den 2-3 ganger i uka. Om vinteren bør den vannes hver 10. dag. Gjødsling: Flytende gjødsel en gang i uken i sommermånedene.

Hvor gammel blir en palme?

Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Kan palmer stå ute om vinteren?

Palmer trenger lys og bør i likhet med sitrus- og oliventrær ikke oppbevares i en mørk kjeller. Palmer kan til og med tåle noen minusgrader.

Hvorfor blir palmer gule?

Gule blad faller av

Dette er et tegn på overvanning. Sjekk hvor tørr jorden er før du vanner – ikke bare ved å kjenne med fingeren på det øverste jordlaget – med ved å løfte potten og kjenne hvor tung den føles. Er jorden tung, er det vann igjen i jorden – selv om det kanskje er tørt på toppen.

Hvor lav temperatur tåler palmer?

Palmen vokser godt selv ved lave sommertemperaturer og kan overleve temperaturer ned mot 17 minus. Som en hovedregel vil jeg fraråde å dyrke disse uten beskyttelse hvis temperaturen regelmessig faller under 10 minus om vinteren. Såpass marginer bør man ha.

Hvor mange grader tåler planter?

Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge de har fått stå ute i lav temperatur i forkant.

Kan palmer overleve i Norge?

Det finnes en håndfull palmer som tåler mer kulde enn vindmøllepalmen, men ingen kan måle seg når det kommer til kombinasjonen kulde, fukt og svale sommertemperaturer. Nettopp derfor er palmen så godt egnet i nordvest-Europa og nå også i de mildeste delene av Skandinavia.

Kan Arekapalme stå ute?

Om sommeren kan arekapalmen stå utendørs på et sted med skygge til halvskygge. Flott til innredning av terrasse eller uteplass. Arekapalmen skal vannes med kalkfattig vann, regnvann eller vann som har stått ett døgn, når jorden har tørket noe. Hell på vann så all jorden blir våt.

Kan man klippe Arekapalme?

Hvis de brune tuppene klippes av risikerer du at du stanser veksten av bladene så de kan du godt la være. Blader som er helt brune bør skjæres vekk. Døde skudd/greiner: Disse er bare å trekke opp. Planten vil ha godt av å kvitte seg med dødt materiale.

Hvordan få palmer til å trives?

Trivsel og temperatur for planter

Temperaturen bør ligge mellom 5 og 8 grader. Det siste du bør gjøre, er å oppbevare dem i en varm og mørk kjeller. Det er også et viktig moment å ta med seg at de færreste planter liker tørr og varm luft. Jo varmere du har det, desto mer lys bør planten ha.

Hvilke planter trives med lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Er LED lys bra for planter?

LED-lys gir stor effekt, fullspektrum-lys og bruker relativt lite watt i forhold til lysmengden og effekten. Det vil også si at det utvikles mindre varme enn tradisjonelle glødepærer. Med LED lys vil vi også få optimalt fargespekter med balansen av farger som plantene trenger for å oppnå god vekst.

Kan Hortensia stå i skyggen?

I utgangspunktet trives hortensia svært godt i sol. Men hortensia står også fint i skyggen, hvis man bruker den som en sommerblomst. Fordelen er at den da trenger mindre vann. Hortensia kan klare seg fin også i skyggen, den trenger bare litt mindre vann.

Kan man bruke LED lys til planter?

Når plantene blir høyere, hever du belysningen gradvis til en avstand på 50 cm. Hvis du bruker LED-belysning, er det mulig å ha den nærmere plantene uten at de får brannskader. LED-lysene avgir nemlig mindre varme.

Skal vekstlys stå på hele tiden?

Ikke la lyset stå på døgnet rundt

Passende lystid er 12-16 timer. Står lyset på døgnet rundt fordi du ikke orker å skru det av kan du stresse plantene. Glem ikke at dette er levende organismer som trenger søvn, slik du meg og deg! I naturen når solen går ned og det blir mørkt så vil plantene gå i hvilemodus.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment